Отговори
# 165
  • София
А, добре заварили 😁 Майка ми, че е била с момиче, също е била зле през цялата бременност. Но и аз го знам това за мъжките майки. Дано скоро отмине и е по-леко при теб, че май е доста неприятно твоето положение.

Здравейте!

Аз не съм писала от миналата тема Joy В 13+2 продължава да ми е лошо, да ми се гади и да ми е изморено и смачкано. Като цяло, живите мощи. Миналата седмица минах ФМ и БХС, всичко е наред и е на 70 мъж, което аз предчувствах. Мъжът ми все твърди, че ще бъде момиче, но шансът вече е малък. 😅

Относно пазаруването - аз имам купени едни чорапи. Набелязах си супер много неща във Вис Виталис и имам списък за пазаруване. Да мине сватбата на 29.07 и отиваме на пазар. А аз си имам два чифта дънки за бременни, които си купих наскоро и само те ми стават. Като се има предвид, че преди носех най - малкия размер. Наляла съм някой и друг килограм, но лятото роклите ще ме спасят. ❤️

Леко ви бременеене. 😍

Хааа,добре дошла в отбора на страдащите момчешки майки... и при мен положението е отчайващо...утре уж влизам в 14 седмица
Имах два по- добри дена и със 7 часа !!! сън, от днес старата песен на нов глас, а освен всичките стандартни гадости, днес вдигнах и температура. Тресе ме ужасно и единствено ми успокоение е, че във втория триместър уж най- малък шанс за проблеми с детенцето...
Ще взема да се затворя вкъщи...не ми се отразяват добре активностите и социалния живот, доколкото успявам да имам такъв 😥

# 166
  • София
Здравейте!

Аз не съм писала от миналата тема Joy В 13+2 продължава да ми е лошо, да ми се гади и да ми е изморено и смачкано. Като цяло, живите мощи. Миналата седмица минах ФМ и БХС, всичко е наред и е на 70 мъж, което аз предчувствах. Мъжът ми все твърди, че ще бъде момиче, но шансът вече е малък. 😅

Относно пазаруването - аз имам купени едни чорапи. Набелязах си супер много неща във Вис Виталис и имам списък за пазаруване. Да мине сватбата на 29.07 и отиваме на пазар. А аз си имам два чифта дънки за бременни, които си купих наскоро и само те ми стават. Като се има предвид, че преди носех най - малкия размер. Наляла съм някой и друг килограм, но лятото роклите ще ме спасят. ❤️

Леко ви бременеене. 😍

И ние с мъжът ми се женихме на 29.07, тази година правим 5 години брак. Страхотна дата сте избрали Simple Smile

# 167
  • София
Честита предстояща годишнина! Обичайте се много и да се радвате на малкия януарски човек ❤️

Здравейте!

Леко ви бременеене. 😍

И ние с мъжът ми се женихме на 29.07, тази година правим 5 години брак. Страхотна дата сте избрали Simple Smile

# 168
Здравейте дами, тъй като правих точно преди една година лапароскопия, дали мога естествено да родя. Защото съм чувала уж 3 години след лапарото можеш понене е все пак коремна операция. А аз иначе ще искам така или иначе секцио.

# 169
Не съм чувала подобно нещо. Преди почти година беше и моята, но тя е с минимални разрези и щети по коремната стена, щом може да издържи бременно коремче, би трябвало да може да издържи и раждане Simple Smile

# 170
И аз не съм чувала такова нещо. Ако са правили нещо по-сериозно по матката би могло да е проблем, предполагам. На мен само ми махнаха една киста до яйчника през ноември и мисля, че спокойно бих могла да родя естествено.

# 171
Момичетата с ИР какво закусвате сутрин ?
Излязоха ми резултатите от обременяването с глюкоза и са леко завишени на 120 минута (майката на ММ е еднокринолог и каза, че на база диетата ми в 1вия триместър(плодове и въглехидрати) се сравнително очаквани и нормални. Вече като включа в менюто протеините и намаля въглехидратите ще влязат в норма).

До сега карах на банан, но той освен че има захари е и въглехидрат, другото което се сещам е препечена филия, което пак не става ... и се изчерпвам от идей ... до сега никога не съм закусвала и сега ми е много трудно Sad

# 172
Аз не знам дали имам ИР, но след като качих кръвната захар започнах да закусвам салата от зеленчуци (примерно краставица, домат и маруля) и пълнозърнести макарони, варени яйца или пък филийка пълнозърнест хляб с лютеница, понякога мюсли с кисело мляко (нискомаслено), салата зеле и моркови или пък просто само няколко моркова. Честно казано и на мен ми е много трудно да измисля какво да ям, но салатата с макарони и морковите най ми се услаждат. Плодове ям по-късно през деня.

# 173
Ако моята кръвна захар се вдигне и трябва да спра въглехидратите най-вероятно ще умра от глад.
Снощи в 12+4 повърнах за първи път от теста насам след като за следобедна закуска пробвах да изям само една нектарина и после изядох една краставица преди вечеря. Няма и 10мин след това ги върнах като пич. Добре че повръщам лесно Simple Smile Бях забелязала, че ако пробвам да хапна само плод ми става малко гадно на стомаха, но след нектарината уж бях добре. Да, ама явно краставицата е дошла в повече без нищо около нея да попие стомашния сок и ей ти Simple Smile Два часа по-късно си вечерях без никакви грижи. Та ако ще залче хляб (за щастие домашен) или лаваш да е хапвам, защото явно на плодове и зеленчуци моето лаймче не иска да кара Grinning

Lastshade, никакъв протеин ли не можеш да ядеш или само месо? Идват ми на ум следните неща, като част от тях не мога да ям принципно, тъй че не за всичко говоря от опит, но може да ти дойде идея, пък дори не за веднага, за когато можеш да хапваш: (слагам в скрито, ако някой не е закусил, да не ме линчувате после Grinning)
Скрит текст:
- лъжичка овесени ядки в кисело мляко от вечерта, т. нар. overnight oats. Не са без въглехидрати, но са по-малко от брашното и са бавни, тъй че гликемичния индекс няма да скочи от раз. Пък и е една лъжица, по-добре от една филия Simple Smile можеш да сложиш и ядки.
- пак съдържат, но не толкова - оризовки, може с крема сирене отгоре, ако можеш да ядеш
- без въглехидрати - краставица с крема сирене, целина с крема сирене Simple Smile чушка с обикновено сирене (много любимо от детството)
- яйчица, но не всеки ден, че холестерола дебне... А и трябва да можеш да ядеш яйчица.
- не е задължително закуската да е по-различна от другото хранене. Вкъщи сме правили "пици" с тиквичка или патладжан за основа, лъжичка доматен сос и малко кашкавалче/моцарела. Ако имаш нервите да ги правиш една по една може да си ги ядеш на порцийки после - хапваш 2-3 за закуска и си ти Simple Smile А защо не направо вегетарианска лазаня, от която да си режеш парченце. Правиш си, в хладилника и имаш за няколко дни.
- каквото се сетиш, че можеш да сложиш между две филийки, можеш да го увиеш в лист маруля/айсберг
- "пудинг" с чия - може с нормално мляко, може с кокосово...
- киш или фритата, но пак ти трябват яйца. Иначе вътре можеш да сложиш всичко на света - тиквички, спанак, карфиол, гъби, а и да ги направиш във форма за кексчета, за да са ти пак на порция
- шепа ядки (още едно нещо, което изобщо не ми се яде сега, уви) - можеш да смелиш и да бухнеш при чията Simple Smile
Сещам се и за още 1000 извращения, но нека се спра до тук Grinning Стискам палци скоро да можеш да хапваш по-нормално.
Във форума има което групи, групи за ИР, можете да надникнете, ако не сте членове вече. И Пинтерест е пълен с low carb опции, само намерете нещо, което можете да ядете.

# 174
Здавейте, Излезнаха ми резултатите от пренаталния неизвазивен тест Simple Smile Всичко е наред. Толкова щастлива не съм била от много отдавна. Сега остана и феталната да е наред и да изкарам едно прекрасно лято.

Желая на всички ви спокойствие и хубав ден.

# 175
Аз днес влизам в 10 г.с. и живот и здраве в понеделник мисля да пусна изследванията за пренатален тест.
Пипилота, супер:heart:

# 176
Аз днес влизам в 10 г.с. и живот и здраве в понеделник мисля да пусна изследванията за пренатален тест.
Много благодаря. Кой тест ще пускаш?

# 177
  • София
Момичета от София, къде се следите по НЗОК? Питам, защото май ще се наложи да сменям следящата. За трети път ми се променя или отменя часа за преглед. Досега си плащах частно, но реших да мина по НЗОК, тъй като АГ ми каза, че само по НЗОК можела да ме следи в даден медицински център. Откакто трябва да регистрира бременността и да започне ЖК по НЗОК все не ми се изпълнява часа Frowning1

# 178
Мисля да направя този на Verify, Veracity, предлаган в посредничество с  лаборатория Рамус Thinking

Много благодаря. Кой тест ще пускаш?

# 179
Момичетата с ИР какво закусвате сутрин ?
Излязоха ми резултатите от обременяването с глюкоза и са леко завишени на 120 минута (майката на ММ е еднокринолог и каза, че на база диетата ми в 1вия триместър(плодове и въглехидрати) се сравнително очаквани и нормални. Вече като включа в менюто протеините и намаля въглехидратите ще влязат в норма).

До сега карах на банан, но той освен че има захари е и въглехидрат, другото което се сещам е препечена филия, което пак не става ... и се изчерпвам от идей ... до сега никога не съм закусвала и сега ми е много трудно Sad

Аз лично - скир, филия протеинов хляб с нещо, понякога половин авокадо, протеинови мюсли (на дм има едни хубави).Тези въртя.

Общи условия

Активация на акаунт