Бейби бумът предстои, Слънчо с Юлчета ще ни дари - Термин Юли 2022 - тема 9

• 45 098
  • 767
  •   1
Отговори
# 345
Момичета какви са стойностите на нормален пулс в края на бременността? Кръвното ми е наред, но сякаш пулса ми е висок.

# 346
  • Замък сред облаците
Средно с 10-20 пункта над обичайния пулс е нормално за бременността. Тоест ако преди бременността пулсът е бил 70-80 в покой, при бременност 90-100 е ок. Постоянен пулс над 100 все пак се счита за тахикардия, а над 140 е опасен за плода.

Подчертавам, говоря за пулс в покой. По врвме на движение е нормално да е 100-120 примерно, но пак не трябва да се вдига над 140.

# 347
Това е,че аз не знам преди как е бил. Никога не съм имала проблеми с кръвно, пулс и т.н. и не съм го мерила. Днес за първи път - единия път беше 88, после 83 и преди малко 93.

# 348
  • Замък сред облаците
В рамките на нормалното е, моят е между 90-100 колкото пъти го меря последните месеци.

# 349
В рамките на нормалното е, моят е между 90-100 колкото пъти го меря последните месеци.

Много благодаря за информацията 😊

# 350
  • Велико Търново
Напоследък и моят сън е много добре, ставам най- много по два пъти на нощ, дори нещо започнах да си лягам сравнително рано. За сметка на това пък кръвното започна да ми се качва, а пулса от поне месец варира 90-110, като все по - често е около 110, а аз нищо не правя.. от тази седмица съм на допегит.
Нещо вече не мога да спя на дясната страна, малката е главично обърната и завъртя ли се тя започва едно ръчкане, бутане и аз се обръщам веднага на ляво. Вече не ми е удобно на никъде, понякога едвам се завъртам и вчера това казах на ММ, че ако устискам до термин не знам дали изобщо ще има спане накрая.

# 351
Diamante, щом караш 36-та седмица няма за какво да се притесняваш. Когато и да тръгне дробчетата вече са развити. И да тръгне по-рано пак ще те резнат.

Аз забравих да пиша, че ходих на ЖК днес. За да ѝ измери главата чак на срамната кост смъкна трансдюсера. Много е ниско вече. Според него може и да вляза в юли, но на мен не ми се вярва. Вчера и днес на моменти си имам яки контракции дето ги усещам като напън в дупето.
Според измерването е към 3.400 кг.
Тия дни ми е доста лабилна психиката и пак започвам да плача от нищото. Явно ме обхваща страх от наближаващото раждане. Та тръгва доктора да ми мери кръвното, а аз почвам да цивря 😄 Щял да ме запомни... Каза, че трябвало на мястото на хирурга до неговия кабинет да има психолог. 😄😄 Та естествено кръвното ми скочи до небето на 130 горната граница. Мери 2 пъти на лявата после 2 пъти на дясната... Все към 130. Почна се мърморене за ядене на сол и колкото и да не иска щял да ми изпише допегит. Спазарих се преди това да направя контролно мерене за 3 дни вкъщи - сутрин, обед, вечер. И казах да го измери пак след прегледа на ехографа. Като приключи с прегледа му напомних и макар да беше супер скептичен ми се върза.
Гледа апарата и мига на парцали. После пита Как го направи това? Уреда си показваше 100 и нещо горна. И после "А можеш ли да изчезваш?" 😂😂😂 Та ми се разминаха хапчетата за сега.

# 352
Честито бебче! Да е живо и здраво! Много да ви радва!  Simple Smile
Да дам отчет за днес. Падна ми част от тапата, колкото грахово зърно. Четох, че не било страшно, но все пак отидох при АГ. Предледа ме за разкритие, имам скъсена 1,5 см изгладена скъсена шийка и ме приеха в болница. В 34+5 г.с., бебчо го измериха 2920 гр., от понеделник наддало с 200 гр., но предполагам, че има разлика и в техниката. АГ каза, че е добре да го задържим още поне 2 седмици. На големина е добре. Сега ми слагат магнезий, терапия с кортикостероиди. Пуснаха ми тонове и си имам доста контракции. Аз и преди това си имах контракции, но не са били болезнени, както и сега не са.
Да си стои бебчо още на топло и да не бърза, това си пожелавам. Поне до 37-ма, а ако иска и повече Simple Smile

# 353
Момичета, днес на Еньовден в 10:13 след планирано секцио в 38+6 се роди нашето момче.
3600гр., 51 см.
 Чувството е несравнимо!
Успех на всички, очаквам новините ви. Simple Smile

# 354
  • Замък сред облаците
Честит юнак, да бъде здрав!

# 355
  • София
Честито Лазур, да е много здрав и бързо възстановяване на теб!

# 356
Честито бебче, Лазур! Да е жив и здрав малкият юнак!   Simple Smile

# 357
Честито бебче Simple Smile Да е здрав, усмихнат и бързо да идва моментът да се гушите Simple Smile) бързо възстановяване!

# 358
Честита радост, много здраве 🍀💝🍀

# 359
Честито, Лазур! Да ти е жив и здрав синът! Бързо възстановяване на теб!

Общи условия

Активация на акаунт