Политиката в България 2 - Задава се горещо политическо лято

• 447 421
  • 15 780
  •   1
Отговори
# 15 660
  • Другата България
Ами обърни се към господина, който е написал поста. Дала съм линк във фб. Аз само съм го цитирала, в контекста на това, че прогнозите за ПП са сериозно надути.
Ти четеш ли въобще постовете, на които отговаряш или само хващаш по някое изречение, удобно за заяждане?

Не ме баламосвай, моля. Можеш ли да ми отговориш с колко се е повишила осигурителната тежест? Благодаря.
Ако не можеш, недей да разпространяваш лъжи и измислици, моля.

Не виждам какъв е смисълът от подобни оправдания. Ако не знаеш или не разбираш какво точно цитираш, защо го правиш? Не ми говори за контекст. Питам те нещо точно и конкретно и ти казвам, че лъжеш.
Ти сега ли установяваш, че повече от половината "лични" /уж/ мнения тук са всъщност копи-пейст от социалните мрежи? На хора, които импонират на автора по разбирания, виждания и най-вече, хейт? Че това не е нищо ново, дори се учудвам, че чак сега го "хващаш".  Истината е, че в мрежата е една говорилня, на всякакви псевдо експерти и пристрастни хора, чиито /су/обективни мнения се пренасят и разпространяват не от вчера.
Лично аз се радвам, че темата тук ще се заключи утре, много отдавна това трябваше да стане, писала съм защо, силно се надявам живи и здрави след месец отново тук да не е поле за изява и пребиваване денонощно на газови и всякакъв друг вид "експерти", но все пак всичко зависи и от изборните резултати.
Моята прогноза съвпада с тази на 24 часа, само че мисля ВЕЧЕ, че ИТН ще прескочат 4%. и то не заради дъвката с балончета, които едно след друго се пукат, а заради други фактори и обстоятелства. Ето, СТ днес отново има пост във ФБ за някакво БЛИЦ интервю, иска да му се задават въпроси и той ще отговаря...не запомних подробности, защото не ме интересува.
Мога да кажа само едно - гласувайте, за да имате основание после да изисквате и да се възмущавате. Че от другите има много......

# 15 661
Скрит текст:
А ето, че и още някой си мисли това, което писах сутринта.
Откъде ще дойдат толкова гласове сега за ПП, като просто няма откъде. Или проучванията са манипулирани, или хората неискрени, или .. не знам и аз.
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid02EuQygEK36LTFP … p;mibextid=kchjpu
Д. Божилов:
“Гледам разни прогнози за изборите. Всичко хубаво ама едно нещо не ми се връзва. Всички социолози слагат ППкато втора политическа сила. При тях е ясно - плащаш си и пръв може да те изкарат.

Но за да се случи има един интересен въпрос. ПП на предишните избори взеха 670 хил. гласа. Шансът да получат сега повече е абсолютна глупост. При тях горе долу конфигурацията на вота беше, че взеха поне 150-200 хил. гласа от хора, които подкрепят Радев. При настоящата ситуация поне 90% от тези гласове няма да отидат при ПП-тата (част от тях ще отидат към Янев, част от тях няма да гласуват, вероятно някои ще отидат при БСП, а вероятно и към Възраждане). Втората група която беше също около 200 хил. бяха хора гласували за Славчо. Това е плаващ вот, в основата си протестен и една никак не малка част ще се разсее, като част от него ще отиде към Възраждане, друга евентуално към Янев. Така че и тук имат една фира от минимум 50-60 хил. гласа. Третата група беше от разочарования малък и среден бизнес, от хора с прилични доходи, които бяха недоволни от ГЕРБ. Това също са едни около 150-200 хил. души. При постигнатите от Кирето и Асен резултати във вид на огромна инфлация, сериозно повишаване на осигурителната тежест, сериозно намаляване на чуждите инвестиции и лоши прогнози за бъдеще голяма част от тези хора са силно ударени персонално по джоба им. При тях в най-добрия случай доходите им са се увеличили леко, но инфлацията е олекотила спестяванията им значително. Колко от тези хора ще повторят вота си не знам, но от познати, които са им се вързали мисля предния път разбирам, че няма да се излъжат пак.

Останалата част от гласувалите за тях са бивши жълтопаветници, гласували за ДБ и българи от чужбина. Колко от българите в чужбина ще си дадат зор пак да ходят да подкрепят Киретата е неизвестно, но вероятно ще са по-малко отпреди.

При това положение на ПП-тата им се губят оптимистично едни минимум 200 хил. гласа (честно казано реално сигурно са към 300). Та питанката е откъде ще дойдат? Защото потенциалът им за набиране на гласове е доста скромен. Вероятно ще придърпат още някой и друг глас от Славчо , но той и без това няма много, та оттам максимумът да вземат е 70-80 хил.. Отделно могат да дръпнат още някое гласче от ДБ, които са на ръба, но и там потенциала не е повече от 20-30 хил. гласа.

Та при това положение откъде идват тези прогнози, че тия едва ли не ще си повторят резултата, че и ще го надградят?”
Този, който ни публикуваш, е толкова заблуден и облъчен с руска пропаганда, веднага се разбира от постовете му и думите които използва - жълтопаветници, умнокрасиви, стрина Урсуля, ДБилите и Зеленото човече....Как може да има толкова прости хора, не знам..

Не е проблем, че има един или двама заблудени. Проблемът е, че има цяла армия след тях, която копира и разпространява измислиците и лъжите им. Точно на една такава попаднахме току-що.
Наскоро хванаха и Велислава Дърева как разпространява измислици за някой си Пол Кристи. Иначе всичко беше представено, като една много сериозна информация.
Какво и има на информацията от гугъл, според някои юристи е предостатъчна за някои неща.

# 15 662
Щом така се скача, значи явно е казана някоя болезнена истина….😂

И все пак си остава огромната чуденка откъде идва високият прогнозен резултат на ПП. Напълно нереален и манипулиран. Не, че не си го знаехме, де.

# 15 663
  • Другата България
А, то и прогнозния резултат на ПП, който е необясним за "някои" хора в нета, респективно и за последователите им, явно е "болезнена истина", след като се върти денонощно, но поне се представя лично от авторите.....Joy

# 15 664
Щом така се скача, значи явно е казана някоя болезнена истина….😂

И все пак си остава огромната чуденка откъде идва високият прогнозен резултат на ПП. Напълно нереален и манипулиран. Не, че не си го знаехме, де.
Не интерпретираш правилно горните постове...Никаква истина не е казана и никой не очаква изобщо някаква истина от проруските елементи...Факт е, че в България има и много хора, които не желаят държавата отново да се превръща в руско кремълски сателит в 21век.Wink.

# 15 665
  • Другата България
Ето, от ФБ, за който иска да задава въпроси.
И вярва на отговорите на СТ.
Цитат
Взимал съм много интервюта и съм давал интервюта. Не много, но съм давал. Но смятам, че най-важното интервю е това, в което вие задавате въпросите, защото вашите въпроси са искрени, откровени и важни.
Затова ще ви дам интервю на 6 септември от 18 часа по “Седем-осми Ти Ви” и на страницата ми във фейсбук. Тези от вас, които искат да ми зададат въпрос във видео-връзка, да ми пишат лично съобщение тук, на моята фейсбук страница.
Очаквам с огромно чувство за отговорност и нетърпение вашите въпроси.

# 15 666
Да идва Възраждане!
Да излизаме от НАТО и ЕС, както искат и нещата ще се наместят.

# 15 667
Слушам новият мениджър на Булгаргаз.
Аз лично си задавам няколко въпроса.
1. Бяха скъпи слотовете, но сега ще купуват слотове на вторичния пазар.
2. Още не участват в разговорите с Газпром, защото се провеждат на най-високо ниво.Не били още търговски.
Добре, значи, когато ангажиментите да търсят слотове са търговски, когато се търси отговор от Газпром са политически .
3. Имало безкрайно много оферти за евтин газ към дружеството, НО цената на газа за септември скача с 17%. За бъдещ период очакваме да падне, заради цената на азерския газ и забележете очаквания за спад на цените на пазара...Trollface

# 15 668
Май и нашето дружество Булгаргаз е като Газпром. Всичко друго, не и търговец.
П.П. Преди около седмица Хиновски твърдеше, че ще получим супер  газова оферта, направо неустоима, май от Швейцария. Повече подробности нямал право да издаде. Чакам я аз тази оферта, ама дали ще я дочакам....

# 15 669
  • Другата България
Слагам тук едно интервю на Осман Октай.
На който му се чете. И му се мисли.
https://www.bulnews.bg/article/427480
Осман Октай: Смъртта на Камен Костадинов ми е загадъчна

"- На 1 август лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ се срещна с Ердоган преди посещението му при Владимир Путин. Какво ни показва тази среща…
- В публичното пространство никой не реагира на тази среща. Защо Ердоган привика за пореден пък Карадайъ на килимчето? Какви идеи и цели има Ердоган за участието му в изборите у нас. Много ясно искам да отбележа два факта. Едно е да се организират избори с изселническите неправителствени организации и да се даде възможност на хората с двойно гражданство, било то в Турция или на друго място, да гласуват. Друго е официални държавни институции в Турция да работят в полза на една политическа партия при избори в друга държава.
- Какво визирате...
- Видна беше реакцията на Румен Радев на изборите през ноември, че има намеса на Ердоган във вота в полза на ДПС. Сега във връзка с тези срещи и флиртове, които казах, изведнъж Радев не забеляза това посещение на Карадайъ в Турция. Говорим за явна подготовка на държавата Турция да регистрира избирателите с помощта на цялата държавна мощ в полза на една политическа партия. Ако ДПС на изборите през ноември не бяха взели от този натиск на турската държава около 90 000 гласа, ако чрез посредничеството на Камен Костадинов и средствата, осигурени от Пеевски, не бяха взели още 60 000 ромски гласа – Враца, Монтана и други региони, у нас, резултатът им щеше да е друг. В момента това посещение в Анкара и това, което получавам като информация от Турция, ме навежда на мисълта, че отново се търси държавна помощ с разпореждане на Ердоган. В Турция се оказва натиск върху изселниците да бъдат активни на тези избори.
– Споменахте Камен Костадинов, за когото, за съжаление, вече говорим в минало време. Вие го познавате добре. Как влезе той в ДПС?
- Познавам Костадинов, Бог да го прости, от 1996 година. Тогава той бе на 26 години. Касим Дал, който тогава бе председател на предизборния щаб, го бе сложил на второ място в шуменската листа и той стана депутат. През 2001-а Камен участваше в проекта с Христо Бисеров, Йордан Цонев и Светлана Дянкова в създаването на една нова политическа формация ЕКИП. Екологична партия. Доган тогава ги беше пратил при мен, за да ги впиша в листите на ДПС, но аз им отказах. По-късно и четиримата станаха съветници в различни работни комисии в парламента. След като моята окончателна раздяла с Доган стана факт, те се издигнаха. Бисеров и Цонев станаха зам.-председатели на ДПС. Камен стана член на оперативното бюро. След реализацията на проекта „Пеевски“ Камен стана човекът за комуникация във всички коридори за влияние. Затова за мен неговата смърт е много загадъчна. Върнах се години назад, когато човекът за подобна комуникация на Ахмед Доган – Ахмед Емин, плати със живота си. Независимо, че го изкараха самоубийство – незабелязано и нечуто, в коридорите на сараите. Сега здрав и прав човек като Камен да падне и да почине изведнъж е загадъчно, след като той е изпълнявал такава важна роля като медиатор и комуникатор от името на Пеевски."

# 15 670
Да идва Възраждане!
С нищо не са по лоши от останалите.
И няма да излезем от НАТО и ЕС въпреки да ви се иска да ги изкарате по глупави, ами не са. Wink

# 15 671
Да идва Възраждане!

Внимавай какво си пожелаваш.......

Още не са започнали реалната предизборна кампания, а вече дишат във врата на ДПС. Като нищо до 02.10 да ги задминат и да станат трети

https://www.dnevnik.bg/izbori-2022/2022/09/01/4386206_trend_gerb … J69yoxU8fOeuM22Ws

п.п. Извинявам се, ако е качвано и обсъждано - днес ви изпуснах Simple Smile

# 15 672
е толкова заблуден и облъчен с руска пропаганда
А за теб да има някой с различно мнение, който не е облъчен от руска пропаганда? Joy

# 15 673
Излизането от ЕС, ще лиши цялата хунта от пари. Те от еврофондове живият.
Дали ще го позволят?
Възраждане, както се видя е създадената от тях опозиция. Хем хората да мислят, че са различни, хем да получават гласове когато си искат.

# 15 674
Излизането от ЕС, ще лиши цялата хунта от пари. Те от еврофондове живият.
Дали ще го позволят?
Възраждане, както се видя е създадената от тях опозиция. Хем хората да мислят, че са различни, хем да получават гласове когато си искат.
Копейкин и субсидията щеше да връща, но като му замирише на кеш и е до там. Няма как да ни изкара от ЕС, точно заради фондовете....Wink

Общи условия

Активация на акаунт