Защо говорите за детето си в множествено число?

• 5 668
  • 158
  •   1
Отговори
# 90
пенелопа , ти сега ако  кажеш че и не ядеш за двама  те отсвириха от форума Joy Joy

# 91
Ми...аз за втори път съм бременна и говоря само за себе си, в ед. ч. Thinking

Значи ако има някаква закономерност и аз като родя ще почна да третирам "човека" в трето лице единствено число вместо първо множествено.... Wink Sunglasses

# 92
Лени, Ленииии, с повечко кила съм и да кажа-няма кой да повярва... CrazyИначе има дни, в които не се сещам да ям...за себе си, камо ли и за някой друг... Rolling EyesСготвила съм тази вечер пълнено пиле и ще ядем-всички-аз, мъжът ми и детето-онова в корема не яде още пиле-така, че-него го отсвирваме до появата му поне Joy

# 93

Значи ако има някаква закономерност и аз като родя ще почна да третирам "човека" в трето лице единствено число вместо първо множествено.... Wink Sunglasses
Ми аз съм го казала по-горе - докато бях бременна, му виках Човека  Grinning

# 94
  • София
Въпросът според мен не е дали е ненормално или нормално, а защо се получава....
Фактът, че при много жени е така, показва, че не ненормално...
Аз вече си казах мнението за естрогена...

пенелопа , ти сега ако  кажеш че и не ядеш за двама  те отсвириха от форума Joy Joy

Това за яденето за двама е пълна глупост....  Laughing

# 95
Ми то никой не казва, че е ненормално да се говори така...търсим причината, а не квалифицираме, нали така? Peace

# 96

Значи ако има някаква закономерност и аз като родя ще почна да третирам "човека" в трето лице единствено число вместо първо множествено.... Wink SunglassesМи аз съм го казала по-горе - докато бях бременна, му виках Човека  Grinning

...Малко спам, съжалявам.....
Така де ! То и аз с надеждата Човек , да излезе, не оса като майка си .... Wink Laughing

# 97
Така де ! То и аз с надеждата Човек , да излезе, не оса като майка си .... Wink Laughing
Ще, ще... при мене подейства  Mr. Green

# 98
  • София
Ми то никой не казва, че е ненормално да се говори така...търсим причината, а не квалифицираме, нали така? Peace

Абе много хора казаха, че е ненормално...  Simple Smile
А причината...май никой още не я е артикулирал ясно... Simple Smile

# 99
Е как, поне три причини откроихме до тука - емоционална свързаност, лиготия и мързел  Grinning

# 100
  • най-шареното място
И аз да попитам  - каква е причината да е ненормално?
Имам предвид да живееш с и основно за едно малко и любимо човече, около  което ти се върти света и да не казваш ние, когато заедно играете, когато заедно се радвате, когато ззедно боледувате...

Ние си имаме приятелка също има резон за тинейджър, ако това е драма за цялото семейство, но майката която го казва критикува, повече от колкото съпреживява. И е готова свекърва...
А тази де казва ' Ние спахме...' си е за направление ...знаете за къде...

# 101
Ще, ще... при мене подейства  Mr. Green

Joy Joy Joy   Дано  thumbsup

С повдигането на реципрочният въпрос исках да гласувам в полза на "нормалността" на това явление и да се съглася с обяснението което бе споменато по - горе за емоционалната свързаност, съпреживяване и направляване процесите на развитие на детето от страна на майката като причина за "множественият" изказ...... Peace

# 102
  • София
Е как, поне три причини откроихме до тука - емоционална свързаност, лиготия и мързел  Grinning

и нито едната от тях кристално и ясно вярна  Mr. Green

Аз не съм против "ние",а само против прекомерната му употеба. Ще си го сложа в подписа това....

# 103
Браво Фил, чуствам ползи вече от таз тема. Роди се новия ти подпис  Mr. Green

Никой не е казал, че това е ненормално. Или поне аз не съм видяла тази грозна дума. Stop
И права е Дона, че има 3 извода досега : съпричастност, емоционална привързаност; лиготня; мързел.

Анализът ми - мило ви е. Мило ви е да говорите за малкото човеченце, като за 'ние'.
Тва е.  Като ' да го гушкам сега, че след време няма да иска да го гушкам', и тн.
Дали трябва да се говори ' ние акахме'  ? Според мен не.  Би могло да доведе до някакво загнездване на идеята за .. зависимост на човечето, и ако не се откъснете навреме от идеята ' ние', може да се стигне  до ' ние сме абитуриенти', 'ние кандидатстваме' и ' ние спахме с жена снощи за 1в път'.

bouquet  bouquet  bouquet

# 104
не е въпрос на лигня, а на радост, щастие, съпричастие, гордост, любов ...
и един пример, ако си в Ит и в БГ се празнува национален празник , какво казваш в офиса? Денс в БГ ПРАЗНУВАМЕ ... Ако в Ит се празнува нещо и ти изобщо не взимаш участие в празника, но се обадиш в БГ, какво казваш? Ние тук ПРАЗНУВАМЕ ...
Или ако във фирмата има събрание , секретарката, която изобщо не участва ...  по телефона какво кава? Ние днес ИМАМЕ събрание ...
Има сума ти примери, когато се чувстваш съпричастен често говоришв мн. число.

Последна редакция: сб, 25 ное 2006, 22:11 от vivita

Общи условия

Активация на акаунт