Забременели след инвитро тема 51

• 61 666
  • 767
  •   1
Отговори
# 195
Angel, на бебо витамин К му даде педиатърът. Не ми се е налагало да купувам.
Лейди, като теб изкървях и бях месец в болницата под набльдение.

Хематомът беше по-голям от сака. Дребен вчера направи 8 месеца.

# 196
Здравейте момичета, от началото на бременността ми се появиха малки кафяви петна на гърди, чело, нос. Почнах вече да се притеснявам, дали ще ми минат след като родя. Аз съм с бяла кожа, сега хванах тен от слънцето и много не си личат, но се надявам поне до зимата да са изчезнали. С нищо не се мажа, защото в жегата нищо не мога да понасям.

# 197
Здравейте момичета, от началото на бременността ми се появиха малки кафяви петна на гърди, чело, нос. Почнах вече да се притеснявам, дали ще ми минат след като родя. Аз съм с бяла кожа, сега хванах тен от слънцето и много не си личат, но се надявам поне до зимата да са изчезнали. С нищо не се мажа, защото в жегата нищо не мога да понасям.
Аз съм по същия начин.Лицето,деколтето и гърдите са в малки кафеви точки,лунички.Вече съм в 38 седм и са ужасно много😥Принципно уж от слънцето се получават,но аз цялата бременост я изкарах у дома с лежане🤷‍♀️С първата бременост нямах такъв проблем. Не знам дали има значение,понеже първата бременост е естествено зачената,а тази инвитро.Дано се махнат или поне да не излизат повече🤨

# 198
Аз пък съм с червени петна по лицето, още от началото на бременността, даже ми се появиха и спукани капиляри по лицето от повръщането в началото...

# 199
Кафеви петна към ушите и по челото, бенчици ситни по цялото тяло. След раждането петната поизсветляха, още не съм ги третирала с нищо, че кърмя. Забавното е, че и вътре в пъпа, и около зърната имам кафеви петънца 😀 уу и една хубава тъмна линия ми се появи след раждането надолу под пъпа, не се маха трети месец вече.

# 200
И аз бях с хематом, извървяване с големи съсиреци в 6 г.с. След преглед в спешния на Надежда ми изписаха Дицинин за редуциране на кръвозагубата и увеличиха прогестерона със инжекции плюс дуфастон, леглови режим, минимум движения и след около 2-3 седмици хематома падна без да засегне ембриончето. Остатъка на бременността изкарах на легло заради маточната шийка също, но резултата е на два месеца и спи сладко в съседната стая. По време на бременността ми излязоха доста петна на различни места, няколко бенки дори се увеличиха и ходих на дерматолог , който само като ме видя с корема и пита каки хапчета приемам, каза че се получава от увеличението на прогестерона и в някои случаи изчезват след раждането, но не е задължително

# 201
  • София/Севлиево
Бях в началото на 4 или 5 месец,когато една прекрасна сутрин се събудих с ужасно петно върху лицето ми.А съм много бяла и си личеше.За щастие след раждането изчезна.Нямах линия на бременността с нито една от двете.С втората ми се появиха малки бенки по тъмната част на гърдите около зърната и още си седят.Сигурно ще останат,но не ми пречат.

# 202
Блаходаря момичета, значи ако имам късмет петната ще си изчезнат от самосебе си. Днес бях на преглед ЖК, като док. каза, ча тонове и плацента са добре, но в мехура има малко околопл.води. Каза ми, че за 9 месец било нормално, да не се притеснявам, но може би ще имс проблем с нормалното ми раждане. Заговори за секцио. Дано родя скоро и не пренося. Опасна ли е тази липса нс околопл.води

# 203
Блаходаря момичета, значи ако имам късмет петната ще си изчезнат от самосебе си. Днес бях на преглед ЖК, като док. каза, ча тонове и плацента са добре, но в мехура има малко околопл.води. Каза ми, че за 9 месец било нормално, да не се притеснявам, но може би ще имс проблем с нормалното ми раждане. Заговори за секцио. Дано родя скоро и не пренося. Опасна ли е тази липса нс околопл.води
Ами да ви следят по начестичко за водите. Намаляването им опасно до толкова,че може да предизвика инфекция на плода! Аз съм в 38+1 ден и АГ е в отпуска и ходя при друг на 4,5 дни за да следи именно водите и плацентата,въпреки че секциото при мен е след няколко дни. Но аз съм малко параноична на тема следене. Успех на теб😊

# 204
  • София/Севлиево
Момичета, всичко ще е наред щом сте стигнали до 9-ти месец.Аз нали бях с гестационен диабет и бебо вървеше голям/Та заради това почнах с тоновете по-рано и през 2-3 дни.И отивам на 20.09 на тонове в Парадайс филиалът на Надежда, вклчват ме и влизат  акушерка Стаменова и един доктор с опашка(все му забравям името)-само като ми видяха тоновете и ми казаха ако имам уговорка с лекар да отивам, че до вечерта ще родя.А пък аз си имах контракции от няколко дни,но си ги търпях, че не бяха кой знае какво, а и чаках да вляза в 9-ти месец(т.е.да мине 22.09).Е не родих на 20.09, но си ме приеха в Шейново и ми наляха много магнезий.С негова помощ си дочаках датата на плановото секцио(която бе с 9 дни по-рано,от тази която доктор Вецев ми предложи и 22 дни преди термин).Родих си малко великанче-в ден 1 на 37 г.с.3,480 и 51 см.Беше едно от най-големите бебета,макар и роден значително по-рано.Навремето баткото също ми бе най-големият-54 см. и почти 4 кг.
Липсата на околоплодно води не е ок,но нали затова са лекарите и ви следят.Няма да пиша това, през което мина сестра ми преди почти 9 години,защото все пак всичко свърши добре па макар и с едно спешно секцио.

# 205
Спокойно, ако нещо не е наред ще те вкарат веднага в болница. Термина ми беше 08.05, говорихме за раждането с АГ, не сме планували секцио, тя е привърженик на естественото раждане.. Преди Велик ден бях на тонове, не ги хареса нещо, каза да не преяждам по празниците. На следващия преглед, след Велик ден срядата 27.04, направо ми каза да си събирам багажа и в отделението. Четвъртък само тонове слуша и отсече - секцио в петък сутрин! До ден днешен като ме види и вика "най-правилното" секцио за тази година 😀 Бебка с увита два пъти пъпна връв на вратлето и оцветени околоплодни води... Всичко беше наред и с мен, и с нея. Както е казала Елислава, важното е че сме изкарали до 9ти месец!  Успех миличка 🍀

# 206
Момичета, въпреки лежането, днес пак съм с кървене. Не знам вече какво да правя. По- слабо е от предишния път, но пък е по- ярко червено. Няма да ида пак в спешното след този грубиян дето ме преглежда предишния път. А и моя док каза да лежа, да си чакам часа при него и никъде да не ходя. Много съм притеснена. Има едиин доктор,  на когото имам доверие и ще ме приеме веднага, но се чудя дали няма да навредя повече ако отида? Кое е по зле притеснението или прегледа? Не знам какво да правя! Май започвам да губя надежда.

# 207
  • Пловдив
Момичета, въпреки лежането, днес пак съм с кървене. Не знам вече какво да правя. По- слабо е от предишния път, но пък е по- ярко червено. Няма да ида пак в спешното след този грубиян дето ме преглежда предишния път. А и моя док каза да лежа, да си чакам часа при него и никъде да не ходя. Много съм притеснена. Има едиин доктор,  на когото имам доверие и ще ме приеме веднага, но се чудя дали няма да навредя повече ако отида? Кое е по зле притеснението или прегледа? Не знам какво да правя! Май започвам да губя надежда.
При ярко червена кръв е хубаво да се посети лекар,аз не бих чакала часа.

# 208
Може би да звъннете по телефона на вашия лекар и да му кажете какво се случва, както и че имате възможност да отидете до местен АГ (за да не пътувате 250 км в тази критична ситуация до вашия си лекар). Да чуете мнението на лекаря ви. Може да каже, че е фатално важно да лежите и да не мърдате, а може и да ви прати при близкия доктор. Аз бих се обадила първо. Успех!

# 209
Milenahot, естествено че първото нещо, което напварих е да се обадя на моя лекар. Точно той ми каза да не ходя никъде и да лежа. Каза, че към момента в толкова ранен етап няма какво да се направи. Просто ще се пръсна от мъка и нерви. Искам да знам дали още има пулс или.......

Общи условия

Активация на акаунт