Априлски мами 2022

• 27 705
  • 755
  •   1
Отговори
# 150
Момичета, какъв репелент ползвате и въобще може ли да се ползва на едномесечно бебе? Налага ни се да преспим на вилата и а там има всякакви насекоми.

# 151
Не са препоръчителни доколкото знам. Ася Демирева имаше в страницата препоръки за репеленти от етерични масла - капе се на количката или на кошарата - не директно на бебето, но не помня какви точно бяха маслата. Може да се поразтърсиш из нета.

Аз днес за пръв път оставих бебето на баба му, а ние с баткото и с таткото бяхме на рожден ден. Изцедих 120мл кърма. Много се чудих колко и видях в интернет, че бебе на месец трябваоо толкова да яде. Ами… не й стигнала, та се връщахме преждевременно 🤣🤣🤣

# 152
При нас няма крусти засега, но през някой друг ден ѝ се появяват отново ситни пъпчици по лицето.

Срещу комари и кърлежи купих билков спрей на фирма Bio G, препоръча ми го приятелка и го взех от магазин Зоя. После го видях и в Хиполенд. Още не ми се е налагало да го ползвам, но на него пише, че става и за бебета.

Днес при нас беше една идея по-добре. Имахме дневен сън от 3 часа, което си е "уау". Спинка навън в количката и уж беше леко облечена, а пак има червени пъпчици зад ушичките и по вратлето, явно сме я попретоплили...

# 153
  • Sofia
И моята много се изрина по лицето - по бузите, зад ушичките и по челцето. Не ми се вярва да е от претопляне. През деня я държа по боди с къс ръкав и по голо дупе. Нощно време е пак по боди с къс ръкав, но с памперс и спи с тънко чувалче.
Засега само почиствам с физиологичен разтвор.
Двамата ми по-големи също бяха така изринати като бяха на около месец.

# 154
Лавандула,лимонена трева,цитронела и евкалипт.С това пръсках количката,а после и обувките на баткото.За щастие кърлежи и бълхи и комари не са го хапали.Директно на кожата не,силно са концентрирани маслата.Аз взимам от билковата аптека или дм,на малкото количката пръскам с по капка две от всяко от външната страна на плата където му е главата.По дрехите му след годинката.

# 155
Много е полезно, това което споделяте за репеленти от етерични масла. Ние с първо дете въобще не знаем какво да взимаме и взехме комарник за количката защото и аз знам че е по-добре да не се маже толкова малко бебе.
Лещичка, тези в дм с пулверизатор ли са или си капеш и си го слагаш в шише с което да пръскаш? Ще ходя тези дни и ще видя...

# 156
При вас има ли крусти по веждите? Бебка няма по главата, но веждите й целите са налюспени и я сърби много.
Моя синковец е с крусти по главата, имаше и по веждите. Мислех да взема крем на Мустела за крусти, но в аптеката ме разубедиха и в крайна сметка взех по тяхна препоръка на Биодерма крем за млечни корички се води. С едно намазване на веждите крустите паднаха, но на главата още ги борим.

# 157
Идеам с нов проблем. В последно време бебето ака на два дни веднъж и започеам да се притеснявам. Даже сега последно е акал на 21ви в 7 и 30, това не е нормално нали? Иначе акитата са кашести не твърди. Може ли да е запек?

# 158
И ние сме така, последно ака чак на третия ден. Иначе пръцка, не плаче сигурно не го боли коремчето.
Идеам с нов проблем. В последно време бебето ака на два дни веднъж и започеам да се притеснявам. Даже сега последно е акал на 21ви в 7 и 30, това не е нормално нали? Иначе акитата са кашести не твърди. Може ли да е запек?

# 159
На нас днес ни е пети ден. Навсякъде чета, че е нормално за дете, което е изцяло на кърма, и други мамчета потвърдиха, но днес нещо се притесних и звъннах ма педиатърката. Каза да купим бебешка клизма от аптеката и да ѝ направим Thinking Поръчах на ММ да купи след работа и ще го мислим... То моята работа - хем така, хем иначе, но просто днес няколко пъти малката се напъваше, пъшкаше, приреваваше даже и резултатът беше само пръцкане и голям рев след това. Та по този повод се притесних да не би да я боли нещо...

# 160
Рони, при нас рекордът беше 3 дена и тъкмо щях да купувам клизма и взе, че се изака. Какво мляко АМ ползвате? Аз започнах да давам омнибиотик панда и се надявам да улеснява изхождането й.

# 161
Гети, само на кърма сме Flushed

Рони, при нас рекордът беше 3 дена и тъкмо щях да купувам клизма и взе, че се изака. Какво мляко АМ ползвате? Аз започнах да давам омнибиотик панда и се надявам да улеснява изхождането й.

# 162
А според вас дали може от коликите да се промени освен цветът на изпражненията (до колкото разбрах от окислителните процеси става зеленеещо) и ароматът, не знам на какво да го оприлича, но определено не е сладникъв?

# 163
Фифи, при нас си беше цвят горчица и миришеше на...кисело. Преди пък миришеше на пуканки с масло. И при двата вида имахме колики, т.е. явно от храната, която аз бях хапвала, се променяха, а не заради коликите.

# 164

Днеска забелязах, че на бебка й се лющи кожата на главата. Накой има ли идея от какво може да е ?

Общи условия

Активация на акаунт