Рак на белия дроб - тема 10

• 64 348
  • 859
  •   1
Отговори
# 765
Няма смисъл да се поддавате на паниката. По мои впечатления - ХТ е далеч по-малко страшна от хоръра, който присъства в представите на хората. Да, различните пациенти я понасят различно, но в общия случай нищо съществено не се случва. Ако е на Алимта, а не Таксол, даже и косопад няма да има (поне не цялостен).

Освен това - човекът има нужда от сила от близките си, не слабост. Не стига, че е болен - остава само да трябва да ги мисли и тях или да подкрепя и тях. А паниката си личи. Опитайтете се до 21.12 да убедите себе си, че с лечението всичко ще е наред и че цел номер 1 в момента е да подкрепяте човека. Simple Smile

# 766
Няма смисъл да се поддавате на паниката. По мои впечатления - ХТ е далеч по-малко страшна от хоръра, който присъства в представите на хората. Да, различните пациенти я понасят различно, но в общия случай нищо съществено не се случва. Ако е на Алимта, а не Таксол, даже и косопад няма да има (поне не цялостен).

Освен това - човекът има нужда от сила от близките си, не слабост. Не стига, че е болен - остава само да трябва да ги мисли и тях или да подкрепя и тях. А паниката си личи. Опитайтете се до 21.12 да убедите себе си, че с лечението всичко ще е наред и че цел номер 1 в момента е да подкрепяте човека. Simple Smile

Невероятен си, благодаря! Просто и той е изнервен и аз се притеснявам и става страшно. А и като го гледам така и ми става лошо. Не знам каква ще е химията,май ще има и имунотерапия,но не съм сигурна. На първия преглед казаха,че някаква инжекция ще слагат за костите. Май ме е страх от страничните реакции,че лъчетерапията на главата не беше много ок . Боли как се мъчи и все ще се намери някой да изкаже непоискано мнение как химията убива и това ме смазва още. Не съм малко дете на 33 год съм,но това ме вдетенява ,че съм сама и не знам какво да направя. Този задух ,който има, възможно ли е да се махне след първото вливане?Така де не махне,а намалее. Много,много извинявайте за въпросите...Вие как сте? White минаха ли ти оплакванията? Имаше и скенер май,мина ли и той?

Последна редакция: сб, 17 дек 2022, 19:30 от Lilkata_d

# 767
Lilkata, не се извинявай, всички ни е страх. И обичаме. Затова се чувстваш така и е нормално. Повтаряй си неща, които те успокояват. Част от моята програма:
1. Господ решава какво ще се случи, но и аз трябва да действам;
2. Всичко е индивидуално;
3. Животът има начало и край; днес се надявам да не е край.
Ако се наложи, иди и на психолог, също може да ти даде подкрепа. В Токуда има такъв център за близки и онкоболни. Мога да ти дам координатите, не знам дали са добри, но си заслужава да опиташ. Аз лично отидох няколко пъти на друго място, но там не е специализирано за нашите случаи.
Постепенно ще се подредят нещата, важно е да има път напред🌼

Последна редакция: нд, 18 дек 2022, 09:07 от Lilybet

# 768
Lilkata, не се извинявай, всички ни е страх. И обичаме. Затова се чувстваш така и е нормално. Повтаряй си неща, които те успокояват. Част от моята програма:
1. Господ решава какво ще се случи, но и аз трябва да действам;
2. Всичко е индивидуално;
3. Животът има начало и край; днес се надявам да не е край.
Ако се наложи, иди и на психолог, също може да ти даде подкрепа. В Токуда има такъв център за близки и онкоболни. Мога да ти дам координатите, не знам дали са добри, но си заслужава да опиташ. Аз лично отидох няколко пъти на друго място, но там не е специализирано за нашите случаи.
Постепенно ще се подредят нещата, важно е да има път напред🌼

Благодаря,мила Lilybet. Май наистина трябва да се замисля за психолог,защото аз се усещам,че паниката ме завладява,но не мога явно сама да се справя. Черните мисли са в главата ми,все едно много се стреснах и изпитвам ужас буквално,но да не ви натоварвам допълнително. Все искам някой да е около мен .
Възможно ли е да се намали задуха след първата процедура?Онколога каза,че задуха не е драматичен,ама като направи няколко крачки е. Не го притеснявало,че не яде. Е как да не го притеснява

# 769
Lilkata, нас ни притеснява всичко. Онколозите - само най-драматичните неща. Те са имали хиляди пациенти и са видели най-разнообразни странични ефекти. Липсата на апетит е един от най-разпространените.
Идеята за психолог е добра, щом усещаш, че не можеш да стоиш сама. Направи го по-скоро, ако трябва и първите консултации не са онлайн, за да не се задълбочат нещата. Hug
Потърси и в интернет - има много световно известни психолози, които дават съвети за справяне с тежки диагнози.

# 770
Lilkata, нас ни притеснява всичко. Онколозите - само най-драматичните неща. Те са имали хиляди пациенти и са видели най-разнообразни странични ефекти. Липсата на апетит е един от най-разпространените.
Идеята за психолог е добра, щом усещаш, че не можеш да стоиш сама. Направи го по-скоро, ако трябва и първите консултации не са онлайн, за да не се задълбочат нещата. Hug
Потърси и в интернет - има много световно известни психолози, които дават съвети за справяне с тежки диагнози.
Благодаря ти от сърце за насоките.Да,права си,че те са виждали разнообразни ефекти и тук силата на мисленето май е по-сериозна. Толкова сте мили,въпреки,че всички тук минаваме през този шок,вие давате сили на нас(мен) по-слабата. Извинявайте отново за натоварването. Чакам да се похвалите с хубави новини.

# 771
  • Пловдив
Най-после дойдоха резултатите от PET/CT правен на 08.12

Как пък един път няма всичко да е наред. Миналия път светеше леко L4(SuvMax 3 и нещо), вече не свети,ама сега
пък в черния дроб свети една дребна.Аз я премерих към 8-9 мм ,не се вижда на CT-то  -най-вероятно дифузна.
То и като гледам целия черен дроб май с повишена фонова активност.
Със стрелките съм я обозначил:

Скрит текст:
В Онкото в Дървеница ,нещо са го ударили на икономии. Няма разпечатани копия на "съмнителните" места.Дори и ми върнаха документите в старата папка(от предходния PET/CT),с която съм оставил дисковете от предишните CT-та , и описанието на техния PET/CT от февруари.
Simple Smile
A и от РФ пестят ,инжектирали са ми по-малко от предния път ,въпреки ,че съм с 3 кг по-тежък в момента.

Бръмбарите в главата ми май мируват, засега  -  ЯМР от петък преди 2 седмици - "Без динамика в размери и бр.".
Обаче мисля ми е повишено интракраниалното налягане (така го усещам) и си ми боли главата(по-малко сякаш от преди 2 седмици). Видима на ЯМР причина няма:"Свободни Архноидни пространства" и т.н.Взех да се замислям ,дали няма проблем с циркулацията на CSF заради промените в гръбнака.....

Последна редакция: пн, 19 дек 2022, 14:21 от whitefang

# 772
whitefang, аз разбрах, че е твоя петскенер, нали? Чета заключението, че всичко е наред. Heartpulse и много се радвам. Професор Пиперкова нищо не пише за черен дроб в заключение. Значи си здрав! За мен е така. Нали? Напиши моля, както за обикновени хора та да се порадваме.

# 773
White, по навик и аз чета първо заключението и се зарадвах, че всичко е наред и ще си отпуснеш душата и ще изпратиш годината спокоен, че си добре!

# 774
White, честито за хубавия ПЕТ. Simple Smile
Чернодробната находка на мен не ми звучи като М лезия. Дифузна, с ниска активност...доста далеч е от “стандартната” вторична дисеминация при НДБК. Мисля, че спокойно можеш да си отдъхнеш.

Ако пък много те притеснява - може да доуточниш с ЯМР.

# 775
  • Пловдив
zigizagi,
Благодаря!

emma1_,
 Заключението е написано като за "обикновени хора" .Благодаря за подкрепата, уви няма как да съм здрав ( от онкологичното заболяване) , при сегашните възможности за лечение на метастази в ЦНС и разположението на моите в мозъка, което прави едната неоперабилна.
Редикция:
Хоуп,
Благодаря!
"Дифузна" аз я кръстих защото не се вижда на CT-то, но наистина и е ниска метаболитната активност като за мета от белодробен нискодиференциран аденокарцином.Но ще трябва да я следя.

Последна редакция: вт, 20 дек 2022, 00:59 от whitefang

# 776
whitefang, на практика няма новини, така че много добри новини, много се радвам! Беше тревожно с това забавяне на резултатите Simple Smile Спокойни и ведри празници ти пожелавам!

# 777
  • Пловдив
Bojuri,
Благодаря!
И аз си помислих , че има нещо "заплетено" и са го дали на проф. Пиперкова да го гледа , че се забави.
Хоуп,
Благоадя и че ме подсети за ЯМР, първоначално не се сетих.

# 778
Уайт, ти си шампион ! Все така стабилен бъди ! Весели празници на всички, много сила и здраве !

# 779
whitefang, ти нещо почна да изоставаш в материала Laughing Дори аз знам, че с "ниска метаболитната активност" - това не са метастази. Така ми каза доцент в Плевен. Нали в петскенера при мен, който ти изпращах в ЛС, пише за две образувания по шева на гърдата с 7 мм и повече, че са с ниска метаболитната активност и ми разясниха категорично, че не са метастази. Та ти ли не знаеш.... Много се радвам, че даваш тук надежда за оздравяване на всички.

Общи условия

Активация на акаунт