Йоркширски териер - тема 13

• 42 141
  • 753
  •   1
Отговори
# 735
Никой истински кучкар няма да даде кученце на 40-50 дни. Това са печалбари, които гледат да се отърват по-бързо за да не хранят кученцата и да не слагат ваксини.
Много често ги дават без да са захранени даже и лъжат, че са.
Класиката е да пробутат кученце на 40 дни за което твърдят, че е "мини" на 2-3 месеца.

# 736
  • Sunshine state
Да, много неприятно и тъжно.

# 737
Папи го взех на нямаше и 2 месеца (без 7 дни) , значи на 53 дни , защото е роден януари, а февруари е по-малък...не съм смятала точно. Имаше 2 поставени ваксини (по паспорт) , но се усъмних и направих после тест за антитела , защото втората е много важна май. Излезнаха супер резултатите, следователно сложена според ветеринарите, та се успокоих. Беше захранен с гранулки. Както писах беше с братчето си при ветеринаря, от който го взех. Майката и бащата са негови пациенти със сигурност, защото звъня на собствениците (бях писала в предишни постове)
Наистина си се хранеше с гранулки  и нямаше проблем, дори ми беше дал  в пликче да го храня 2-3 дни, докато купя .Проблемът беше,че не запомних каква марка да взимам храна и купих на Роял Канин за бебета, та беше имал по-редко ако, което веднага ме прати при ветеринар близо до нас (то там почти целият квартал ходи, та питах и се понесох с кученцето) Много са сладки, като бебоци. Моят не трепереше, дори не лаеше, звук не издаваше, много игриво и радостно кученце. Обадих се на този  лекар , където го купих, че си викам пък...дали не е глухонямо...то ми е първо куче, беше ми казал при проблем да звъня и аз...обаче получих отговор, че е куче, ако иска ще лае, кога иска няма да лае)) Еми лае си, дори е доста гласовит понякога)) Та...бяха ми казали, че е на почти 3 месеца, ама...на 7 януари роден , на 1 март взет...не толкова )). После му сложиха и 3-та ваксина, като видях резултатите от втората, че исках да слагам втора и лекарката я хвърлих в размисъл леко, та направихме теста затова. След третата ваксина трябва 10 дни още да не го извеждате и вече после полека...правите разходки, ама сега е зима и не знам, обличайте го и за малко. По зъбките му разбират ветеринарите на колко са бебетата. Моята веднага каза, че няма 3 месеца.
 Не е драма, ама...то бебенце съвсем било, много му се карах ,че пишка къде иска, пелени, спрейове...не важаха. Сега у нас абсурд да ходи, само навън иначе скимти, лае, приетеснен е и стиска. На 4 месеца почна да си вдига крачето и прави на мъж, беше много сладък. С акото по-късно почна да се стиска, към 5-6 месец обаче. Важно е да е захранено и наистина да са му сложили ваксинките. Лъжат и от развъдници и от всякъде, та...

Последна редакция: нд, 15 дек 2024, 20:37 от Анонимен

# 738
Ох, сега като писа, че лае, да кажа за нашия тигър😆
Когато е вкъщи с някой от нас двамата с ММ и другият се прибира, лае яко, изобщо не се съобразява спиш ли, не спиш ли, вдига голяма аларма😆 Обаче когато е сам и чуе, че някой идва, никогаШ не съм го чула да издава звук. Седи на дивана вперил поглед кой ще влезе, ама мълчи и гък не казва😂

# 739
Ми не можеха да изчакат и се наложи да го вземем. Много му треперим, не го пускаме засега от стаята. Вече е доста по спокоен, щъка из цялата стая. И се научи, за два дни.. ходи си на пелената, не прави бели. Ще изчакам обаче преди да почна да местя пелената към банята. Хапва си добре..храним го с гранули.. утре или вдруги ден ще му дам консерва. По паспорт му е бита 1вата ваксина, следващата трябва да я бием в края на месеца.

Последна редакция: пн, 16 дек 2024, 12:28 от Ninchun

# 740
Аз бих изчакала с пастета. Още е много малък за експерименти.

# 741
Защо ще давате консерва на куче, което се храни добре?
Не си създавайте главоболия. Щом яде гранули, давайте му и не си хващайте беля, че после няма връщане.
Моят съсел е само на консерви, но това беше много против волята ми,  направих всичко възможно преди това, включително до повръщане, гастрит и системи и от глад стигна и затова се принудих да го храня с нещо различно от гранули.
Разбира се, пробвах поне 10 вида гранули, от специални по-специални, да не си мисли някой, че на втория модел съм се отказала. Всичките Хартисаха, но не станаха зян де, уличните котанчовци много ме уважават😆

Последна редакция: пн, 16 дек 2024, 23:40 от Чи лу

# 742
Ако му дадете пастет ще му разстроите коремчето.
Колкото може по-дълго на гранули. Сега за бебета, после и за по-големи, но да са от една   марка. Не смесвайте, какво остава пък пастет да му давате на бебе. Питайте и ветеринаря, вероятно вече имате такъв или си намерете да го наблюдава, да го прегледа и да ви даде насоки. Браво на мъничето, че толкова бързо е свикнало с пеленката (моят изобщо не я отрази, ходеше и стоеше самонаказан на нея -така разбирах, че нещо е направил някъде))
И мисля, че третата ваксинка се слага, като навърши 3 месеца по спомен. Би трябвало сега да му сложат втората, не знам де...ветеринарите  ще ви кажат-да го премерят, да му видят там коремче, очички,  зъбки..сега му растат млечните, вземете му играчки да си ги чеше. Изобщо...бебетата са много сладки и тръпката е голяма (като деца са) Моят не правеше и не прави белички, ама като бебенце всичко хартиено късаше -салфетки, вестници, какво му попадне и много гледаше нещо да се уреди, а е вредно, та...наблюдавайте го. Кабели и такива неща не е гризкал, ама един чехъл ми отиде (много обичат и чехлите, обувки, такива неща...но може да глътне нещо и е опасно)
Как се казва бебока, дайте снимка, ако можете и желаете))

Последна редакция: пн, 16 дек 2024, 22:29 от Анонимен

# 743
Благодаря за съветите!
Добре, няма да давам консерва. Ще го закарм да го види ветеринар в Събота, чакам да ми звъннат от клиниката да потвърдят часа.
И снимка ще ви пратя малко по-късно!
Поздрави и лек ден!:smile:

# 744
  • Sunshine state
Правилно са казали наистина, веднъж започнете ли с пастетите  и консервите дои само за награда, няма да погледне гранула и ще си навлечете проблеми. Гранулите спомагат за почистване на зъбките му и ще ги държат здрави по-дълго. Simple Smile Нашият е на 5 години и половина и е с перфектни зъбки, храним го изключително и само с гранули.

# 745
Ето го нашият Арчи! Потвърдено е, имаме час за преглед в Събота. Беше много смешно, свързват се с мен от клиниката, аз обяснявам.. там беше шумно и очевидно не са ме разбрали. Изведнъж чувам някакви крясъци вие добре ли сте? Запазвам спокойствие и питам какъв е проблема. Отсреща разбрали, че искам да го кастрирам:joy:.. разбрахме се накрая.

# 746
Ох, че сладък  бебок))) Да е здравичък и много да ви радва)) Малка, пухена душичка))
 ПП. Май ви е първо кученце (както на мен Папи)
Препоръчвам ви, но вие си преценете, да си запишете въпросите които ви вълнуват за кученцето. Хранене-какво и по колко пъти на ден, къпане (не се къпят преди третата ваксина поне аз така знам) , разходки  -кога да ги почвате, колко пъти, времетраене..., да е облечено ли с нещо, какво да следите за поведение и кое може да ви притесни, някакви добавки трябват ли (витамини или нещо  друго), тегло да измерят, на колко време да го водите за профилактика и ...каквото се сетите. Човек забравя какво да пита и после се ядосва, защото на място просто ....та аз си бях писала и пак не всичко важно не питах. За козинката да решите ли, каква хигиена да има за бебе, зъбките да му видят, бе...всичко да питате.))

Последна редакция: ср, 18 дек 2024, 00:18 от Анонимен

# 747
Здравейте от мен😀 Ние скоро ще се подвизаваме в тази тема. Взехме решение да увеличим семейството, с един  сладък нечовек🥰
Поогледахме обяви,олх и разни подобни...оказа се доста рисково (предполагам всички сте запознати много по-добре от мен) и накрая попаднахме на лицензиран развъдник. Та днес отидохме да видим един пясъчно златист бебок(Голдаст Йорк)😍,който обаче не е на подходящата възраст за да бъде взет от там.
Видяхме таткото, направо светло карамелено златисто. Попълнихме си документите, видяхме си бебето,оставихме капаро и си поръчахме гранули. Казаха ,че е изключително важно да продължим да го храним само с тях за да няма проблеми със стомахчето. Получихме информация в коя ветеринарна клиника се грижат за ваксините (оказа се,че е на 5-6 минутки от вкъщи)и препоръчаха да продължим да го водим там при нужда,защото лекарите са наясно с всичко. Остава само да дойде времето да си го приберем у дома. Това обаче ще е чак края на януари месец.
Уж сме подготвени за това,което ни предстои...обаче малко съм разтревожена да си призная честно. Изчетох темата назад и оставам с впечатление ,че доста често се налагат посещения във ветеринарна клиника, все едно постоянно боледуват от нещо🤔 това е основният минус,който виждам при тази порода.

Последна редакция: пт, 20 дек 2024, 23:03 от Веве

# 748
В никакъв случай не боледуват постоянно, но са по-чувствителни, защото са много дребни на размер. Най-често имат проблеми със стомаха и затова трябва да се внимава какво ядат. Моето за 3 г само веднъж беше с раздразнен стомах, който наложи лечение със сироп 2 седмици и то заради мен, която реших да му дам някакви боклучави наградки. Някои имат проблем със ставите и не трябва да скачат от високо. Най-добре да имат стълбички или рампа за качване/слизане от леглото или дивана. Емоционални са, не обичат силен шум, крясъци и могат лесно да изпаднат в стрес при промяна в обстановката или ако нещо ги уплаши.
Игриви са, обичат да се гушкат и ходят след вас от стая в стая Joy Никога повече няма да можете да отидете сама до тоалетна- или ще влизат с вас, или ще ви чакат пред вратата Joy

# 749
Ние бяхме днес на лекар. Добре е мъничето. Препоръчаха ни да го храним обаче 4ри пъти дневно, а не три пъти както досега. Продължаваме с гранули, намазаха го с нещо за обезпаразитяване, на 30ти сутринта сме на 2ра ваксина. Много му треперим.. само да е здравичък се молим.

Общи условия

Активация на акаунт