Магията на изтока - тема 68

• 23 348
  • 739
  •   1
Отговори
# 300
Mahou no Rinobe - епизод 1

Събраха Мими Сенсей и Гомоджи в сериал. Желанието на хиляди японци и една българка (аз) се сбъдна.
Добро начало днес, а сериалът обещава много забавни моменти. При Ямапи продавахме недвижими имоти, а тук ще реновираме жилища, ще обзавеждаме, абе, японският гений отново се е развихрил в поредната екранизация по манга.
Хару си е паднала отново на ролята. Гардеробът ѝ засега не ме плаши, играе го делово. Шотаро Мамия е в ролята на млад баща. Да не повярваш, но има малко момченце (чуден сладкиш) и няма мамче в картинката.
В ролята на дядото и баща на Гомо-чан е Кеничи Ендо. Шемет на квадрат. А какви "чудни" имена имат в тази мъжка фамилия - Гомоджи се казва Геноске, Кеничи Ендо - Кураноске, третият брат - Рюноске, а внучето Шиноске, хаха.
Добро начало, в типичен японски стил с много хумор, забавни герои, които изпадат в още по-забавни и весели ситуации, както и задължителните поуки от живота, slice of life.

Old Rookie - епизоди 3 от 10

Това сериалче започна преди три седмици и не му давах големи надежди, въпреки страхотният каст, но се оказа отлично попадение.
В такива роли/ герои искам да виждам Го Аяно. И най-после отново спортна японска драма. Такива каквито правеха преди много години.
Такаши Соримачи няма остаряване. Харизма, игра, присъствие пред камера. Нищо не му липсва.
Съдържателна история, в стил класическа японска човешка драма, отново с парченцата от живота и с участието на многооооо приятни актьори/ муцуни.

На фона на цялата японска помия, която върви и това лято - тези две заглавия определено се отличават и ме спечелиха за зрител.

Днес, 2 години.... Липсваш, Харумачи.

# 301
  • вятърничава
Е, не, това е съдба,ross!
Тъкмо оня ден догледах Beach Boys, влюбих се направо в Такаши Соримачи, гледах му актуални снимки и си помислих,че е все така хубав мъж. Щях да питам за по-актуално заглавие с него.И в комбинация с Го Аяно Heart Eyes Мерси!

Шош, Boku no Nee-chan не е ли 10 епизода. Щях да го почвам, но видях превод само до 8-ми.
И за Is It Sustainable Love?: Father and Daughter’s Wedding ще си почакам. Хубавите работи бавно стават.

# 302
  • MJF
Оххо, японския ми гуру се появил. Hug

E сега не ме стряскай така с епизодите за Boku no Nee-chan Wink, ще си го подслаждам. Ти само на руски ли гледаш?
Соримачи даже не помня кога последно се е мяркал на екрана ми.

# 303
Миналата седмица започнах Tokyo Vice, но нещо не ме грабна и засега го оставих недоизгледан. Сега гледам Koisenu Futari, съвсем друго нещо е, прекрасен е Исей Такахаши.

# 304
  • MJF
Бел, нали. Много ми допадна Koisenu Futari.

Аз снощи си догледах/изгледах на спокойствие Broker  / 2 но като влязох тук едно на ръка че се разсеях от появата на Рос и от друга страна ако бях коментирала веднага щеше да е някакъв ферман и голяяяям спойлер. Та сега.
Размислящ, въздействащ и натурален. Това ми е най-краткия коментар за този филм. Smile
Особено ми хареса от момента на започване на развръзката до самия край- това бе съвсем в края на филма. Защо? Защото такъв филм е най-важно как ще го завършиш. Е, останах много доволна от решението на Корееда по този въпрос, защото именно така зрителя може да остане размислящ и под въздействие поне за кратко от това което е видял предишните 2 часа. А то е една съвсем истинка, натурална история, със съответно такива действащи лица. Тази тема не помня да съм я гледала от Корееда. Тя е универсална, актуална , вечна и от този род. И навсякъде е много сложна. Чрез избраните герои бе обхваната според мен достатъчно подробно и цялостно. Всеки от основните герои ми се искаше към края да го прегърна чисто по човешки. Героите бяха показани естествено, без лепене на етикети, натурални/истински хора със своите житейски истории и обстоятелства. При мен от всичките тези герои май се получи желание за още една допълнителна човешка прегръдка най - вече за героя Hae-Jin .
Скрит текст:
Той просто именно в най-критичната възраст за всичко това на което е станал свидетел от както се е родил, вкл. и това което вижда към момента в живота си.
Иначе мярнах цитати от интервюта на Корееда за трите кутии. Интересно ми беше да го чуя/прочета.
От мен голямо браво има този филм. Нямам грам забележка. Заслужава качествени преводи.

# 305
Такаши Соримачи може да го гледате в друг нов сериал, който завърши преди месец-два - Imadoki no Wakai Mon wa. След като се беше забил в последните години основно в сезоните на Айбo, то тази година той отново се завърна с повече участия на малък екран.
На малката сладка Харука Фукухара ѝ върви много през 2022 г. Първо неин ментор в професията на брокер беше Ямапи, а в Imadoki no Wakai Mon wa нейна голяма упора и подкрепа в работата беше Такаши Соримачи.
Хубава история, без да претендира за нещо кой знае какво, но отношения между млади и по-възрастни колеги, насоките в работата, работна среда и проблемите на съвременното японско общество винаги са ме вълнували. И то много. 8 епизода по 20 минути, така че, ако сте заритали за Такаши Соримачи, освен в Old Rookie до Го Аяно, първо може да го видите тук.
Соримачи-сан изглежда много добре. Тренира, поддържа се, страхотен е.

Нещо за разхлаждане през лятото.

Тази излезе днес, преди няколко часа. Очевидно е, че той е Дяволът, но в човешки образ. Годините за него са спрели.

След "успехът", на ужасния за мен сериал с негово участие, господин Сон стана много оборотен като рекламно лице в Корея.

И нещо за мен. На плажа.

# 306
  • вятърничава
От вчера по 24kitchen излъчват поредицата  Вкусове от Япония на
Адам Лайо  от 14.00 ч и от 22. 00 ч по 2 епизода.
Такива огромни раци и миди не бях виждала,показват производство на саке, соев сос, мисо, даши, водорасли, ловци на перли, рибните пазари.

"За храна ли говорим или за култура?
 И за двете."

Последна редакция: ср, 20 юли 2022, 10:12 от bb6

# 307
Alchemy of Souls
Ако на някой му се гледа приказка за измислено кралство, за принцове и магьосници, за жена-воин изгубила силата си... това е вашият сериал.

# 308
Напредвам с гледането на Koisenu Futari, много ми харесва. Има си забавни моменти, освен това предразполага към размисъл. Разглежда тема, която може би вълнува повече хора, отколкото можем да предположим, и в този смисъл е полезен и значим. Определено добра типично японска продукция. Освен всичко друго, много ми харесва къщата на героя на Исей Такахаши. Малко старомодна, но отговаря на моите представи за красиво и уютно. С радост бих живяла в такава къща.

# 309
  • MJF
Мда, симпатична е тази къща Бел. Уютна и гледай как не спряха да се мъкнат в нея кой ли не WinkSmile

Подслаждам си Boku no Nee-chan (2021)
Игледах и 4-5. Забелязах по-големи промени в повтарящите се музикални и съдови кадри. Но то и героите все повече биват разкрити като образи.

# 310
Финал на Koisenu Futari. Всеки път, когато гледам нещо толкова смислено и хубаво, се чувствам благодарна, че съм имала тази възможност. А нямаше да я имам без вас. Има толкова много стойностни продукции, за чието съществуване дори нямаше да подозирам без форума и без тази наша тема. Понякога си го мисля, но днес реших и да го напиша. Благодаря, че ви има!

# 311
  • вятърничава
Мда, симпатична е тази къща Бел. Уютна и гледай как не спряха да се мъкнат в нея кой ли не Wink :smiles
За ужас на горкия Исей Joy Подадеш им пръст и го превърнаха в Дядовата ръкавичка.

# 312
  • MJF
Mr. Green
Мда, първо беше ужасен. Ама после бързо се сдушиха с моя приятел Кацу Smile . Сестрата на главната героиня, съпруга ѝ и щерката ...друга бира Smiley . Но не умря от тях де. Към края призна че се е обогатил и не е подозирал че може и такива неща да му се случат в подредения му и ясен живот Smile

Мда, такава е темата. Затова влизам отдавна тук "по пантофи". Satisfied

# 313
  • MJF
Love, Again 2019
Изгледан. Лежерен. Тоалетния хумор ми бе в повече. То така или иначе това с времето все повече не ми понася и даже се уморих вече да го "редактирам". Останалото гледаемо. Kwon Sang-Woo и Lee Jong-Hyuk пръскаха чар на килограм. Jung Sang-Hoon пак епизодичен и комичен Smiley . Бонус малко песчета, но малко де.

# 314
Освен всичко друго, много ми харесва къщата на героя на Исей Такахаши. Малко старомодна, но отговаря на моите представи за красиво и уютно. С радост бих живяла в такава къща.
Искам да видя къщата.
Гледам в you tobe представяне на жилища в Токио и в повечето случаи са клаустрофобични.
Аз харесвам къщата от Hotaru no Hikari или поне двора.

Така...стигнах до следния извод,че мога да понеса японска песен стига да е от аниме на което прародителя е манга.
Тази от The Night Beyond the Tricornered Window ми харесва,но не колкото Yorugaakeru Heart
https://www.youtube.com/watch?v=OYrbaZo-tdw

Общи условия

Активация на акаунт