АВГУСТ 🤱🏻 2022 🌸 👶🏻 (Тема 13)

• 47 708
  • 745
  •   1
Отговори
# 585
Мен също ме проверяваха за разктитие миналата седмица, изобщо не беше неприятно. Със стерилни ръкавици, сложи си някакъв лубрикиращ дезифекциращ гел и провери..очаквах да е неприятно, но не беше нищо особено. Явно съм случила на внимателен доктор в спешното.
Чета юлската темата..там бебетата буквално валят, доста вълнуващо…скоро и при нас ще стане същото.

# 586
  • Велико Търново
Само дано да успеем да родим където сме решили, че аз започнах вече да се притеснявам, колко бързо са родили две мами.

# 587
Аз в английската група, чета как си раждат у тях. На почти всички им е 3 - 4 бебе, но не бих се навила.

# 588
Само дано да успеем да родим където сме решили, че аз започнах вече да се притеснявам, колко бързо са родили две мами.
Нали..нещо много екстремно са им се случили нещата. Ама май защото им е второ раждане.

# 589
  • Велико Търново
Нали..нещо много екстремно са им се случили нещата. Ама май защото им е второ раждане.

Възможно е, но пак си е притеснително 😃.
Аз тази нощ голямо ставане до тоалетна, но до голяма нужда (извинявам се), и се сетих че някоя мама беше казала че понякога това е предвестник Scream 😃.  Ставайки сутринта чета как момичето е родило по път в друга болница и почнах да се притеснявам, както и на нас ни е на час и половина болницата 😃😃.

# 590
Уаууу, как по път в друга болница Scream Добре, че не следя юлската тема. Ама по-дорбе, отколкото да се мъчиш 100 часа май

# 591
И на мен английски колежки и съседки ме питаха дали няма да раждам вкъщи и как те били родили само с акушерката. Не им се вярва как може да се получи усложнения  и да си много зле, да не можеш да дишаш и да обсъждат с каква игла да ти източват течност притискаща белите дробове.Не им се било вярвало. Братовчедка ми работи като сестра в болница и казва, че имат смъртни случаи на родилки и бебета, просто не се разгласява. Това ми е най-омразно в Англия толкова години- как всичко се замита  под  килима и слагат фалшивата усмивка.  Иначе на всички прегледи все казват всичко ти е наред.
Иначе са съвсем спокойни за всичко, и да умираш няма да се разбързат. После ти кажат съжаляваме, случва се понякога и  си излизат от стаята. Антибиотик и обезболяващи също не се прилагат.
Така, че да си го държат NHS-а за себе си, да не чуя повече за тях.

Magic има гавискон в Теско срещу киселини май, дано помогне. Аз нямам неразположения и чакам секциото на 26 юли, не остана. Добре, че не е много топло още.
Стегнах багажа за болницата за всеки случай, чудя се дали да гладя бебешки дрехи. Иначе и аз чета в юлската група, че започва бебевалеж.HeartBlush

# 592
  • Велико Търново
Уаууу, как по път в друга болница Scream Добре, че не следя юлската тема. Ама по-дорбе, отколкото да се мъчиш 100 часа май

То това пак е добре, спрямо другото момиче 😁, дано в нашата група да няма такива екшъни. 😄

# 593
NI_CI много мило! И моето куче обича да се гушка обаче не мисля , че усеща нещо, ама той е и кастриран поради здравословни причини, та не знам.
Aries на мен ми се случва при обръщане да ме боли , сякаш бебето натиска нещо , някой нерв или орган.Мисля ,че е нормално.

# 594
Така е Lucinda12, сега уж започват да им отпускат повече средства на NHS, за прегледи, изследвания, и грижа за бременните, с цел да намалят смъртността. Мерси за безплатното, то ти излиза всичко, да не казвам от къде. 2 год безплатен зъболекар, отново мерси, ама не казват, че никой не иска бременна към NHS. Никой не иска да се занимава с теб, като не си плащаш.
Няма да развалям темата, с тях че мога да ги нареждам до утре. А в същото време, пак ще кажа, много хора ги предпочитат и им вярвам. Казала съм на мъжа ми иска ли второ дете, живот и здраве, няма да е тук, да ме прибира в БГ.
И моето секцио ще е между 20-27 юли надявам се. Да минава и повече за NHS не искам да чувам....

# 595
Ох, болна съм и ми е много зле Weary Кашлям, хремава съм, издухвам тоя нос, на моменти се чудя няма ли да родя от толкова напъване Weary Жега ми е, тежи ми вече много, задъхвам се, малката и тя е вкъщи, ще имам и гости за капак Triumph И нека чистенето, прибирането и готвенето започнат сега. Не че като сме сами не го правя, но може на парче, с почивки, да съм полугола, без сутиен, по гащи... И мога да зарежа всеки един момент, щом ми дойде в повече Sob

Има ли и други, които не са подготвили абсолютно нищо?

И аз нищичко не съм приготвила. Чакам да се пренесем в новия апартамент до седмица-две и след това ще подреждам каквото и да е.
За киселините - и трите бременностти си помагам с талцид, при мен работи.
Шофирам всеки ден, карам децата на ясла и сега лятна занималня, после работа, после си ги прибирам. като нищо след време да се самозакарам да раждам. Мъжът ми се занимава с довършителни работи по апартамента и всеки ден е там, прибира се към 12-1 през нощта. Докато си кажем две приказки и то станало 2. В общи линии, с него се засичаме за 20 мин сутрин и после по малките часове.
Бебето ще го слагам да спи по гръб, защото така намалява рискът от синдром на внезапната детска смърт.

Аз също се притеснявам колко бързо ще родя. С първото минаха 3 часа от внезапното изтичане на водите, докато изплака. С второто - 2 часа от първата контракция. Като и в двата случая не съм имала абсолютно никакви други индикации. И си мисля, ако ми се случи пак така, дано поне да е през нощта, а не в час пик, че докато се замъкна от вкъщи до болниата, може и да си родя по пътя.

# 596
Не знам, страх ме е и мен и вече се чудя дали да не си купя една кола и да се самозакарам до болницата на половин час е...ама кой знае колко ще ме боли че да шофирам извънградско?
Смятам да говоря и с лекаря-не искам да разчитам само на тези 4см епидурал, ще му кажа ако мине 4 анестизиолога да подготвя спинална...

# 597
  • София
И мен мн ме е страх от бързото раждане, аз и преди съм казвала. Особено както има контракции, които не ги усещам и си ме е страх. И аз четох за една от юлските дето стигнала до болницата ама родила на магарето сама, сестрата докато викала доктора на смяна. И даже беше писала че е искала да минат през бензиностанция за вода ама мъжа и забравил и добре че, иначе щяла да роди в колата, 🥴
Това ми е най-голямото притеснение, мъжа ми е паника и немога да разчитам да реагира адекватно при нещо такова, надявам се пак да ми изтече водата и да знам, че нещата тръгват 🤣

# 598
Да ви се оплача, че една приятелка чака за секцио сега и ми разказва гадости да естествено раждащите Scream Казах й, че ще я блокирам до термина ми Innocent

Амели, дано ни изчакат бебоците да се подготвим Grinning

Ние пък се занимаваме с ремонта на вила. По-скоро мъжът ми засега. И тъкмо като стигнем до приятната част, обзавеждане, обикаляне по магазини и търсене на какво ли не, аз ще съм в 9-ти месец и не знам дали ще имам сили да обикалям. Макар че с първото раждане, в деня, в който родих, ходихме да гледаме едни врати Grinning Обаче тогава нямаше едно тодлърче с нас и беше по-лесно Laughing

# 599
Да ви се оплача, че една приятелка чака за секцио сега и ми разказва гадости да естествено раждащите Scream Казах й, че ще я блокирам до термина ми Innocent

Амели, дано ни изчакат бебоците да се подготвим Grinning

Ние пък се занимаваме с ремонта на вила. По-скоро мъжът ми засега. И тъкмо като стигнем до приятната част, обзавеждане, обикаляне по магазини и търсене на какво ли не, аз ще съм в 9-ти месец и не знам дали ще имам сили да обикалям. Макар че с първото раждане, в деня, в който родих, ходихме да гледаме едни врати Grinning Обаче тогава нямаше едно тодлърче с нас и беше по-лесно Laughing
Какво гадости?

Общи условия

Активация на акаунт