Родени през Март - тема 3

• 18 739
  • 765
  •   1
Отговори
# 555
Интересно ми е как едновременно се случват някакви неща с бебчетата ни, неспокойна нощ, истеричен рев или други подобни. Не е съвсем от възрастта защото се разминават с по 2 3 седмици... Луната им влияе явно🤣
От 3:30 до 7:30 се кърмим през 20 30 минути... И си суче активно, какво е това ядене не знам
Помислих си го и аз. Пълнолуние=пълнолудие..
Снощи пак тежка нощ с 2 хранения, освен екшъна около заспиването. Първо пробвах с бибката само, но задрема 5 мин и пак се събуди. 😃

Red, да пробвах го с тиквата. Не разбрах колко изяде, май 15-20 гр. Щеше и повече, но ме беше страх да го натискам. И аз така домашен картоф и купешко пюре тиква 3 кафени лъжички. Ползвах на Гербер защото е малко бурканче. Днес пак ще дам така, но мисля повече тиква.

Столчето ни е прима папа.

# 556
Ние пък нямаме проблем със съня. Ляга към 22, не се храни през ноща, а става сутрин към 6-8 да яде, сменяме памперс и пак заспива и така до 9-10, когато става окончателно, а днес даже стана в 11.
И нашето столче е прима папа, в най-легнала позиция го слагам, не го слагам никога да сяда, а когато той успее сам.
И той си смуче устната понякога. Аз мислех, че е от зъбите, защото напоследък го мъчат. Като го мажа с гелче и напипвам едното зъбче, но още не е избило над венеца. Вчера за пръв път му дадох нещо за зъби, иначе само го бях мазала до сега.

# 557
Имаме ли бебета в групата, които вече си лапат крачетата, и на каква възраст са?
И такива, които лазят?

Питам, защото във ФБ вече има такива, и се опитвам да разбера назад ли сме, не сме ли, какъв е случая.

# 558
Имаме ли бебета в групата, които вече си лапат крачетата, и на каква възраст са?
И такива, които лазят?

Питам, защото във ФБ вече има такива, и се опитвам да разбера назад ли сме, не сме ли, какъв е случая.
От края на 3ти месец си хапва крачката 😂 Мъчи се да лази, вирва дупето и успява мъничко да се премести, но не бих казала, че го е усвоила напълно. Не те съветвам да се водиш по другите, защото може и изобщо да не лази, а директно да проходи. Не се счита за изоставане.  Мисля, че когато има група от умения, които не са усвоени, чак тогава може да се касае за изоставане и то след консултация с педиатър. 😊

# 559
Моята на 5++ дори още не се обръща . Не го мисля....тя си е кротушка и както я остава ,така стои.Няма желание да се търкаля 😄 Иначе ако аз я сложа на една страна,тогава се обръща по корем,ама сама да поеме инициативата- Не.
Скоро намерихме албума в който съм попълвала данни на баткото, ами и на него късно му е било първото самостоятелно обръщане-след 6тия месец.
За сметка на това пък по него време обикаляше цялата къща с проходилката (не ме съдете,сега съм с друг акъл вече и няма да използвам 😁)

Краче баткото нито веднъж не е лапал, сега малката също не ги е открила.

# 560
И такива, които лазят?

Кари си лапа крачетата откакто стана на 4ри медеца, но не пълзи. Прави опити, изнервя се и плаче. На според мен не сте назад, всяко детенце си има свое темпо.

# 561
А, те във фейса вече и "говорят". Rolling Eyes
На 5м не се очаква да лазят. Както Бенедета каза, някои изобщо не го правят.
Моето момче чак наскоро се обърна за първи път 2 3 пъти и ит няколко дни не мога да го видя по гръб. 😃 Всичко става отведнъж.

Аз за сядането се интересувам. Получавам разнопосочни мнения - да го слагам подпрян или не... Вътрешно усещам, че не трябва, но не мога да си представя как ще седне сам. 🤔

# 562
Bubbles, мен ме съветват да я слагам полу-седнала, за да и е по-лесно после. В 6 месец казват, че ако не могат сами да се задържат седнали, може да се сложат възглавнички докато свикнат. В столчето за колата и в раницата тя е в същата поза.

# 563
Прави опити да пълзи, но е далече от това. Придвижва се по корем, с всеки ден по-бързо, но на колене се е изправял 1-2 пъти. И пак ми се струва, че бърза, аз предпочитам да не си натоварва ставите и да си направи нещо с тези опити от толкова рано. Не знам защо се радват толкова като им пълзят на 5 месеца. Седнал не го сллагам, когато той успее сам. Но заради главата ми бяха казали да го слагам до 160 градуса ъгъл и да го стимулирам да започне да сяда по-рано. Краката само си ги държи, гледа ги и им говори, но не ги лапа.

# 564
Нито се върти, нито крака си яде... Открива ги сега. На косъм е да се завърти, от месец е все така.. Нямам никакви притеснения дали изостава...
Баткото някога от 3 месец беше пумпал и се въртеше, на 7 месеца пълзеше и тогава се изправи, проходи на 11,но стабилно тръгна след годинка и 2 месеца. Много искам и сега бебчо да пълзи. Друго си е да може да се придвижва сам от рано, но като му дойде момента. Не бързам за нищо. Свалих си сега за 19 лв наръчник - тайните на детския сън. Ще го разгледам после на плажа, като сляза и бебчо спи😊

# 565
Нито се върти, нито крака си яде... Открива ги сега. На косъм е да се завърти, от месец е все така.. Нямам никакви притеснения дали изостава...
Баткото някога от 3 месец беше пумпал и се въртеше, на 7 месеца пълзеше и тогава се изправи, проходи на 11,но стабилно тръгна след годинка и 2 месеца. Много искам и сега бебчо да пълзи. Друго си е да може да се придвижва сам от рано, но като му дойде момента. Не бързам за нищо. Свалих си сега за 19 лв наръчник - тайните на детския сън. Ще го разгледам после на плажа, като сляза и бебчо спи😊

Сподели моля те после за наръчника, гледах го и аз Simple Smile

# 566
Мале явно е пълнолудие наистина Joy

Кари яде в 1 хили се до 2 после в 6 и 20 и край. От днес спи по корем следобедната дрямка...

Аз столче имам някакво ама нз какво, като го взема ще видя.

Кари не си е открила краката, не желае да пълзи и аз съм доволна. Въртенето го усвой като хората от 2 -3 дни, ама още не може от корем към гръб и започва да мрънкоти, като се измори..

Вече има въвден морков, пащърнак и вчера сварих морков с картоф и направих аз пюре (не и харесва много, а на мен ми се струва вкусно, но тя и само морков не хареса, а пащърнак и хареса) 2 дни яде от него и се чудя утре дали да добавя и тиква, взела съм на Хип, или да дам тиква самостоятелно. .. ох голямо чудене.

Нашата педи за сядането каза вече да я подпирам с възглавници, ама аз не искам, когато тя сама успее да седне окей. Аз помагам с коремни преси и набиране на ръцете ми. След драмите със ставата хич не бързам да сяда, за това и хапва в шезлонга още, а след консултацията на 8.09 с ортопеда, ако той каже , че може ще я оставям да сяда тя сега е на 5.5м

# 567
Ами то сядането про тях не става като при голям човек, така че не знам какво общо има подпирането. Сина ми го наблюдавах като почна да сяда. Първо се обръщаше по корем, вирва дупето на горе и се заклаща, после си подпира с ръцете, стоварва дупето на пода и си допомага с ръка Grinning Имаше барбарон, като почна да прави тези клатушкания му го бях взела, но реално нямаше смисъл от него, защото те не се сгъват в колената като възрастни да седнат първоначално. Сега й е много рано, но я оставям на най-легналото положение на столчето за хранене само докато яде, просто защото няма как иначе да я нахраня. Но е малка, свлича се. Сега за морето ще сменим легналия кош със седалката, за да не мъкнем легналия, но и в седалката пак ще е на легналото положение. Ще го поизправя като видя, че вече е по-стабилна и прави някакви опити поне да е на 4 крака или за сядане, но засега сме далеч оттам. Или поне към 7-я месец да стане.

# 568
Аз я слагам вече в лятната количка, разрешиха наклон от 45° тя е доволна, че гледа и не вредя на ставите (купих я за морето) а в коша за по - голями към количката... още ми малее някак, ама ще го ползваме, другия е малък вече няма място за ръцете и Joy

# 569
Благодаря за отговорите! Имам една книга за детското развитие и са писали горе долу това, което Almond описва.

Общи условия

Активация на акаунт