COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 10

• 411 154
  • 6 154
  •   1
Отговори
# 2 835
Аз пък да питам тези, които са ларж и не им е проблем да прихващат вируси, каква ви е ползата? Защото, ако нещо не ми носи позитиви, всячески се старая да го избегна. Особено ако става дума за болест, нараняване и страдание.

Ваичка, и ние имаме колега, уж настинал беше. Втора седмица е в болница. Хората са много лековерни, особено, когато са и невежи. Каза се, че пандемията свърши и всички, които смятаха маските за уред за мъчение, се разпищолиха. Вижда се колко е свършила и дали изобщо някога ще свърши. Всеки си шета на акъла. Close

# 2 836
  • София
Че те мерките се въвеждат на областно ниво, какво общо имат парламентарните избори?

# 2 837
Че те мерките се въвеждат на областно ниво, какво общо имат парламентарните избори?

При нас в Онтарио, вече почти никой не носи маски. Аз продължавам да слагам на места с висока концентрация на хора, но не винаги и не навсякъде. Днес, например, съм на концерт и ще се маскирам, защото ще има над 100 човека в малко пространство, но в ресторант, примерно, вече не слагам (преди слагах маска докато се настаня на масата и ако стана). Аз съм с четири ваксини, последно преди няколко месеца, не съм боледувала, затова се пазя.

# 2 838
  • Пловдив

Проверявай информацията, ако можеш. Още в първите дни от назначаването си, сегашният здравен министър  обяви, че мерките се уеднаквяват за цялата страна и премахна принципа това да става по области.  В резултат на което маските станаха задължителни за здравните заведения, аптеките /за ГТ не съм сигурна/ навсякъде в страната. Преди това се отнасяше само за определени области, но това се промени.

Последна редакция: сб, 01 окт 2022, 16:39 от marzeliva

# 2 839
  • София
Меджидиев въведе ново "оцветяване" на картата така, че да вкара цяла България в кажи-речи "зелено". Така отмениха маските в магазините и градския транспорт в София, например.
Това обаче не отменя правото на местните РЗИ да въвеждат мерки по собствено усмотрение. Така например маските в градския транспорт в Стара Загора бяха задължителни до 18 август (докато в София бяха отменени от 11 август).
Нищо не пречи на Столична община, ако прецени, да върне маските. Просто за момента преценката е, че това не е необходимо явно.

# 2 840
  • Пловдив
От 9 август:

Нова заповед уеднаквява мерките срещу COVID-19 в страната

https://profit.bg/balgariya/nova-zapoved-uednakvyava-merkite-sre … id-19-v-stranata/

# 2 841
  • София
Винаги е имало есенни и пролетни риноворуси, но казват, че сега се карат по-тежко, заради двете години мерки. Също така учените се опасяват, че тази зима грипът ще по-тежък, защото 2-3 почти не е имало грип....

# 2 842
  • София
Миналата година имаше грип и дори  обявиха спиране на планови операции като всяка година. Све едно и също взеха да приказват.

# 2 843
  • Пловдив
Имаше, но май само в Благоевград беше по-голямо разпространението, ако не бъркам, там беше обявена и епидемия.

# 2 844
  • При семейството си

Проверявай информацията, ако можеш. Още в първите дни от назначаването си, сегашният здравен министър  обяви, че мерките се уеднаквяват за цялата страна и премахна принципа това да става по области.  В резултат на което маските станаха задължителни за здравните заведения, аптеките /за ГТ не съм сигурна/ навсякъде в страната. Преди това се отнасяше само за определени области, но това се промени.

Но не е отменил чл. 63, ал. 7 от Закона за здравето.
IV точка от Заповедта предвижда същото:
https://www.mh.government.bg/media/filer_public/2022/08/09/zapov … shta_08082022.pdf

# 2 845
  • София
Аз само да вметна, че грип има. https://nova.bg/news/view/2022/10/01/384815/%D0%BD%D0%B0-%D0%BF% … 1%81%D0%BC%D0%B5/
Инак тези дни ми се наложи да ходя в очни клиники и след това по аптеки. Ми само аз съм с маска на тези уж задължителни за маски места. Аптекарите подсмърчат там...
И то хубаво има и други вируси, освен ковид, но защо да не си ги спестим ако можем? Освен страданието и притеснението, при един сопол ще дам мин. 20лв за тестове...
Редно беше и днес, в изборните секции да се въведе някакъв ред за влизане с маски.

# 2 846
  • Пловдив

Инак тези дни ми се наложи да ходя в очни клиники и след това по аптеки. Ми само аз съм с маска на тези уж задължителни за маски места. Аптекарите подсмърчат там...
И то хубаво има и други вируси, освен ковид, но защо да не си ги спестим ако можем? Освен страданието и притеснението, при един сопол ще дам мин. 20лв за тестове...
Редно беше и днес, в изборните секции да се въведе някакъв ред за влизане с маски.

Точно същите неща ми направиха впечатление тези дни.
Онзи ден отивам в аптека да купя една добавка уж за укрепване на имунитет. Аптекарката кашля и е видимо с хрема. Ако аз не бях с маска, можеше да се окажа в ситуация, в която да си изляза и с още една добавка - ковид като бонус.Simple Smile
Да, добре беше за изборите поне да въведат маски. Аз вече гласувах,  докато няма опашки и струпвания. Само един човек с маска видях, освен нас.

Последна редакция: нд, 02 окт 2022, 08:25 от marzeliva

# 2 847
Кутии с маски има в нашата секция, дезинфектанти също. Не съм видяла никой с маска обаче, но то е много рано.
В аптеките, които ползвам, са зад паравани. В очна болница водих майка миналата седмица, всички много стриктно бяха с маски.

Последна редакция: нд, 02 окт 2022, 20:18 от Не се сърди, човече

# 2 848
Аз само да вметна, че грип има. https://nova.bg/news/view/2022/10/01/384815/%D0%BD%D0%B0-%D0%BF% … 1%81%D0%BC%D0%B5/
И аз съм болна последната седмица и се налага да ходя по аптеки, наистина повечето пъти само аз съм с маска, всички други без. Онзи ден и фармацевтката ми сподели, че е болна от същия  вирус като мен и кашляше на няколко пъти. Мислех си да не са отменили маските и за аптеки и болници.

Последна редакция: нд, 02 окт 2022, 09:03 от daisy12

# 2 849
  • sofia
В нашата секция няма дори дезинфектант. В изборна комисия съм и добре, че си нося...

Общи условия

Активация на акаунт