Трескаво гнездене е обхванало юлските мами! - Термин Юли 2022 - Тема 7

• 42 210
  • 755
  •   1
Отговори
# 570
[quote author=Boby83 link=topic=1445914.msg44835569#msg44835569 date=1653904499]
Прегледът на ултразвук ли е?

Здравейте мами дасе отчета и аз.
Днес бях на преглед тъкмо влизам в 34 г.с,с бебо всичко е наред но мислят ,че няма да искара до термина.Станал е 2560кг и 48 см дълъг,малко ме притесниха поне да изчака още две седмици.Хемоглобина ми бил нисък исписаха ми лекарства,и сега започвам да пера и гладя че несе знае, а си бях толкова спокойна че има време Simple Smile
[/quote] Да ултразвук и тонове

# 571
# 572
  • София
Хахахаха това с бабата ме засмя. Иначе и на мен не ми пука колко циганки се казват Алиса, но факт, че колкото и да отрича повлия на мъжа ми. Който първите месеци каза, че няма значение дали ще е Алис или Алиса, и незнайно как сега вече държи да е Алис и се сърди. Та ще видим нашата драма къде ще и се види края. Grinning
Това със суеверията, няма да забравя как един ден в офиса дойде касиерката ни с бебе на 40 дни и ми го сложи в ръцете, ама направо ми го хвърли. Вика - да го подържиш да ти донесе късмет и да забременееш (знаеше, че имам аборти и не стават нещата). След това не веднага, но забременях. Та, дали е от това - не вярвам честно казано, по-скоро правилно лечение, но винаги ще ми остане този спомен. Simple Smile

# 573
Има ситуации и хора - аз като казвам, че не е ок да ми пипат корема имам предвид хора, които първо не питат и не просто го пипат, а го търкат все едно е лампата на Аладин. Съвсем скоро една непозната се възползва от заетите ми ръце и го пипна "за да съм имала кротко бебе като нейното". Ама аз съм имала кротко бебе бе госпожа, дръж си ръцете далеч от мен 😂

Нямам нищо против и да поддържат бебето, но наистина да го поддържат, не да го целуват, пипат по лицето и лигавят.
До самия човек си е.

Връщам се от първите тонове, всичко изглежда наред, силен пулс все 140 и нагоре. Сестрата ме пита дали преносвам (в 34г.с.4 дни съм). А едни приятели онзи ден ме убеждаваха, че ми бил малък корема, е как да им вярвам 😂
Да видим и прегледа в сряда как ще мине.

Последна редакция: пн, 30 май 2022, 16:16 от deska90

# 574
Деси, Алиса и на галено Алис не склонява ли така. Иначе късмет с името и каквото и да е то, дано донесе здраве и късмет на детето.

deska, на това му се казва възползвате 😅 пак добре като не си пожелават нещо.  Това с непознатите и непитащите и аз не го разбирам, но и не ми се е случвало. Питали са ме само приятелки и добри познати. Доста се посмях на твой гръб 🤣 Ама ако е вярно да дойда да ме пипнеш да е кротко бебето, че ако е като сега горко ни. Не се спира, уж другите бебета почиват и кротуват като майката прави нещо, ама нашето не е така. Аз вървя, шофирам или каквото и да правя, той все  ръчка. Имам чувството, че само като хапвам стои мирничък и то не всеки път. Чак смятам утре да питам АГ дали е нормално това, че съм на ЖК и първи тонове и да видим какво става, а и трябва да обсъдим новата терапия. Това бебче имам чувството, че е станал още по- голям, ще видя какво ще ми каже като размери, но вече милото място няма и боли като се опъва, а и доста тежи вече.
Имаше един пост в групата във ФБ и като сравнявам моето върви едно от най- едрите бебета и само да не стане така, това да е причина да го извадят по- рано или както на ФМ докторката каза, че ако върви така може и сам да тръгне да излиза по- рано. А утре почвам 34седмица и искам да си седи до 38-ма, когато е плановото раждане.

# 575
Мили мами, днес пусках контролни и гледам, че и калций имам в резултатите. Та калция, хоп под долна граница. Smiley Започва от 2.15, а при мен 2.12, което не е много, но коментара на АГ е да си взема някакъв калций на Солгар. Сега търся в нета нещо, но всички на Солгар са комбинирани с магнезий и цинк, други с бор. Тези, които са само чист калций са дъвчащи. Някоя от вас приема ли в момента или скоро да е, да ми кажете кое да си взема? И вече за пореден път pH в урината ми е 8, при горна граница 7. За АГ явно не е проблем защото даже не го коментира, но мен си ме човърка Grinning и пак да си сверя нещата, при вас как е?

# 576
  • София
Честита рожба, Хепидей! Много е красива! 😍😍😍
И сега с мрънкането:
Ох, за Хиполенд и Европът, коментарът е излишен.... Имах 3,4 поръчки и най-голямата дойде 15 дни след изпращането... Ужасно неучтиви....
И аз имам същите болки като при вас долу,  вече бебето мн тежи, коремът ми е огромен аз съм
~33, бебето е 35 сигирно.
Завъртането в леглото е голяма мъка, изправянето също. Диванът в нас е адски неудобен-мек и едвам се изправям. А тези жеги.. преди  на 25 градуса тичах по 5км, сега не мога да направя 10 крачки.... Седя повече на хлад вкъщи, но сякаш от обездвижването съм по-зле....
Излязоха ми и хемороиди...Направо не знам какво да ги правя.. Четох че само студен душ помагало и без тоалетна хартия, лекарствата не действали на този етап. Някоя от вас има ли идеи? Моля помагайте. Другата седмица съм на преглед и ще видим....
Повечето дрешки, които съм взела са 56, не знаю защо, мобе би щот знам, че ще е голям....
Купих някои неща за багажа за болницата. Еднократните бикини изглеждат потресаващо гадни и май и аз ще си нося мои в болницата..
Купих си няколко нищноци за кърмене от магазин Слънчице. Сега издирвам и хубави потници за кърмене.
АА  и мен ми направи впечатление, че във фз. Магазин на H&M, сутиените за бременни са зле, на мен поне никой не ми стана сега пъ после не знам. Роклклите са мн яки

Happyday, честито!
Прекрасна е тази малка муцунка!
Да Ви е жива и здрава!🥰
Lavinka, хемороиди имам от както съм по 12ч. седнала в работата.(около 6г.)
Вътрешни и външни,вътрешните ги лекувах с Цикатридина глобули-не ми помогнаха.
Изчетох какво ли не в интернет и реших на своя глава да пробвам със смрадлика.
Ами за моя радост имаше поразителен ефект-свиха се,спряха да кървят,да щипят,да болят.
От тогава да чукам на дърво нямам такива сериозни проблеми,освен понякога при запек🫢🫣много леко пощипва…
За смрадликата пише,че е отровна,така че по внимателно с нея,а в момент на бременност даже не бих я ползвала.
Та самата процедура беше следната-смрадликата се вари,прецежда се и се оставя на стайна температура да изстине.(има смрадлика на билка от нея си взех,отзад пише как се прави и за вагинални промивки)
След това се сипва във вагинален душ и се пръска цялата течност в д-то 😃 после се напъваш да изтече цялата или повечето течност и си готова 😅
Картинката е покъртителна,но за мен лично си струваше!😁
Мисля че го правих 2,3 пъти като цяло(по веднъж на ден-вечер)
Може и с течността да се поливаш само,както си прецениш.
Споделям личният си опит!🙄

Последна редакция: пн, 30 май 2022, 17:11 от iveto_be

# 577
  • Замък сред облаците
Смрадликата е отровна за пиене, не за външно приложение. При външни хемороиди (те вътрешните обикновено не се и усещат освен ако няма пролапс), е ок и киснене в леген - сваряваш 1 л вода с 2-3 супени лъжици смрадлика да кипне за 20 мин и разреждаш в един голям леген с още 3-5 л вода според обема (топла към хладка) - шльопваш се по голо дупе вътре и ей ти домашен плаж 😁
Алтернативата е - кипваш 200 мл вода с чаена лъжичка смрадлика, оставяш да се охлади и налагаш напоена марля на дупето 5-10 мин. Отварката е ок 24 часа в хладилник.

# 578
  • София
Лотос и така не ще! За това казвам, че май и при него играе ината сега. Предложи да го запишем Алис, пък който както иска да си му вика. Grinning 

# 579
Освен да нагласим една тема как всички гласуваме за Алиса и му покажеш, за друг вариант не се сещам 🤔

# 580
Ееее, той пък. Все едно на Ани да казваш на галено Аника или нещо такова 😁 повчай да си измисляш аргументи. В Алис има 4 букви, четно не е на късмет или нещо от този род, не знам дали има такова нещо, ама сега го измислих. Все пак така си му казваш на бебето не е ли важно това за него, пробвай малко женски трикове 😅

# 581
Момичета, имам страшни болки в тазобедрените стави и опашката и кръста и дори вече не мога да преценя къде точно Cry едва ставам и сядам, а сутрин такава скованост, че направо не мога да ви опиша.  Срам ме е вече да вървя по улицата, защото куцам и ме боли адски. Не мога елементарни неща да свърша, а имам малко дете, за което трябва да се грижа и ми трябват бързи реакции, а не мога…
Днес едва отидохме до магазина, бутах количката и плачех от болка Cry какво мога да пия? Миналата седмица докторката ме видя, че куцам чак и коментирахме, изписа ми Калцикинон (вит. Д, калций и вит. К). Отделно сутрин приемам вит. Д. Увеличихме магнерота на 3х2, защото имах доста контракции и бебето беше застанало напречно.
Не знам наистина какво да правя и как ще издържа, чувствам се като инвалид, а през деня съм сама с детето. Може да ви се струва смешно, но сутринта пих но-шпа с цел малко да ме отпусне болката, обаче никакъв ефект. Не знам какво е разрешено да пия? Четох че Профенид не може след 6 месец на бременността…
Явно ще трябва пак да ходя на ревматолог, не знам или пък е някакъв притиснат нерв, нямам идея, обаче е ужасно. Има ли и други с такива болки?

# 582
Vivka9 и аз имам същите оплаквания. Има дни в ,който съм добре има дни , в който ми се плаче.Не мога дълго да седя права нито седнала.
Не съм питала АГ какво мога да пия ,че вече достатъчно лекарства поемам,но имам комшийка акушерка,която ме посъветва,освен магнезия на хапчета,който пия, да си взема и магнезиево олио. Взех си,мажа се ,но не съм много редовна и не мога да изкажа мнение.

# 583
Vivka9, минах през това. Знам какво ти е. Аз наистина се опитах да си помагам с бастуна на баба си. По улицата се движех като на забавен каданс. Единствено мазане с тендивал ме облекчаваше. Добре, че отмина, че до сега щях да съм обездвижена на легло. Наистина е ужасно. При мен продължи 2-3 седмици.

# 584
Vivka9, минах през това. Знам какво ти е. Аз наистина се опитах да си помагам с бастуна на баба си. По улицата се движех като на забавен каданс. Единствено мазане с тендивал ме облекчаваше. Добре, че отмина, че до сега щях да съм обездвижена на легло. Наистина е ужасно. При мен продължи 2-3 седмици.

И аз днес проучвах какво може и какво не при бременност, четох за Тендивал, обаче си помислих, че най-вероятно няма да има ефект, но сега като каза, май ще го пробвам, защото друг избор просто нямам. Толкова ужасно не съм се чувствала Cry

Общи условия

Активация на акаунт