упорити гъбички по ноктите

• 37 107
  • 299
  •   1
Отговори
# 225
Аз ходя в АВРОРА ПОДО в Младост и съм много доволна от жената.

# 226
До колкото знам, това е цената за обработка на 1 нокът.
Аз лично си правя цялостен педикюр, който е 70 лв.
Понякога едно пилене за 2 минути е много по-стойностно от манипулация 20 мин.
Благодарение на нея нямам нито враснали нокти, нито рагади (които друга мед. педикюристка ми беше направила), нито имам мазоли. Изобщо - ходилата са ми направо идеални. Ходя веднъж месечно, през останалото време изобщо не си пипам стъпалата, в момента, в който реша да се “намеся”, нещата се влошават.
Да, но обработката включва рязане и пилене на нокътя и нанасяне на тинктура. Тя каза, че няма да ми го реже, а само ще го изпили. И накрая ми взе 50 лв. Останах потресена...

# 227
Виж, нито съм ѝ адвокат, нито мога да кажа нещо за конкретния случай. Явно, че не си доволна, явно, че аз съм доволна, мисля, че при който и специалист да се отиде - винаги ще има както доволни, така и недоволни клиенти.
Щом е преценила, че не е за рязане, а само за пилене нокътя, аз лично бих ѝ се доверила, не винаги прекалената намеса е по-добра. Даже е по-зле в някои случаи. За тинктура - нямам идея за какво говориш. Тя не слага някакви специални тинктури, а дезинфектанти или нещо от рода на Йодасепт. Поне при мен прави така.
Ако смята, че даден клиент е за някакъв вид медицинско лечение, изпраща за консултация при лекар, никога не би “изписвала на око” лекарства. То в
БГ медицинските педикюристи нямат такова право, тъй че знам, че тя много стриктно спазва законите и разпоредбите за разлика от много нейни колеги, които са дистрибутори на какви ли не магически продукти за премахване на гъбички и какво ли не.

# 228
Здравейте!
Днес бях при д-р Рачева за контролен. Каза, че нещата се движат добре, но бавно.
Изписа ми фунгофин за 28 дена, по 1 на ден и продължавам с активатора да мажа вечер. След таблетките, още два месеца екзодерил да капя и края на септември на контрола.
Каза, че вижда здрав нокът да расте, аз също го виждам, но имало някакви неща в легенчето на нокътя, които я притеснявали и затова изписа още таблетки. Гледам, че е друга съставката - тербинафин, която е коментирана тук.
Надявам се да помогне!

# 229
Здравейте,
С гъбичките по ноктите се борих около 3 години. Използвала съм Екзодерил, Микодефен в продължителен период и нокътя ми буквално изчезна, започна да ме боли и се чудих какво да правя. Четох за бабините средства... Оцет, сода, лимон... Честно казано се отказах. Поръчах и някакъв крем Mikoherb, който се оказа пълна измама, на опаковката нямаше информация за гъбички и се оказа доста скъп крем за пети с освежаващ ефект. Побъркаха ме с телефонни обаждания и тормоз да продължа да си купува.
Пробвах по моя преценка Йод Тинктура и за два месеца нокътя израсна и остана много малка част да се доизлекува.
Решението да пробвам дойде от кожна инфекция на кучето. Ветеринарната каза, че е упорита гъбичка и само Йод Тинктура може да я изгори. Кучето се оправи, аз също съм възхитена, че помогна и на мен.
В крайна сметка решението се оказа за 2 лв. от аптеката!

# 230
jakivasko, под Йод тинктура имаш предвид Йодосепт или какво? Ако ли пишеш за Йодосепт, то той помага, когато ноктите са заразени с бактерия, а не е с гъбички. Ноктите имат пак болен вид, приличащ на гъбичка, но Йодосепт това лекува. Съветват за бърз растеж на здравия нокът да се редува Йодосепт с маслинено олио. Много е ефикасно, но трябва изследването да покаже бактерия, а не онихомикоза.
Mila1331, за медицински педикюр си права. Всеки е с различно впечатление, има доволни, има недоволни, но дали е скъпо пиленето или не, зависи и от доходите на човека. Видях много пъти, как жените дават и повече пари от цената. Деликатна е темата.

# 231
Йодната тинктура е просто йод разтворен в спирт и си е доста агресивен, йодасептът е в съединение и пак е антисептичен, но не изгаря както чистият йод. В интерес на истината, съм срещала на доста места да препоръчват тинктура точно при гъбички по ноктите, но не знам дали някой се е излекувал само с това. Но буквално изгаря кожата, да го има предвид ако някой пробва. Знам че за нокти си говорим, но все пак около тях е кожа.

# 232
гъбички само с ХАПЧЕТА се лекуват

# 233
гъбички само с ХАПЧЕТА се лекуват
Вече писах тук и пак искам да напиша да не давате пари за някакви уж спомагателни средства (мазила против гъбички), защото ги изписват заедно с хапчета. Те не помагат изобщо. Подобряват положението само хапчета и няма смисъл да се купува нищо допълнително. Хирургическият метод е безполезен изобщо. Премахваха ми по един нокът и на двата крака - безполезно е.

# 234
Ох, отново обаче ще пиша, че това не е вярно.
Успявала съм да излекувам гъбички само с мазане, но когато са били в начална фаза. Освен това - когато съм се лекувала с хапчета съм комбинирала с мазане.
При много увредени нокти наистина само с локално лечение не става, но имам тамън 2 нокътя на краката, които миналата година изглеждаха ужасно, а сега са чистички и красиви, благодарение на Екзодерил и едно олио за подхранване на ноктите.
Невероятно, но факт.

# 235
От собствен опит ще се съглася с Mila1331.

Вече забравих колко месеца пих Тербинафин. В един момент се хванах, че съм под силен стрес дали съм го изпила, дали съм изпила и пребиотиците и всичко останало, което пия.
Намерих лекарката, която ми проби ноктите и от март не съм пила повече Тербинафин.
Мажа с препарата от ДМ срещу гъбички, бактерии и вируси, който пак Mila1331 препоръча и Ламизил.
Расте чист нокът.
За около седмица мажех по 2 пъти дневно, после по 1, сега-даже не всеки ден.

Ще съм благодарна и на jakivasko, ако напише по 1 път ли дневно се е мазала с йодова тинктура.

Не съм особено съглесна, че тя гори кожата. Зависи как се маже. Ако се полива обилно и постоянно нокътя, да ще изгори кожата, но ако внимателно се нанася йодната тинктура не е проблем. Все пак спирта се изпарява.

# 236
Zanet мажа с Йод Тинктура, когато имам минутка и когато се сетя. Не съм имала проблем с болка от него или изгаряне. Гледам да почистя нокътя и да е намазан от горе и да влезе от йода и отдолу. Доста често съм мазала без да отстранявам от нокътя. При мен нокътя беше изчезнал почти до кожичката, а и още два бяха тръгнали в тази посока.  Не е красива гледка, но зимата ходим с чорапи 😊

# 237
Zanet
Скрит текст:
мажа с Йод Тинктура, когато имам минутка и когато се сетя. Не съм имала проблем с болка от него или изгаряне. Гледам да почистя нокътя и да е намазан от горе и да влезе от йода и отдолу. Доста често съм мазала без да отстранявам от нокътя. При мен нокътя беше изчезнал почти до кожичката, а и още два бяха тръгнали в тази посока.  Не е красива гледка, но зимата ходим с чорапи 😊

Благодаря! Hands V

# 238
Здравейте.От скоро имам проблем с гъбичките,но друго се чудех..Мога ли да ги предам чрез завивките?Спя с чорапи..Нямам си идея..за пръв път се сблъсквам с това и честно казано даже на диван ме е страх да полегна да не оставя нещо 😔Иначе третирам с лак..вани с оцет..прополис и т.н.

# 239
Вероятността да ги предадете със завивките е много малка. Аз не веднъж съм писала как в няколко семейства, единият има проблем, другият няма, а всичко е общо: пране, кърпи, завивки. Същото сподели и дерматоложката при която бях последно, че е по-скоро от микропукнатини по ноктите при жените вследствие от обувките, които носим.

Общи условия

Активация на акаунт