Студенти в Нидерландия - 13

• 58 516
  • 742
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте, продаваме билет от Амстердам до София, на 04.07.
Цената е 478 лв. С включен чекиран багаж. Само нямам представа как се сменя името...
Оказа се, че моя студент има изпит след тази дата.

Последна редакция: нд, 26 юни 2022, 21:41 от CvetetoV

# 211
Здравейте,

Включвам се с въпрос относно транспорта.. тъй като ситуацията в момента по летищата - особено Схипхол - сега е много несигурна, мисля да пътувам от Холандия до България с кола. Някой, който го е правил преди, може ли да ме посъветва кое е по-добре - през Сърбия или Румъния? Също и за връщането, тъй като четох, че на влизане от Сърбия в Унгария се чакало много. Благодаря предварително!

Здравей,
Аз живея в Русе и на Дунав мост е кошмар. Целия трафик от и за западна европа и "руските" републики минава през Русе, освен това и румънците тръгнаха на почивки за България, Турция и Гърция. Огромни задръствания от коли и камиони.
Ние ще пътуваме до Холандия в началото на юли и сме решили да минем през София, Сърбия и т.н.. като се надявам да е по- добре придвижването.

Последна редакция: пн, 27 юни 2022, 11:00 от eruseva

# 212
Здравейте, продаваме билет от Амстердам до София, на 04.07.
Цената е 478 лв. С включен чекиран багаж. Само нямам представа как се сменя името...
Оказа се, че моя студент има изпит след тази дата.

Променете датата на полета, ако можете /май трябва да е включено като опция при закупуването на билета/. Правили сме го с Wizz Air 2 пъти за един билет. Ако билетът за новата дата е по-евтин не връщат пари, ако е по - скъп доплащаш.

# 213
Ние ще пътуваме до Холандия в началото на юли и сме решили да минем през София, Сърбия и т.н.. като се надявам да е по- добре предвижването.

Ще стискаме палци и ще чакаме да споделите как е минало пътуването. Аз също планирам пътуване от София в края на юли.

# 214
Здравейте, имате ли информация как е пътуването до летището в Айндховен тези дни? Да очакваме ли изненади, закъснения и т.н.?

# 215
  • София
Здравейте, имате ли информация как е пътуването до летището в Айндховен тези дни? Да очакваме ли изненади, закъснения и т.н.?
Синът ми се прибра на 23ти. Имало е сериозна опашка на летището, но той знаеше и отиде около 4 часа по-рано. Успя да мине около час преди полета. Самолетът за София трябваше да излети в 16:30, но излетя чак в 18:15. Пътуваше с Уиз. Като гледах сайта на летището, списъкът със заминаващи самолети беше безкраен. Предупредете децата да отидат по-рано, както и да си носят храна.

# 216
Синът ми се прибра на 22 ри и не е имал никакви проблеми нито с опашки, нито със закъснения.

# 217

Информацията ми е от преди 30 мин. Опашка ту има, ту няма. Общо взето е нормално днес и засега. Да видим дали ще излети навреме?!

След обяд стана някакво объркване с полетите на Wizz Air. Полетът в 16:50 наше време е излетял чак сега с 2 часа закъснение. Пътниците за Букурещ са ги качили на самолета, после са ги върнали обратно. И те са излетели с час и половина закъснение. По отношение на проверка на документи и бордни карти нямаше проблем, нямаше опашки. Но синът ми не е чекирал багаж и там не знам как са били нещата.
Остава само да кацнат и да приключим с одисеята за днес.

Последна редакция: пн, 27 юни 2022, 19:10 от vdoikova

# 218
Някой знае ли нещо повече за този сайт https://vestide.nl/en.Има ли някой да е търсил и намерил квартира през сайта?

# 219
Някой знае ли нещо повече за този сайт https://vestide.nl/en.Има ли някой да е търсил и намерил квартира през сайта?

Аз търсих. Пращат всички кандидатствали в wait list. За една от квартирите съм на 500 и някое място... Така като четох отзиви там е цяло чудо студент първа година да си намери квартира.

# 220
Ужас! Положението никак не е розово значи няма шанс.

# 221
Здравейте, търсим настаняване в Айндховен за дъщеря ни - първи курс ICT -  беше ни отказано настаняване от университета, както и на много други първокурсници. Ще оценим всяка идея или информация за освобождаваща се квартира. Благодаря!

# 222
  • София
Еми.... колкото и да не ми се искаше, ще се наложи и аз да се обадя за квартира... за всеки случай... ако нещо изскочи.... Не че има такъв шанс, но все пак не пречи....
Става въпрос за стаж, за сина ми, от 01.септември за 6 месеца.... И естествено, за най-трудното място - Randstad. По-конкретно Ротердам... въобще в района... Няма проблем да пътува и 20-30 минути с влак.
Той си е на място, в Холандия, търси си от там, даже в петък ще ходи до Ротердам, но ще се среща с хората от фирмата, ще сключват договори и.т.н.... И няма да има време да ходи по агенции и огледи, ... Е, естествено, тепърва пак ще ходи.... Както е тръгнало може и да не се прибере изобщо лятото в Бг....
Но, понеже майка му е изпаднала в ужас като знае какво става с квартирите.... та затова пише тука, току виж станало чудо Grinning

# 223
  • София
Да се включа и аз. От майките изпаднали в ужас с квартирите съм. Търсим квартира в Амстердам за момче - първи курс в UvA. Ако някой има някакви предложения,  съвети, комбинации и т.н. моля да пише. Благодаря!

# 224
Kalista,
Преди живеех в района на Ротердам. От нас се стигаше до Ротердам за 25-30 мин с метро . Живеех в Spijkenisse. Та може да провери за квартира и в градчетата по спирките на метрото: Rhoon, Poortugaal, Spijkenisse, това е по едната линия ( има и още).

Общи условия

Активация на акаунт