Магията на изтока - тема 68

• 23 335
  • 739
  •   1
Отговори
# 315
  • MJF
Направо може да го пробваш този сериал Tuon - Koisenu Futari. Може да ти хареса. 8 кратки епизода е . И това е реклама Smile

Аз пък как ли не пробвах да гледам запис на една ледена гала -японска и така и не успях. Та големи паузи през няколко дни, та уж без звук ама ...това е фигурно пързаляне да му се невиди и без звук. А то щото е с музика на живо и разбира се с някакви японски певци. Хич не ми понесоха тез конкретнита.

# 316
Скрит текст:
Освен всичко друго, много ми харесва къщата на героя на Исей Такахаши. Малко старомодна, но отговаря на моите представи за красиво и уютно. С радост бих живяла в такава къща.
Искам да видя къщата.

Потърсих снимка в интернет, но не намирам ако не същата, то поне много подобна. Интересното за мен е, че има каменни стъпала, които водят към нея, самата къща е по-високо над улицата. Иначе обичайна островърха къща, вътре с плъзгащи се врати и хартиени стени. Традиционна. Zа други хора може да не е впечатляваща, но аз направо се влюбих в нея.

# 317
Шош,тотално съм го закъсала със сериалите.Всичко стои започнато - трите ми тай,Tomorrow при корейците, китайското с Барон и  Risou no Kareshi .Дори са 4-ри тай.
Направо си мисля да зарежа всичко и направо да скоча на Unmei Keisatsu и The umbrella academy.

Бел,много харесвам хартиени стени в японските жилища.

# 318
  • MJF
Щом имаш преводи на японския фронт "скачай" Tuon.
Аз съм в почти пълна почивка на японския фронт по тази причина. Тъъърпеливо чакам промяна.

Много отдавна не съм се сещала за рубриката Drama Special на корейския фронт. Та.
Traces of Love (2020)
Напълно гледаем. Даже сега като взех да пиша се сетих че нямаше една камара "корейщини" начело с "wc". Сега го забелязах Mr. Green . Даже пиянство "се тушираше" със сладолед. Пак е нещо. Wink
Към творческия екип нямам забележки.

Мда, ама ето какво може да му се случи на човек при такъв подстъп от стълби към къщата му. Пада и се чупи. Wink .

# 319
  • вятърничава
Любими къщи от любими сериали? Хайде, предизвиквам ви Wink

Шош, какво значи Drama Special Season 11?
И Санг-йоб е голям сладур и добро момче в живота.

Чета ви, но нямам нищо интересно за споделяне. Гледам предимно стари сериали и филми в последните седмици. Имах нужда да си припомня някой и сега се оказа, че разполагам с много време. "Ако котките изчезнат от света", "The Asadas" - с все същата наслада си ги гледах. "It's Okay, That's Love", "The Greatest Love", "Heartstrings".

# 320

Не само къщите, а въобще цялата обстановка в китайския Cruel Romance ми е много любима. По такива неща си падам, леко старомодни, за мен имат чар.

# 321
  • MJF
Аз не мога да се включвам в такива класации заради големия ми проблем - не помнене на заглавия и имена. А ако седна да проверявам как се казваше.......Blush
Затова си мълча по класации Neutral Face

Drama Special са поредици телевизионни филми по 2 корейски телевизионни канала , ако не бъркам. Сега ще проверя като издиря линковете за визуализация. Преди години редовно ги проследявах- сещах се за тях един път в годината и тези които бяха "за мен" ги минавах почти анблок. Има много хубави филми в тази рубрика. После една година забиха във Ф фентъзи, фантастика и сие и ....ме загубиха. После се сетих за тях след година две и нещо пък бяха залитнали във филми като за тийнове така да се каже. Та явно вече инцидентно се сещам за тази рубрика. Този Traces of Love (2020) покрай актьор от каста ми поподна в полезрението и съм напълно доволна. И имам за домашно занимание на кор-фронта да прегледам какво що от тази рубрика се е появило последните 2-3 години. Може покрай ковид да са "живнали" като за мен. Mr. Green

От моя опит/гледане на тези тв-рубрики за тв-кино имам наблюдение че все пак има някаква обща тематика, идея по сезони/години. Въпреки че преобладаващо филмите в сезон са  от най-различен жанр.

Blush Принципно ги гледам по години/сезони за да не пропусна някой като за мен. Но от време на време се получава и инцидентно гледане както нацелих този Traces of Love (2020)
KBS Drama Special
2
Още един плюс е че филмите ги има в ютуб на каналите на KBS
https://www.youtube.com/c/kbsworldtv
С превод разбира се.

То класиката си е хубаво нещо bb6. Особено отбраната. Споменатите заглавия все гледани и от мен. Мда.

# 322
Stuck Out Tongue Closed Eyes
Taзи от тайванския The Devil Punisher.
Тук се обяснявах за сериала и самата къща.Дори това са снимки от друг сериал,а там беше и по-добре обзаведено - модерно и минималистично.
Също и една бяла къща в тайския филм Happy old year
От това
Скрит текст:

до това
Аз съм минималист в сърцето си.
И разбира се къщата на Бини от Secret garden,която после гледах като дом на друг герой в друг сериал,но за мен е къщата на Бини.
Скрит текст:

# 323
  • вятърничава
Къщата от Hotaru no Hikari - да, харесваше ми най-вече верандата (ако така се води) и градината.

Къщата в Quartet (2017) помня.
Скрит текст:
Разбира се апартамента на Гонг Ю  в Coffee Prince. И на братовчеда му къщата беше прекрасна.
Скрит текст:

Това когато Гонг Ю беше все още принц. GrinningСлед това като се превърна в Бог в "Гоблин" къщата му имаше интересни кътчета. Но това май беше снимано в студио, а не в реална къща.
И Tuon, сега като ми припомни къщата на Бини от Secret garden, също незабравима.

# 324
И Tuon, сега като ми припомни къщата на Бини от Secret garden, също незабравима.
Аз си мечтая за къща с подобен голям прозорец и гледка към Женевското езеро. Heart Eyes
Най-добрата гледка беше в някакъв тай сериал.Главният живееше в някой от курортите (преди да замине за Банкок) и гледката от прозореца беше невероятна и буквално от врата излизаше на пясъка.

Къщата на Бини или Oska’s house е собственост на марката за козметика и здравословни храни Maiim. Целият район се нарича Maiim Vision Village и е екологично чист парк, където природата и създаденото от човека балансират хармонично.
Снощи прочетох следкато търсих снимка на къщата.

На мен и отвореното пространство наJi Chang-Wook в Healer също ми хареса.

# 325
  • вятърничава
На мен и отвореното пространство наJi Chang-Wook в Healer също ми хареса.
Ооо, да!
Как можах да го забравя!

# 326
О,то и още ще се сещам,просто трябва малко време.Примерно за японска къща.
Имам някакъв спомен,че тази  в която работеше сенсей Шо в Kazoku Game не беше лоша,но като цяло помня само,че имаше сауна.
Японските градини ми харесват.

Вчера видях шишенца от парфюм на някаква виетнамска марка.Много са готини.
Скрит текст:
Бутилките на най-популярната индйска марка парфюми са като имитация на олиото на Nuxe.

# 327
  • вятърничава
В Is It Sustainable Love?: Father and Daughter’s Wedding | Jizoku Kanona Koidesu ka?: Chichitoko no Kekkon Koshinkyoku апартаментът на бащата и дъщерята ми допада,а и е направо голям в сравнение с малките жилища, които показват. И разбира се когато Хаяте го е подредил, защото иначе е мазало Joy

Това е къщата на Исей от Koisenu Futari, която bell харесва

Скрит текст:

# 328
  • MJF
Добре че е bb6  да пусне снимки от въпросната къща . Че и с моя приятел Кацу Satisfied . Пръв помощник на потрошения герой на Исей, ама така е то със стълбищата Wink

Хехе, до къде стигна с Jizoku Kanona Koidesu ka?: Chichitoko no Kekkon Koshinkyoku ? В таз къща без Хаяте цареше подреден хаос Mr. Green

За къщите от тези заглавия дето сте споменали и съм гледала се сетих до една, пак е нещо Blush

# 329

Това е къщата на Исей от Koisenu Futari, която bell харесва

Скрит текст:

Да. Всъщност на мен ми хареса най-вече отвън, но не можах да намеря снимка на фасадата.

Общи условия

Активация на акаунт