Прием на ученици в първи клас в общинските училища - София - 11

• 49 183
  • 773
  •   1
Отговори
# 240
Здравейте! Дали някой може да сподели къде проверявате районирането на училищата? Единственото, което намирам е на сайта на Столична община, където се изисква регистрация. Направих си такава, но непрекъснато получавам грешка при влизането ("възникна грешка, опитайте по-късно)

# 241
Здравейте! Дали някой може да сподели къде проверявате районирането на училищата? Единственото, което намирам е на сайта на Столична община, където се изисква регистрация. Направих си такава, но непрекъснато получавам грешка при влизането ("възникна грешка, опитайте по-късно)
Има два варианта. В търсачката на училищата избирате да търсите по адрес и въвеждате вашия адрес, за да видите кое е вашето прилежащо училище.

Другият вариант е да влезете в страницата на училището в ИСОДЗ и да натиснете бутона карта и да се ориентирате по самата карта, кои адреси попадат там.

# 242
Има два варианта. В търсачката на училищата избирате да търсите по адрес и въвеждате вашия адрес, за да видите кое е вашето прилежащо училище.
Благодаря!

# 243
  • София

A попълвате ли данните към въпроса който ви се задава под мейл и парола? Че една приятелка беше го подминала това и чак след като ми прати снимка разбрах що не става

# 244

A попълвате ли данните към въпроса който ви се задава под мейл и парола? Че една приятелка беше го подминала това и чак след като ми прати снимка разбрах що не става
Боже, имало и въпрос 😃 Изобщо не съм догледала. Извинявам се за спам-а и благодаря!

# 245
Беше се заговорило дали има статистика на приетите деца от миналата година. Вчера беше направена такава за първо класиране. - СТАТИСТИКА/СПРАВКА ПЪРВО КЛАСИРАНЕ 06.06.2022 г.

Статистиката цели да покаже броя на приетите деца в училището по групи и тяхното съотношение в проценти. Ще има статистика и за останалите три класирания, които ще бъдат качени в Разяснителни портал - https://sabev03.github.io/info-1-klas/

Това, което се забелязва от статистиката е следното:
1. 68,86% (7 029) деца са били приети в прилежащото си училище (Първа, втора или трета група)
2. От тях 57,52% (5 872) са Първа група;
3. 31,10% (3 175) са приетите четвърта група
4. 9 училища не успяват да приемат всички деца от Първа група;
5. 65 деца от Първа група са останали извън списъците на прилежащото си училище;
6. Общо 6 надпланови приема на близнаци;
7. 8 училища имат под 30% заетост на обявените си места Disappointed Relieved.

# 246
А, дали някой може да каже колко деца ще кандидатстват за първи клас за 2023/2024 или е раничко?

# 247
  • пустинята Гоби
Колкото миналата година.

# 248
И от мен един въпрос: със съпруга ми имаме различни настоящи адреси, като искаме да "използваме" моят за кандидатстване на детето. Тъй като при формиране на точките се взима адреса на самото дете, каква е процедурата по сменяне на неговия адрес? При раждането е записана на моя тогавашен адрес, който вече не е актуален. Трябва ли да я запиша на моя адрес, може би в общината?

# 249
  • София
И от мен един въпрос: със съпруга ми имаме различни настоящи адреси, като искаме да "използваме" моят за кандидатстване на детето. Тъй като при формиране на точките се взима адреса на самото дете, каква е процедурата по сменяне на неговия адрес? При раждането е записана на моя тогавашен адрес, който вече не е актуален. Трябва ли да я запиша на моя адрес, може би в общината?

Или в общината или онлайн, ако имате Евротръст, става за няколко минути

# 250
JT, Когато си сменях адреса преди година, сменях и този на детето, в общината искаха и бащата да е там, за да подписва някакви документи. Провери сега как е, за да не се разхождаш напразно.

# 251
Здравейте, в наредбата пише

Първа група - деца с постоянен/настоящ адрес в прилежащия район на училището

това означава ли,че няма значение дали е постоянен или настоящ,т.е ние избираме с кой се кандидатства? Има ли значение дали единият от тях е в друг град?

# 252
  • Sofia
Постоянният и настоящият адрес са равностойни. Кандидатствате със софийския, другия няма значение къде е.

# 253
  • София
Има ли някой опит в преместване на ученик 1ви/2ри клас от друг град в София? Ако може на лично да се свърже с мен ❤🙏

# 254
Има ли някой опит в преместване на ученик 1ви/2ри клас от друг град в София? Ако може на лично да се свърже с мен ❤🙏
Имам опит в преместването на дете от частно в държавно училище. Ако нямате адрес в София, търсите училище в което има свободни места и говорите с директора да ви запише. Ако имате адрес отивате в училището по район и подавате молба. Ако ви отговорят, че няма места, отивате в РУО и там ще ви кажат какво да правите. Подават се молби в прилежащото и други близки училища и от РУО отварят допълнително място и приемат детето. Ще се наложи да почакате да 14 септември, но със сигурност ще намерят място на детето в едно от училищата, в които сте подали молба. В кой квартал на София търсите място?

Общи условия

Активация на акаунт