Онлайн консултации за дентално здраве с д-р Стоян Маринов

 • 12 671
 • 243
 •   1
Отговори
# 45
 • Мнения: 116
До Radeva-87 детенцето все още е много малко. Ако са така нещата се получава кръстосана захапка което не е добре. Трябва да се изчака малко време около 5 6 месеца или да стане поне на 2г и е възможно да се направи профилактичен апарат - миобреис. Той прилича на вина за избелване на зъбите но е от мек силикон и лека полека ще изправи зъбите иначе нищо друго не може да се напраи в тази възраст. С уважение д-р Маринов.

# 46
 • Мнения: 191
Добър ден, д-р Маринов.
Преди 2 дни ми извадиха нерв на долен 5-и зъб с хроничен пулпит, който беше оставен доста време без лечение и понаболваше. Нервът беше изваден директно с упойка, затвориха го с лекарство, защото имаше кървене.
След отпускането на упойката, започна лека болка, която се усилваше с времето.Болката не е съвсем "драматична", но определено си боли и пулсира, като се усеща и в съседните и горните зъби, леко се стрелка и към съответната част на главата и лимфния възел отдолу.
Това, което ме притеснява е, че не отшумява и след Аулин. Леко се тушира болката но продължава да си боли и постепенно пак се засилва, като на вълни..При контакт зъзбът също е болезнен. Имам час чак за след 9 дни за промивка, прохождане на каналите и евентуално запълване, но не знам как да процедирам  и колко да чакам преди да се свържа с някой от клиниката? До колко време е нормално да има подобна постоянна болка, която не отминава и не става по-лека, дори след Аулини?
След операция на мъдрец с един Аулин порязах болката и повече не се обади.. Сега вече изпих 2 през 12 часа и скоро ще изпия трети..

Благодаря!

# 47
 • Мнения: 116
Добър ден. Извинявам се късният отговор. Зъбът е необходимо да се отвори на ново, да се обработят кореновите канали и много хубаво да се промие. След това по предценка на лекуващият лекар да се постави лекарство. Зъбът не бива да бъде затварян ако от каналите има кървене или чувствителност. Болка след вадене на нерви не би следвало да има, но ако е на лице такава тя трябва да отмине за 2-3 дни.С уважение д-р Маринов.

# 48
 • Мнения: 171
Здравейте доктор Маринов,

Тъй като историята е много дълга,... Направо ще ви приложа тук две снимки. Едната е панорамна на всички зъби, а другата е секторна на 5-ти долен зъб, вляво, който наскоро беше лекуван от пулпит (но дали успешно е лекуван .. вие ако може ми кажете).
Искам да си кажете честно какво ви е мнението за състоянието на моите зъби.
Един зъболекар искаше да отваря зъби с корони, за да ги прелекува. Друг ми каза,че имам хронична инфекция, трети, че имам периодонтит и т.н.
Много се притесних от всички тези "диагнози" и ще се радвам на Вашето откровено мнение, дали Има повод за притеснение?

Въпроса ми към вас е, как ви се струват зъбите ми като цяло и добре ли е лекуван 5ти долен зъб от малката снимка?
И каквито други видоизменения наблюдавате, ще се радвам да споделите.

БлагодаряПоследна редакция: ср, 19 окт 2022, 12:03 от curse

# 49
 • Мнения: 116
Добър ден. Снимките са малко не ясни и не мога да кажа със 100% точност, какво се случва. Този 5-ти зъб изглежда че не е много добре излекуван, защото каналите му не изглеждат добре запълнени. Ако ви е удобно да направите по-ясни снимки за да може да съм по-обективен. С уважение д-р Маринов.

# 50
 • Мнения: 700
Здравейте, д-р Маринов,

Има ли спасение за свръхчувствителни зъби с нарушен емайл? Коя паста за зъби помага (Сенсодин - никак)?  Благодаря.

# 51
 • Мнения: 116
Добър ден. За хиперсензитивни зъби освен с паста за зъби може да се опита да се направи и професионално9 третиране с флуор- флуоризация за да се увеличи здравината на емайла.

# 52
 • Мнения: 5
Добър вечер, има следния проблем след поставяне на зъбни мостове започнах трудно да си затварям устата. Възможно ли е от мостовете да се получи това? Имам и от двете страни мостове, като от едната са и отгоре и отдолу? Наблюдавам и изменение в горната устна, сякаш стана по-удължена от преди.

# 53
 • Мнения: 412
Здравейте, д-р Маринов.
Какво е вашето мнение за безпрагова циркониева коронка? Притеснява ме че откакто съм с временната пластмасова коронка тече едно тихо възпаление поне в едната част на венеца, където се наложи да отрежат малка част от него. Четох че циркония е доста щадящ към венците, но все пак ме предупредиха, че винаги ще ми се възпалява венеца с безпрагова коронка. Нямаше шанс за прагова, зъбът е умъртвяван.
И също как е по-правилно да се вземе импресия за коронката - с разширяване на венеца или без?
Притеснява ме че при всяко положение се компрементира здравината на венеца и влиза храна и постоянно ще е възпалено и следователно самата коронка ще е неуспешна - след време бактериите ще разядат цимента, с който е прикрепена коронката.
Какъв съвет бихте дали като безпристрастен зъболекар за тази ситуация?

Последна редакция: пн, 31 окт 2022, 23:15 от Maidmer

# 54
 • Мнения: 23
Здравейте. Искам да помоля за съвет относно венците на сина ми, който е на 10 години. Мие си редовно зъбите, ходи на профилактичен преглед на 5-6 месеца( последно август) и досега не е имал никакви проблеми. Но тази вечер докато си миеше зъбите му тръгна кръв от венците на долните предни зъби и забелязах, че са зачервени и  леко подути. Със сигурност ще запишем час за консултация, но дотогава съм доста разгревожена. Има ли възможност от нещо сериозно? Каква би могла да е причината за това подуване и кървене? Благодаря предварително за отговора.

# 55
 • Мнения: 6 195
Здравейте имам болка навътре първо си мислех че ме боли гърло...оказа се венеца имам мъдрец който според мен не е пораснал целия, подут е венеца от това,тази болка е постоянна е не мн силна,но дори като преглъщам боли,какво ще ми препоръчате,може ли да си купя от тези детските гелчета за зъбки?(Малко поне да поспре болката😭)И кога се очаква да спре....

# 56
 • Мнения: 67
Здравейте.
Не уточнен проблем дали е зъби или синуси.
Изписано оспамокс и клиндамицин.
Имате ли идеята кой би бил по добрия вариант.
За възпаленията.
Аз предпочетох оспамоска

# 57
 • Мнения: 153
Здравейте, д-р Маринов.
Моля да предложите решения за по-добрия естетически вид на зъбите,като разгледате приложената снимка.

Последна редакция: пт, 04 ное 2022, 18:47 от kriani

# 58
 • Мнения: X
Здравейте, доктор Маринов!
Преди две години и половина ми извадиха един от горните кътници. За съжаление, отложих ходенето на зъболекар и сега виждам, че зъба след "дупката", където беше кътника, се е наклонил и доближил към този пред "дупката". Възможно ли е все още да се сложи нещо на мястото на липсващия зъб, ако тези около него са почнали да се накланят един към друг? Благодаря!

# 59
 • Мнения: 116
Добър ден извинявам се за къстният отговор. До siniolyato възможно е да имате дискомфорт от мостовете. Ако не са съобразени контактите между зъбите може да се получи и прищракване на челюстта и болка. Ако не са правени съответните проби на метал, на крамика и не са правилно направени може да има такъв проблем. Трябва да се видят контактите и да се коригират. С уважение д-р Маринов.

Общи условия

Активация на акаунт