Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 52

• 39 559
  • 736
  •   1
Отговори
# 120
Сърчица веднъж ядох преди години. Вътрешности не тача, но тези ми се сториха интересни.
Ама наскоро разбрах, че се чистели едно по едно и се отказах да взимам.

Иначе видях на промоция, че ще има наскоро на филе от акула.
Мисля да взема. Трябва да видя и как се готви туй чудо.

# 121
Оооо, много обичам сърца. Изяждам си по кило сама. Тук обаче няма или поне аз не намирам. Веднъж набарах едни френски, замразени, но от тогава все нямат и вече спрях даже да проверявам.

# 122
то няма какво да им се чисти.....само ги измивам едно по едно....това е  пипкавата част...имат като съсирена/желирана/ кръв .......обожавам ги, готвя си ги доста често, но не купувам замразени.....предубедена съм към всички замразени храни....предпочитам пресни....в Метро има винаги и то в големи разфасовки- по кило Simple Smile Напоследък там пазарувам...

Кокитата не могат да ми насмогнат да произвеждат яйца......ММ се е хванал за главата като му кажа че пак са свършили яйцата в нас Simple Smile Сутринта правих на малката солени мъфини с яйца,  сирене, кашкавал и чушка, след обяд пак си правихме двете мъфини с яйца, кокосово брашно, но с плодове/ягоди и боровинки/и на любимия мъфини с бяла захар че все мърмори че не му давам сладко да яде хахахахах....и яйцата пак заминаха.....догодина ще спретна една ферма за кокошки Simple Smile

Долчето къде се загуби?

# 123
А, чак пък чистене на сърцата... Може да се цепнат с нож и да се поизкиснат, да падне ако има задържана кръвчица. И им стига толкова, няма кой да им бае повече. Е, най-хубаво друг да се занимава, ама то с всякаква храна е така Grinning Такива са ми обикновено храна навън когато сме с приятели - хем може да се каже че е режимно (знам че с олио ще ги запържат ама все пак), хем вкусно и си ми е разнообразие защото вкъщи точно такова не готвя, хем се нахранваш прилично с една чиния. В кръчмата точно до вкъщи приготвят и сърца, и воденички, и дробчета, че и микс от трите за когато не мога да си избера.
Иначе то сърцето си е мускул, не е като дробчета и прочие, за който пък тях не харесва.

# 124
Като семки ги кльопам. Изкисване, цепене, не се занимавам. Кръвта не ми пречи. Само ги варя, със сол и ням-ням. Yum Много ме е яд, само дроб продават тук от карантиите.

# 125
Азара, я кажи как ги приготвя сърцата.
Че май има в месарския магазин и да се пробвам.

# 126
Миоки дай адрес да ти пратя малко сърца Simple Smile

Елора, аз ги сварявам първо/ бульона задължително си го използвам към някоя манджа/, слагам ги в загрят тиган , добавям гъби/може и чушки/ и 3 глави лук и патешка мас.....не им трябва много/може би 10-15 мин да омекнат зеленчуците/......на финала сол, черен пипер, червен пипер , чубрица и магданоз...... После си изцеждам лимонче на моята порция Simple Smile

# 127
Азара, а бе то за изпращане имам кой да праща, ама не е икономически оправдано Grinning

# 128
Азара, а бе то за изпращане имам кой да праща, ама не е икономически оправдано Grinning
Като си дойдеш за форумската среща- ще си хапнеш Simple Smile

# 129
Благодаря Азара.
Направих скрийншот и скоро ще ги правя да видим какво ще спретна.
А колко време ги вариш?

# 130
Здравейте! Пия Метфогама по 1 хапче и половина дневно, тенденцията е да е увелича на 2 хапчета дневно. От 850 мг. Свърши ми кутийката и мисля да продължа с Глюкофаж XR. Знаете ли на колко се равнява? Тоест по колко да пия, за да е същото като Метфогамата като доза? Питах личната, но според нея да си пия Метфогамата. По-удобно ми е да го пия веднъж дневно (основното ми хранене е вечер).

# 131
Говори с лекаря който ти е назначил Метфогама, не са едно към едно дозировките на нормалния метформин и на този с удължено освобождаване. И в двата случая е лекарство по рецепта, така или иначе, не ми се вижда нормално да си решиш ти и да отидеш и да си го купиш ей така.

# 132
По темата с въглехидратите да добавя, че според мен има голямо значение какви въглехидрати се консумират и как се комбинират с протеини и мазнини. Съдя и по себе си как се чувствам ако консумирам основно въглехидрат или салата+протеин+малко въглехидрат. Ако ям само чиста баница (домашна, с повече плънка и по-малко кори) се чувствам после отвратително, тежи ми на корема, отпаднало ми е и тн. Ако ям салата със зехтин и малко месо и накрая хапна половин парче баница после нямам никакви неприятни симптоми. Ясно е, че сигурно инсулина и КЗ скачат, но предполагам, че не е много щом нямам симптоми.
Затова си мисля, че при хората, които имат проблем с малко въглехидрати, зоната може да бъде добър вариант, но отново трябва да се подбират въглехидратите - да не се кльопа хляб, щото видиш ли е балансиран по зоната с други добавки.
Елора, как мина фаста? На мен почивните дни ми е особено трудно да си спазвам режима (обикновено сме в движение по гори и планини и нося сандвичи за детето и ММ и ме изкушават), камо ли да правя фаст. Но мисля сряда да фаствам.
Сега една колежка ми даде много яка рецепта - смесват се яйца със сирене, кашкавал и малко бакпулвер, изсипва се половината смес в намазнена форма за кекс, после се слага щедър пласт някаква зеления (спанак, коприва, лопуш) - сурова или запържена, после втората половина от яйцата и се пече 40 мин в загрята фурна. Тия дни ще пробвам и ще докладвам.

# 133
Всеки път различно минава фаста. Не знам от какво зависи.
Понякога свалям от краката. Днес от талията повечко. И корема е спаднал.
Сега обаче кантара не мърда толкоз, виж см мърдат.
В неделя пак.

За съжаление от баници, хляб организма няма нужа.
Имам предвид организма на хора с ИР.
Малко са хората, които знаят, че в домати, краставици, сурови моркови, тиквички има въглехидрати, които няма да навредят по-никакъв начин.
Иначе съм чела за баница с овесени ядки, ама ме мързи да я правя.
Мен домашната баница не ме събаря от много време.

# 134
Е че аз домашна баница в редките случаи дето правя, майка ми казва че спрямо нейната е като омлет Grinning Те корите дето са баш въглехидрата са сравнително малка част, а и ще изям едно парче все пак, не да погна тавата и да не дам на другите...

Общи условия

Активация на акаунт