Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Онлайн консултации за дентално здраве с д-р Стоян Маринов

 • 10 891
 • 210
 •   1
Отговори
# 15
 • Мнения: 101
Добър ден. Госпожо Александрова, от снимката на детенцето изглежда, че има кариеси на предните зъбки и за това се е отчупило парченце от зъбчето. Ако не е кариес то е хипоплазия на емайла. Що се отнася до другите зъбки те ще изникнат. Детето трябва да го погледне зъболекар и да се прецени какво може да се прави. Обикновено се препоръчва употребата на реминерализиращ гел за заздравяване на емайлът. Надявам се да съм бил полезен с уважение д-р Маринов.

# 16
 • Мнения: 101
Добър ден. Детенцето ако не дава да се погледне в устата и не дава да се работи не може да се направи нищо. Единственият вариант е да се пробва още няколко пъти ако даде да се сложи пломба на зъба ще е чудесно ако не дава трябва да се оправи под обща наркоза. За да не се стигне до там има няколко трика които вие в къщи можете да приложите. Едното е да правите зъбите на играчките мечета или кукли. Другото е да пускате на телефона игра за зъболекар. Там са записани шумовете от машинката, защо децата най-много се плашат от звукът не от нещо друго. Просто повече опити и упоритост и се надяваме да отвори уста. С уважение д-р Маринов.

# 17
 • Мнения: 10 054
Докторе, постоянни долни резци, които са поникнали под езика, ще си дойдат ли на мястото (ще се изместят ли напред) самички, ако млечните им аналози са извадени предварително?

# 18
 • Мнения: 19
Здравейте бих искала да ви попитам какво може да е това  имах налепи по езика на няколко пъти и получавах парене я гърлото  и после се появиха тези неща по мъжеца и отстрани както и под езика мисля

# 19
 • Мнения: 101
Значи вие имате нужда от консултация с УНГ. Не със стоматолог. Иначе по езика не се вижда да има нещо патологично но гърлото изглежда зачервено.

# 20
 • Мнения: 101
Добър ден трябва да се видят зъбките къде са пораснали и дали временните зъби не правят проблем като забавят пробива на постоянните.

# 21
 • Мнения: 511
Др Маринов добър вечер.
От 21 ви Юли започна да ме боли 2 ри горен зъб .Отидох на зъболекар.
Когато ваша колежка ми отговори зъба имало гной.
Изписа ми Б комплекс и Оспамокс 1000 мг
Като през това време ходех да ми го промива.
На 28 и 29 ти Юли ми сложи лекарство .
На 10 ти Август бях отново във кабинета и ми каза че гнойта се е изчистила проми го и сложи лекарство калций и на 22 ри Август пак съм пли нея като първо трябва да направя отново снимка и тогава да сравни двете снимки и да види какво се случва със зъба .
Не ме боли но осещам лека пулсация.
Според вас какво означава тази пулсация.
Притеснява ме единствено че е преден зъб.
Много благодаря

# 22
 • Мнения: 101
Добър ден. Лечението на зъбът е по протокол. Така трябва да се прави. Тази пулсация е временно явление и щом сте с лекарство в зъба тя трябва да изчезне за няколко дни. Не се притеснявайте всичко е наред. Надявам се да съм бил полезен с уважение д-р Стоян Маринов.

# 23
 • Мнения: 3 693
Доктор Маринов, колко често може да се прави професионално почистване на зъбите и зъбния камък?
Почистването с лазер по-ефективно ли е?
Не ми е много ясно, при развита парадонтоза има ли смисъл да се опитва да се слагат зъбни импланти?

# 24
 • Мнения: 101
Добър ден. По принцип почистване на зъбен камък и зъбна плака се прави веднъж на 6 месеца. При развита пародонтоза може да се прави на всеки 3 месеца или по-често според случая. Ако се започва първоначално лечение е необходимо почистванията да са през няколко дни докато се овладее остриата фаза. Прилагането на лазер при лечение зависи от клиничният случай. В нашата линики прилагаме лазер след като се направи оценка на конвенционалното лечение. Първо почистване с ултра звук под венците и над тях щателно, полиране с четка и паста, полиране с air-flow, аплициране на антибиотик и дезинфектант. След като мине тази процедура се предценява от лекуващият зъболекар как да се движи лечението. Надявам се да съм полезен с уважен ие д-р Стоян Маринов.

# 25
 • Мнения: 10 054
Докторе, постоянни долни резци, които са поникнали под езика, ще си дойдат ли на мястото (ще се изместят ли напред) самички, ако млечните им аналози са извадени предварително?
Добър ден трябва да се видят зъбките къде са пораснали и дали временните зъби не правят проблем като забавят пробива на постоянните.
Докторе, млечните са извадени предварително, за да не пречат на постоянните, но те пак никнат под езика. Simple Smile Има ли значение къде са поникнали, ще се подредят ли самички на местата си?

# 26
 • Мнения: 66 098
При сина ми се наместиха сами, хем временните не бяха паднали/извадени, а постоянните тръгнаха като втора редица отзад, успоредно на млечните. Наместиха се сами. Да успокоя майката пржсто искам, извинявам се че се намесвам Hug

# 27
 • Мнения: 511
Др Маринов здравейте.
 Моя Зъб започна да пулсира  и да ме боли.
Отидох до зъболекарката смени лекарството във Събота.
Но когато излезтах от кабинета след известно време пак започна да ме боли .
Вчера цял ден ме боля .
Днес една слаба болка .
Пила съм и антибиотик плюс б комплекс.
Според вас защо продължава тази болка нали се прилага лечение плюс антибиотика който съм пила.
Правилно ли е това лечение Според вас.
От 21 ви Юли го лекуваме този зъб.
 Лек ден

# 28
 • Мнения: 1 035
Здравейте! Какво е отношението Ви към профилактиката на ранна пародонтоза с Родожил? Според някои Ваши колеги, това е остарял метод, според други - необходимо "зло".

# 29
 • Мнения: 101
Добър ден що се отнася до временните зъби хубаво е, че са извадени. По принцип постоянните зъби изникват зад млечните и настина изглежда че растът към езика. Ако можете да ачите една снимка за да видя какво се случва. По принцип езикът трябва да ги избута лека полека и те да се дойдат на правилните места. Само моля за една снимка за  да видим какво се случва. С уважение д-р Маринов.

Общи условия

Активация на акаунт