Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 27

• 37 249
  • 841
  •   1
Отговори
# 390
Никой не твърди, че котките НЕ са чисти животни, а, че няма гаранция, че няма да се изпусне някъде, различно от тоалетната си, а почистването и отмирисването не е толкова лесно. Разбира се, не е невъзможно, но е по-добре да си спестим тези грижи, когаго имотът е чужд.

# 391
Никой няма да си промени мнението и да се умили от котенца и кучища като телета.
Да! Въпреки че у дома гледам и куче, и котка. Въпреки че са по-скоро плюшени играчки, отколкото живи същества - толкова са кротки и добрички, никога нищо не са съсипали, нито са опикали.
Ръчнах я да ви я покaжа, та е сънена 😀
Скрит текст:

Но гледането на животно си е отговорност. След като не можеш да си позволиш да му създадеш собствен дом, с който каквото и да прави, или да не прави, последиците ще са си лично твои, няма да поемаш отговорността да гледаш животно, и да натрапваш тия последици на някой друг, който не е искал твоето животно. За своите този някой си е поел отговорността.

# 392
  • In the land of Never Never
А за дивана и друга мека мебел, има много протектори, аз сега гледам какви да си купим, като се нанесем в квартирата да си сложим на дивана там.
Това е единият вид протектор, той е по-плътен и дебел, предпазващ облегалката и подлакътниците от надиране, като аз планирам да го комбинирам с втори върху него, за да се защитят страниците и задната част на дивана от някакво изцапване или ако се пробва да си наостри ноктите. Като този протектор отдолу е хем с ластици, също и с връзки, които се връзват под дивана, за да не може котката да се навре под покривалото.  
 Сега друг е въпроса, че на повечето не им се разправя и не им се дават пари да си купуват протектори, отблъскващи спрейове и т.н. 🙄 То протектор според мен трябва да си има и без животно, винаги може да стане някоя беля, и да не може да се изпере.
Да се слагат калъфи на диваните не е много популярно като че ли у нас, но аз силно ги препоръчвам, особено ако диванът е по-висок клас, си струва да вложите пари в калъф.
Като отдадох апартамента, това беше 2005 година, който бях обзавела за себе си, за пръв път, бях много раздвоена, беше ми жал че ще ми го съсипят, без да съм живяла в него още. Но още бях в чужбина, идвах си за по две седмици в отпуска и нямаше перспектива скоро да се върна, наемите бяха високи, та се реших.
Диваните в хола бяха дизайнерски, италиански, светъл розов цвят и струваха маса пари. Реших да направя калъфи по поръчка, хубав плътен памучен розов цвят и жената ги скрои и уши много хубави, точно по мярка, опънати, със специална машина като за тапицерия, двойни шевове, и не личеше че са калъфи.
Диваните са същите от тогава, уших втори калъфи при същата жена, защото старите се бяха свили малко и избеляха. Доста пари излязоха, с шиенето и материята, която е плътна, вероятно за тези пари мога да купя диван -  към 1000 лева, но мисля че първо разправията е по-малка с калъфи, и второ е по-хигиенично, защото може да се пере.
Като съм наемала под наем в чужбина, винаги на диваните слагах някакво мое одеяло или шалте, някак си не ми е приятно да седя и лежа, защото знам че е ползван от много хора.
Готови калъфи за дивани не съм ползвала, не изглеждат лошо на вид, при стандартен модел и размери диван, сигурно е удобно да се сложат такива и да се перат при необходимост. И дивана ще се запази по-дълго.

# 393
В чужбина отдават по често необзаведени и това е плюс. Не се налага да ползваш диван и легло на което е спал някой друг. Ако искаш си слагай протектор (има в Икеа и не са скъпи), ако не искаш недей.
И за наемодателите е по лесно. Не го мислят, дали след един наемател някаква мебел трябва трябва да се подменя. Една кухня само трябва да се опази.
И пак са трудни с домашните любимци! Писала съм, на огледа изрично ни казаха, че кучета са забранени.

# 394
  • In the land of Never Never
В чужбина отдават по често необзаведени и това е плюс. Не се налага да ползваш диван и легло на което е спал някой друг. Ако искаш си слагай протектор (има в Икеа и не са скъпи), ако не искаш недей.
И за наемодателите е по лесно. Не го мислят, дали след един наемател някаква мебел трябва трябва да се подменя. Една кухня само трябва да се опази.
И пак са трудни с домашните любимци! Писала съм, на огледа изрично ни казаха, че кучета са забранени.
Удобно е, да си го обзаведеш според своите нужди, но вероятно зависи от страната, не навсякъде е така. В България определено не е така.

Последна редакция: ср, 06 юли 2022, 14:59 от Glikoza

# 395

Философията е различна обаче. В Германия при хубав договор може цял живот да изкараш в едно жилище, без да се притесняваш, че собственикът ще реши да го продава. Практически жилището е на наемателя, докато си плаща наема. В Бг повечето живеят под наем с идеята да е временно докато си купят свое или наследят. Тук сигурност няма и за двете страни. Затова малко хора предпочитат необзаведено.

# 396
И аз се чудя защо масово се дават под наем обзаведени жилища.
Аз например никога няма да спя на легло,в което е спал някой си и кой знае какви неща е правил..
Дори седалката на тоалетната съм сменяла,когато съм наемала.

Не следва ли да е същото с хората? Всеки да иска да ползва неговите си мебели.
Смятам,че това е причината да има толкова много проблеми при наемане/отдаване.Освен наема(ще го взема ли този месец,ще ме мотаят ли..),мислите и за мебелите,което може да се избегне.

Говорих с майка ми да разкара наемателите с котките. Не смеела и затова всеки месец ще е на минус..

# 397
Любопитно ми е когато посещавате хотели дали ги молите да подменят леглата и матраците с нови.

# 398
по-добре ли ще е да се носят мебели във всяка квартира, понякога нещо няма да хареса на наемателя и той ще реши да се изнесе, и пак започва сагата с мебелите. А ако нямаш къде да отидеш и се наложи на хотел, къде ще бъдат мебелите?

# 399
  • София
Винаги може да си носиш едно легло или матрак между квартирите.
Или да си купуваш нови при всяко нанасяне. Аз лично не съм срещал, но съм чел за такива хора в този форум.
Като се замисля, това е доста добра идея. Не се знае коя котка е пи*кала върху матрака. И после са го минали с препарат за обезмирисване. (нали били ефективни, чета)
Неправилно оставате с впечатление, че има много проблеми с мебелите. Проблеми няма никакви. С години мебелите са в отлично състояние, също и отношенията наематели-наемодатели.
Виж, при наемане с котки и кучета може и да е друго положението, ама нямаме такива случаи.

# 400
  • Бургас
Един топ матрак решава проблема и не струва много. Както и калъф за дивана, столовете.

# 401
Един топ матрак решава проблема и не струва много. Както и калъф за дивана, столовете.

Като не струва толкова много, защо не го правят наемателите?
Нали не смятате, че наемодателят е задължен да поеме И този разход (освен всички други за ремонт и обзавеждане), само защото някой си не може да се раздели с животните си?
Калъфи, непромокаеми и нераздираеми с нокти за диван, столове, за вратите, пердетата, шкафове, гардероби и т.н., така ли?

# 402

Нали не смятате, че наемодателят е задължен да поеме И този разход (освен всички други за ремонт и обзавеждане), само защото някой си не може да се раздели с животните си?
Калъфи, непромокаеми и нераздираеми с нокти за диван, столове, за вратите, пердетата, шкафове, гардероби и т.н., така ли?
Котка ли гледат потенциалните наематели или бенгалски тигър? Laughing
Всеки е прав сам за себе си, ваше право е да решавате на кого да отдавате апартманентите си, но малко преувеличавате потенциалните щети от наемател с котка.

# 403

Котка ли гледат потенциалните наематели или бенгалски тигър? Laughing
Всеки е прав сам за себе си, ваше право е да решавате на кого да отдавате апартманентите си, но малко преувеличавате потенциалните щети от наемател с котка.
Да, наистина, и аз си помислих същото като теб, звучи все едно мечки и тигри ще се гледат.

# 404

Аааа, не така. Нищо не преувеличавам. Моите щети от наемател с котка са НУЛА.

Общи условия

Активация на акаунт