Пубертетът при момичетата – как да подготвим децата? - 14

• 42 434
  • 732
  •   2
Отговори
# 90
Исках мнение за многократни гащички за цикъл...в смисъл такива, които не пропускат! Не за такива, които са с "вградена" превръзка/подложка на дъното...Ако е станало някакво объркване от начина, по който съм се изразила...😃 Така или иначе, аз и обикновените бикини не ги пера в пералнята, когато има петна от кръв по тях, а на ръка...

# 91
  • София
Тонка, много добре се е получил маникюра.
Аз лично засега удържам напора на 14 годишната ми тийнка за гел лак. Смятам, че е още малка за такава манипулация. Simple Smile

# 92
Дъщеря ми също не е правила гел лак.Показвам и нагледно по моите нокти след сваляне,защо не бива още.Веднъж ходи да и рисуват котенце и лапички и май не повтори.
От година,обаче,се маже сама с черен лак и после го трие нарочно.Някакъв техен си тренд.

# 93
Моята по неволя е с гел лак. Заради гризене на ноктите. И маже отгоре с горчив лак против гризене и въпреки това пак и са не особено добър вид.

# 94
Гризенето на нокти се надявам да е останало в миналото за дъщеря ни както и скубенето на миглите преди това. Така и не разбрахме причината защото беше епизодично и не беше вреден навик.

# 95
Red soul, на дъщеря ми и без това до един-два дни лакът и' пада. И то така, че все едно не е имала лак...😄 Да попитам за нишките, които се виждат на левия ръкав...и това ли е някакъв тренд или дрехата си е такава (да знам какво ме чака😅)? Последно започна да слага и поли, обаче отгоре с широк и дълъг суитшърт и от полата почти нищо не се вижда...Преди няколко дни излезе и в комбинация с плетени гети.🤣
Като дойде време за гел, ще я лакирам аз. 🙂

Последна редакция: чт, 07 юли 2022, 18:01 от dolce miele

# 96
Възможно ли е момичетата да си гризат ноктите заради стрес? Дъщеря ми обича да рисува и предполагам затова й доставя голямо удоволствие сама да си прави ноктите, да съчетава цветове и да си рисува фигурки върху тях, когато има време.

# 97
Напълно възможно е това (стрес, емоции) да е причина. Чувала съм го от големи жени, които са имали проблем с гризане на ноктите (и не само в детска или тийн възраст).
Дъщеря ми рисува страхотно, постоянно в училище учителките я хвалят, доставя и' голямо удоволствие да рисува. Но е далеч от етапа да си рисува по ноктите. Голям напредък е, че започна съзнателно да прави усилия да не си гризе ноктите и кожичките.

# 98
Абсолютно всичко е възможно поради стрес.
Моята като по-малка си белеше здравата кожа на пръстите ... добре че мина!
Cry

# 99
Моята още не се е откъснала напълно от чопленето на кожичките...🙄🤐😬 Но поне се старае да не го прави...

# 100
Този крем я спаси :

# 101
Red soul, на дъщеря ми и без това до един-два дни лакът и' пада. И то така, че все едно не е имала лак...😄 Да попитам за нишките, които се виждат на левия ръкав...и това ли е някакъв тренд или дрехата си е такава (да знам какво ме чака😅)? Подлед о започна да слага и поли, обаче отгоре в широк и дълъг суитшърт и от полата почти нищо не се вижда...Преди няколко дни излезе и в комбинация с плетени гети.🤣
Като дойде време за гел, ще я лакирам аз. 🙂

Нишки,развързани връзки на обувките,последното е да си изрисуват и подписват обувките.Това е при нас😊

# 102
Този крем за какво е.

# 103
Аз съм на 36 вече и още не мога да се преборя с гризкането на нокти Sad
Няма горчиво, люто, гел лак, даже ноктопластиката си надъвквах.
Гриза ги откакто се помня и до ден днешен нямам отговор каква е причината.
Факт е, че когато съм под напрежение съм по-настървена, но не бих казала, че стресът е основната причина.
Говоря за случаите на редовно и маниакално гризкане, не за спорадични прояви.
Напоследък даже се замислих за генетична връзка, тъй като баща ми си гризеше ноктите, а от известно време и дъщеря ми почна. Силно се надявам, да е нещо временно, тъй като е отвратителен … щях да напиша навик, но не смятам, че е правилното определение. Поне при мен.
Съгласна съм, че гел лакът не е подходящ за малки и млади госпожици (то и за големи не е върха), но ако може да пресече гризането в зародиш, вярвам, че е по-малкото зло.

# 104
От стрес гризе ноктите си моята госпожица. Преди НВО последно ги беше изгризала, откакто е във ваканция удържа положението.

Общи условия

Активация на акаунт