"Обичам" Топлофикация - тема 6

• 26 977
  • 761
  •   1
Отговори
# 105
Аз малко завиждам - с моето парно за трите сезона в тази квартира сега се мъча и не помня да съм вдигала повече от 22°, а всеки сезон съм оставяла на мах няколко дни. Ми - от 18° на 20°...евентуално, нещо такова. А с климатик вече стигам Т, зададена на климатика, за час. 26 или 27°, повече не съм пробвала, нямам нужда - стига си ги без проблем.

# 106
Имате ли инф. каква е таксата за абонати на Техем , които са изпуснали срок за годишно засичане и сега трябва да направят такъв извън срока? Благодаря.

# 107
Виж на сайта им. Преди беше 10лв, не знам дали са увеличили

# 108
Гледах, но те открих. Пак ще чета, благодаря за отговора.

# 109
Гледах, но те открих. Пак ще чета, благодаря за отговора.
Ето:

# 110
За извън София.
Ами ако е на блока, на кой да се жалват?
При нас абонатната е на Топлофикация, безплатни са ни ремонтите. Реагират веднага.
Последния път обаче имаше проблем извън нея. Дойде авариен екип, установи го (безплатно) и ни дадоха връзка с техниците - да се договорим с тях за цена или да си намерим други, не към Топлофикация.

Speed Queen, 2800 лв. годишно само за отопление или и толлата вода е включена в тях? Защото и тя си е сериозна сума.

# 111
  • при него
Не се сърди човече, отопление и топла вода и сградна инсталация, всичко е включено.
Радиаторите са на макс, през целия отоплителен сезон  и самата сграда (стълбища) има радиатори и там също е доста топло. Може би има големи топлозагуби, блока е панел от края на 60-те и макар че дограмата на стълбищата е сменена ( не с най-добрата разбира се) все пак няма изолация, както и доста апартаменти не са санирани.

# 112
Защо имате радиатори на стълбището?? Anguished

# 113
  • София
А защо да нямат? И чрез тях блока се затопля равномерно
.

# 114
Защото топлят залудо. Кой кибичи на площадките?

# 115
Не се сърди човече, отопление и топла вода и сградна инсталация, всичко е включено.
Радиаторите са на макс, през целия отоплителен сезон  и самата сграда (стълбища) има радиатори и там също е доста топло. Може би има големи топлозагуби, блока е панел от края на 60-те и макар че дограмата на стълбищата е сменена ( не с най-добрата разбира се) все пак няма изолация, както и доста апартаменти не са санирани.
Значи не е само за отопление тази сума. Вероятно около 700 лв. е само водата. Или повече?
Колко е голям апартаментът и колко човека живеят в него?

# 116
  • при него
Апартамента е тристаен, около 75кв. Радиатори има в двете спални и в хола. В кухнята е махнат много отдавна. Двама възрастни и едно дете. За подгряване на вода, сумата беше около 70 лева средно на месец.
Има радиатори на стълбищата,да, не помня някога да се е коментирало, да се махат.

# 117
За подгряване на вода, сумата беше около 70 лева средно на месец.
И колко кубка топла вода годишно харчите?

# 118
Като се махне водата, остава по 330 лв. средно на месец (при 6 м. парно). Не е малко, но за поддържане на толкова висока Т в 3-ст. на ток може и да е повече.

Скрит текст:
Нашата педиатърка ме насмете за такива градуси. Въпреки че бях много зиморничава, аргументите ѝ бяха логични и се радвам, че я послушах. Поддържаме 21 дневна, 18-19 нощна.

# 119
Те, че си ги харчат, харчат си ги. Казва и, че досегашните сметки не ги плашат. Въпросът е за догодина какво да прави. Всички си го задаваме обаче!
Моят съвет е да се поинтересуваш има ли сред съседите ви отказали се от парно и по колко плащат те. За вода, за сградна. И оттам да го мислиш как ще ви излезе по-изгодно.

Заинтригувах се от тази еднотръбна инсталация и погледнах разни чертежи и схеми в нета. Това, което видях, ми се стори много подобно на хоризонталните инсталациите в новото строителство, така че поставянето на топломери за всеки апартамент не би трябвало да е проблем! Ако правилно съм разбрала. Само трябва желание от всички, решение и действие по реализирането му. Тогава поне ще си сигурна, че плащате само своя си разход, не и на съседи, които са обявили отказ от парно, а всъщност го ползват. И сметките може да паднат, дори и на 26те градуса.
Интересно ми е, и другите съседи ли толкова се топлят?

Общи условия

Активация на акаунт