упорити гъбички по ноктите

• 36 449
  • 296
  •   1
Отговори
# 75
За съжаление е така..трябва дя се пие минимум 5-6 месеца... при толковоо дълго пиене уврежда черния дроб.

2пъти ги лекувах с НИЗОРАЛ, после се появиха пак.

# 76
waynubg, аз писах вече, че само хапчета помагат и никакви мазила, лазер и прочее. Минах по този път.

# 77
И аз минах по този път.
Един месец низорал и 6м- ца ежедневно старателно почистване, пилене, дезинфекция и лекарство.

# 78
Има и много пъти повторно заразяване, по принцип обувки много трудна работа да се обеззаразят и човек лесно може да си хване гъбите от тях отново... не знам има ли изобщо надежден начин при който със сигурност да са чисти след някаква обработка. А особено при нашия стандарт на живот колко души се навиват да си изхвърлят всички обувки и да ги подменят с нови? Чорапи по-лесно, а и като знаеш че след тия няколко месеца лечение ще ги махнеш, караш там с по-малко чифтове и не ти е жал толкова. Но обувки? Повечето хора не биха.

# 79
Аз пък пих 6 месеца Низорал и накрая, като приключих курса си дезинфекцирах обувките с формалдехид, тогава още се продаваше.
Не съм се презаразявала изобщо. Години наред нямах и помен от гъбичка, просто в един момент единият ми нокът се деформира от обувки и много травми и той вече е с такава сериозна промяна, че никакъв шанс да се оправи. В интерес на истината, посявките не отчитат гъбички, но пък явно се влияе от противогъбични, защото понякога, когато изпия някаква ударна доза за друго нещо се пооправя… после го удрям отново и старата песен на нов глас. Ех, тези кутрета на краката 😂. Чак и го счупих при един сблъсък с ръба на спалнята. Примирила съм се, ходя си на медицински педикюр всеки месец, там ми го пилят и е търпимо.
Това е моят опит, но както казах - имах случай тази пролет с ударен и гъбясал друг нокът, успях да го оправя бързо.

# 80
ТЕРБИНАФИН е страхотен борец с гъбички, няма повторно заразяване.

# 81
  • Helsinki / Sofia
Къде и как правите изследването за вида гъбички по ноктите?
Лекарите от дерматологични клиники искат да им покажеш изследването от кожната клиника в Александровска. Прави го Таня, намира се в приземен етаж. Та на дъщерята ми тя е казала, че има бактерия, не е гъбички и даде тя самата лечение. Благодарна съм й много. Момичето е минало и лазерно лечение и ноктите не се оправиха. А Таня каза едно съвсем обикновено лечение и помогна.

Здравейте, ще се радвам ако имате информация въпросната Таня лекар ли е или лаборант, за да мога да се ориентирам как да я потърся. При големия ми син започна проблем с ноктите, за който искам да потърся адекватен специалист. Първоначално беше само нокътят на палеца на дясната ръка. Преди два дни забелязах, че сега е тръгнал и нокътя на палеца на лявата ръка и като разгледах подробно и останалите нокти, има индикации, че и по другите ще се появят. Детето се храни здравословно - консумира плодове и зеленчуци, пие само вода, захарни изделия хапва по-скоро по изключение, защото знае, че не са полезни. Няма спад в имунитета, миналата учебна година нямаше отсъствия по здравословни причини. Ако са гъбички, наистина се изненадвам как се появиха при него точно по ноктите на ръцете.

# 82
Diva*, Таня е лаборант и прави много точни изследвания на нокти, точно определя, какво е гъбичка или не, бактерия ли е, каква. Намираше се в приземен етаж в лабораторията на Кожната клиника в Александровска болница. Ще попитате. Ако ли не знаят, то от дерматологична клиника SPECTRO IMA все при нея изпращат и би трябвало да знаят, къде работи. Те се доверяват само на нея и после прилагат адекватно лечение. Така е било над 2 г. преди.

# 83
  • Варна
Здравейте!

Дъщеря ми е на 15 г. и от доста време се борим с проблем на ноктите на палците на краката. Ходили сме на няколко дерматолози. Според някои от тях - са гъбички, според други - травма на ноктите, лекували сме с противогъбични препарати, а също с витамини и добавки за растеж на ноктите, но с минимален резултат.
В момента ходим на медицински педикюр, тя ги изряза, капем Екзодерил, сложихме и шини за известно време, но няма подобрение.
Най-големият проблем е, че ноктите не растат въобще, за една година не са мръднали.
Бихте ли ме насочили към специалист, който има опит с подобни случаи?
От Варна сме, но може и да е в друг град, бихме пътували.

# 84
Здравейте!

Дъщеря ми е на 15 г. и от доста време се борим с проблем на ноктите на палците на краката. Ходили сме на няколко дерматолози. Според някои от тях - са гъбички, според други - травма на ноктите, лекували сме с противогъбични препарати, а също с витамини и добавки за растеж на ноктите, но с минимален резултат.
В момента ходим на медицински педикюр, тя ги изряза, капем Екзодерил, сложихме и шини за известно време, но няма подобрение.
Най-големият проблем е, че ноктите не растат въобще, за една година не са мръднали.
Бихте ли ме насочили към специалист, който има опит с подобни случаи?
От Варна сме, но може и да е в друг град, бихме пътували.
Не знам на какъв специалист ходите, но подолога при който ходя каза да разкарат Екзодерила, които не вършел работа.
Писала съм вече, че ходя в Podo Nails в София.
Но съм сигурна, че те имат колеги във Варна, защото бяха на някакъв семинар организран от колеги във Варна.
Обадете се и попитайте, не вярвам да ви откажат помощ.
Принципно, увредените нокти растат мнооооого бавно.

# 85
На мен пък Екзодерил ми е оправяш гъбички.
Но за да се види какво е положението - трябва да се вземе проба от нокът, но да не е мазан поне 2 седмици и да не е рязан също така. Но за Варна не знам лаборатория, в която го правят.

# 86
Когато отидох при подолога, попитах дали може да са гъбички. Той каза че е възможно, защото точно задържането на влагата може да доведе до развитие на гъбички. Каза че когато изреже всичко ще ми каже, защото гъбичките имали много специфична миризма. Обясни ми, че съм успяла да се опазя от развитието им. Даже си сушах пръстите със сешоар след баня Wink
Ако на мъжа ви са по ръцете , може би трябва да търсите медицински маникюр.

Здравейте, може ли да споделите името на специалиста.

Благодаря!

# 87
Здравейте, с моите гъби се боря от над 7 год

Вземали са ми 2 пъти посявка
Първият път Кандида Албикос и ми предписа Фунголон или нещо с това име, Пих го не помогна грам
Вторият път излезнаха стерилни , а това са гъби то се вижда ослепя се нокътът от в. Легло и става като кух
Мазала съм всичкооо и от чужбина вкл. Мазила. Всякакви народни рецепти също
Тази година отново ходих в Кожно Венерическия в Пловдив , Власева
Предписа ми микодефен за мазане, Итраконазол 6 месеца го пих и Геритамин. Ами въобще не се повлияха.Незнам какви са тези гъби… 🦠И това Имаверол мазах нищо и половина ноктите ми станаха сухи и още по напукани , гъбите си стоят
Сега пия Биотин 10 000 и едни хапчета Мравчено дърво
Не знам дали ще има ефект
А си мечтая за здрави нокти 🙏🍀

# 88
Peypy, Фунголон лекува гъбички много успешно, но такива (няма да ти пиша названието им и прочее), когато ноктите изглеждат черни, все едно че са били ударени с нещо. Той е за тези гъбички.Моят мъж имаше един черен нокът и аз го питах, какво е това, а той казва, че се удари някъде. Но после виждам, че и втория нокът до него почернява и още други. Той пиеше Фунголон и ги излекува напълно. За други гъбички той не помага.

# 89
защо увреждате черния дроб ?

Общи условия

Активация на акаунт