НОЕМВРИйското човече е готово да сяда и света шарен повече да опознава! - Тема 4

• 22 512
  • 751
  •   1
Отговори
# 630
Забравих къде пиша,мерси за насоките.

# 631
Bochinka, мисля, че вие писахте за въвеждане на фъстъци с фъстъчено масло. Може ли да помоля за съвет как го дадохте?

# 632
Да , първо намазах с тахан от фастъци крачето ( докато седеше на стола и обядваше , така няма достъп да си хване крака и намаже навсякъде) преди да приклбчи яденето го забърсах с мокра , и после измих. Видях че няма кожна реакция ( при тях обичайно има ако са проблемни ) после направих това на рамото отзад ( пак докато яде ) и вече на третия ден просто дадох да близне много малко. Това е което съм давала до момента но проблем нямаше, сега ще предлагам пак сигурно днес Simple Smile В идните дни ще дам сусам ( в някое не знам кисело мляко или нещо такова )

# 633
Здравейте, момичета! Има ли някоя останала като мен с 3 спанета? Крис не издържа с две... ии може ли примерен ден...

# 634
  • до най-прекрасния мъж
Аз ще помоля за примерен план за хранене при 2 спанета. Ние още сме на 3, но взе да удължава интервалите и не знам как ще наместя храненията. Започна да спи повече на обяд за втора дрямка и обяда идва късно. Вчера спа над 2 ч обеден сън до 15.30 и обядва малко преди 16, СЗ яде в 19 и пи вечерно мляко в 21, като остави 30тина мл, а тя не оставя обикновено. И съответно заспа в 22.

# 635
Аз ще помоля за примерен план за хранене при 2 спанета. Ние още сме на 3, но взе да удължава интервалите и не знам как ще наместя храненията. Започна да спи повече на обяд за втора дрямка и обяда идва късно. Вчера спа над 2 ч обеден сън до 15.30 и обядва малко преди 16, СЗ яде в 19 и пи вечерно мляко в 21, като остави 30тина мл, а тя не оставя обикновено. И съответно заспа в 22.
07:30-Ставане
08:00-Мляко
09:30-10:00-Сън
11:00-Закуска
14:00-Обяд
14:30-16:45-Сън
17:30-Следобедна закуска
20:30-Мляко

# 636
  • Варна
Как сте, момичета? Много скучно в групата, никой не пише, предполагам всички са по почивки Nature Sunny Icecream Nature Sunny
Относно спането, моето момче много отдавна е на две дремки, примерен ден:
-Ставане към 7:30-8:00ч окончателно, сукал е през нощта веднъж и после след 5,6 на всеки час прицоква, та затова закуска към 9-10;
-Дремва от към 11ч до 12, 12 и нещо;
-Обяд след 13ч;
-Дремва от към 15 до 16:30-17:00ч;
-Следобедна закуска;
-Баня, тоалет към 19:30-20ч, кърмене и заспива в 21ч.
От към режим, сме ок. Имахме и дни напоследък, когато се поуспиваше сутрин до към 9-9 и нещо, после спи от 12 до 13:30 и край до вечерта, но ужасно рано ми е за един сън, ще гледам да го задържа на два-той е на 9м.
Нашата драма е храненето. Захраних го на 5+, всичко беше ок, опита много зеленчуци, хапваше си по 100на грама, макар и никога да не е бил голям фен на храненето. После вкарах и каши и плодове, тях с по-голяма охота ги хапва. И така до към средата на 8м. (7++), когато изкара едно вирусче, изби първо зъбче и след това започна все по-трудно да хапва. Пробвах какво ли не, той само като ме види с лъжицата и се обръща на другата страна. Много рядко нещо харесва, домашно, купено, от бебешка частна кухня....Пробвах и с парченца, по принцип си гризка, хлебче, праскова, банан, но много по мъничко. Опитвала съм зеленчуци да дам на парченца, не иска. Месото пък никога не го е харесвал. Притеснявам се как да му набавям желязо, като общо взето е на 99% кърма, по принцип хапва каша, но не всяка и не винаги, обича плодове, приема и кисело мляко...това е и не е от седмица, две, вече повече от месец, месец и половина. Някой справял ли се е с подобен проблем? До кога можем да я караме така.....

# 637
Не спазвам график за ядене.
Ядат според дремките:
-след събуждане
-преди първа дрямка
-около час и нещо след първа дрямка (около 3:30 след предишното хранене)
-след втората дрямка
-преди нощното заспиване

Като часове повечето дни се получава нещо подобно:
07:00
09:30
13
16:30
19:30

# 638
А към колко часа ги слагате за нощно? Аз до вчера го слагах към 21:00 21:30,но мисля че от там идва проблема и сега вечее спи😀 преди малко го сложих и днес беше на 2 дремки пък да видим

# 639
Тонката още има дни с 3 дремки макар и мнооого рядко вече, при него се получава 2:40/3-3:10/2:55-3/2:30-2:40 ма го будя от 1ва и 3та дрямка иначе ще станат по-големи интервали и дали ще заспи за 3та не знам.

За храненето на два спанета вариант без закуска
Мляко
Сън
Мляко
2ч+
Обяд
Сън
СЗ
Мляко

Със закуска
Мляко
1:30ч
Закуска
Сън
Обяд
Сън
СЗ
Мляко

Още не иска да яде дребни парчаци от зеленчуци Sad ма предлагам често да видим. Иначе овесени ядки и разни други подобни яде. Както на 8 месеца още нямаше заместено хранене преди 10тина дни изведнъж прояде пълни порции на две хранения, закуска още не давам.

Последна редакция: нд, 31 юли 2022, 21:01 от Одри ♡

# 640
Здравейте,на всички!🙂
Моето момче вече има първо зъбче😀
Мина добре с малко мрънкане и беше нервен няколко дни😀(бях се подготвила за някакъв ад’като при коликите)🙏🏼
В този ред на мисли сега заспива по-късно и навън към 21:40/22:00…
Денят на 2 дремки е следния;
8:00-събуждане+мляко
9:00-10:00 сън
11:00 закуска(млечна)
13:00/13:30 баня,обяд+50мл.мляко
13:00/14:00 сън до 16:30/17:00
18:00 СЗ
20:30 баня+мляко…
21:30/22:00 нощен сън…
При него млякото е закон,и трудно май ще го откаже😃

# 641
Привет и от мен!
Нашата почивка ще е в средата на август и ще ходим в Родопи. Малко ме притеснява пътя Варна-Смолян, но ще го избутаме някак.
Ходим от време на време на плаж и падат големи игри на пясъка и в басейнчето.
Алекс е твърдо на 2 дремки от месец, може и повече да е. Събужда се около 6,30-7 най-късно, суче малко,  давам му закуска около 8-8,30-9ч., като закуската е различни зърнени със сирене и масло (овесени/ечемичени/спелтени ядки/ръжена юфка/пшенична паста) и порцията е малко, тъй като не искам все още да я замества напълно. Следва първа дрямка около 9,30-10ч. Тя варира от 30 мин. до час. След дрямката суче малко. Обядва около 12,30-13ч., като все по-често му давам да опитва и от нашата храна, че се сърди и стига до рев, ако не му дам. Досега редувах месно-зеленчуково с жълтък, но вече въведох пъстърва и ще вкарвам рибка 1/2 пъти в седмицата вместо месо. Заспива за втора дрямка около 13,30-14ч. до 15,30-16ч. После му давам плодове за СЗ понякога с грис или каша/киноа/елда/бисквитки. Суче около 17,30-18ч. и после пак преди нощен. Заспива около 20ч. Много го мъчат жегите и с тази регресия на съня заспива много трудно с помощ от моя страна. Единствено вчера заспа спокоен без  моя помощ, но бях охладила предварително спалнята. През нощта суче около 2-3 пъти, но имаше период, в който беше много често на гърда.
Избиха му и горните 2 зъбчета. 😁

# 642
Я вижте как порастват дечицата!!!
   Нашето момиче е все още на три дремки , а режимът е следният -
 7,30 се събужда
8.00 ,след направен тоалет и мъничко игра закуска АМ около 180 мл
9.45 - 10.20/30 сън
12.00 обяд
13.00 -15.30 сън
 16.00 СЗ
 20.00 АМ вечеря / тук е сериозна борба да изяде млякото/
21.15 баня
21.30 сън
   Часовете за сън са тези ,в които я слагаме в леглото, което не значи , че на секундата заспива.През уикенда я гледах аз, след макс 10 минути е заспала.Слагаме  в леглото, бибероната, едно куче,което гушка , гасим лампите и излизаме.Наблюдаваме я на видеофона.Сяда, върти се , опитва се да стане, и изведнъж пада и заспива.
  Не е особено ящна, особено ако трябва да пие мляко.Въведени са доста неща,обяд и СЗ ги хапва с охота.Особено има ли месо.
 От днес е записана на кухня, да видим как щ е потръгне.Иначе майка й й готви,понякога пюрета готови взема.Не иска да хапва нищо в часовете, различни от тези за хранене. Пробваме я с плод, солета , даже не и поднася към устата.Храната , която дъщеря ми приготвя не е най-ситно пасирана.

# 643
Привет и от мен!
Нашата почивка ще е в средата на август и ще ходим в Родопи. Малко ме притеснява пътя Варна-Смолян, но ще го избутаме някак.
Ходим от време на време на плаж и падат големи игри на пясъка и в басейнчето.
Алекс е твърдо на 2 дремки от месец, може и повече да е. Събужда се около 6,30-7 най-късно, суче малко,  давам му закуска около 8-8,30-9ч., като закуската е различни зърнени със сирене и масло (овесени/ечемичени/спелтени ядки/ръжена юфка/пшенична паста) и порцията е малко, тъй като не искам все още да я замества напълно. Следва първа дрямка около 9,30-10ч. Тя варира от 30 мин. до час. След дрямката суче малко. Обядва около 12,30-13ч., като все по-често му давам да опитва и от нашата храна, че се сърди и стига до рев, ако не му дам. Досега редувах месно-зеленчуково с жълтък, но вече въведох пъстърва и ще вкарвам рибка 1/2 пъти в седмицата вместо месо. Заспива за втора дрямка около 13,30-14ч. до 15,30-16ч. После му давам плодове за СЗ понякога с грис или каша/киноа/елда/бисквитки. Суче около 17,30-18ч. и после пак преди нощен. Заспива около 20ч. Много го мъчат жегите и с тази регресия на съня заспива много трудно с помощ от моя страна. Единствено вчера заспа спокоен без  моя помощ, но бях охладила предварително спалнята. През нощта суче около 2-3 пъти, но имаше период, в който беше много често на гърда.
Избиха му и горните 2 зъбчета. 😁

Аааа тии колко време въвеждаше глутена? Педито ми каза 1 месец само глутен без нищо друго да въвеждам. Крис си хапва и хляб и бисквити, но съм въвела само пшеница и овес. Ръжените ядки не ги хареса и сега ще въведя спелта, но не съм правила почивка, а знам че трябвало? Ще ми се да въведа сирене, но мога ли заедно с глутена? Смисъл преди да продължа със спелтата да въведа млечните? Нз дали ме разбраааа 😀😀😀 ааа ии Крисчето вече има общо 5 зъба 🙀😝

# 644
Хелоу Simple Smile моята дребна кифла още не умее да сяда сама но иска вече да ходи и да се набира. Изби 1 зъбче и чакам другите .
Още си яде като мишка, спрях да кърмя изцяло от месец.
Август ще правим кръщене.
Нощно време яде като разпрана обаче 😀на две спанета сме отдавна и е изместила много спането си тука тия дни и почна да ляга по късно , което за мен е по ок
Гони заека и кучето из целия апартамент като ранен партизанин.
Плува в морето като жаба Simple Smile И тва е от нас

Общи условия

Активация на акаунт