С какво ви дразнят свекървите? - 138

• 37 594
  • 761
  •   1
Отговори
# 450
Е, как да не е виновна?
Тя е виновна до толкова, че е глупава и злобна. Ама синът и защо го прави, знае какво става и въпреки това го прави. Защо?
Той им бил казал да пратят и за трите деца, те си замълчали и той помислил, че ще е ок този път. Не гледа кво му мушкат в куфара, щото го е срам. Добре де, на летището на спокойствие, отвори куфара и виж.

Иначе свека не мисля, че изпитва злоба към децата, просто не ѝ дреме и не желае да влага финанси, емоции и време , за да вземе нещо за нелюбимите си внуци.

От какво го е срам? Напротив, кажи му винаги да гледа какво му дават за подарък и ако не е за трите деца, просто да им каже, че няма да го вземе.
Мисля, обаче че само ти отдаваш толкова голямо значение на това, нито на него му дреме, нито на свекървата. 

Защо не се обадите на свекървата и не и благодалите за подаръка,кажете и ,че сте дали на всяко дете по три молива,останалите сте ги раздали на съседските деца,като сте обяснили на всички,че това е от щедрия подарък на бабата.

Според мен   дори и да схване сарказма пак няма да се впечатли.

Точно така, за него постъпката им е грозна и толкова. Няма драма, щели сме да отидем до книжарницата и да купим кашон моливи. За глупости ли да се караме, на децата не им липсвало нищо, хората умирали от глад и войни, а аз се сърдя за пакет моливи.
На свеки както казах, не ѝ дреме. Ако направя видео клип на “Битката за МОЛИВИТЕ” , тя ще извика любимите си заедно да гледат и да си умират от смях.

Така че да, драмата е за мен, аз не свиквам Simple Smile

# 451
Мая, наистина й кажете, че сте планували вече рождения ден и ще сте някъде семейно. Ако иска да дойде - не е удобно, планирано е вече и не могат да се правят промени. Пък тя ако ще да се сърди.
Разбира се, че така е най-добре. Не схващам нещо. Вярно, че аз съм ултра-мега дръпната и дистанцирана, но как, ама честно, как си отварят устата тези хора и се самопоканват със семейството? Пробвам да си представя как измрънквам, че искам да отида за рождения ден на сина ми там където ще празнува той с гаджето му, пробвам и все не успявам. Имам чувството, че твърде много хора са си падали на главите още с раждането. Щяла да се обиди, че нямало да бъде там, където синът ѝ празнува с жена си. Божеееее...

# 452
Съжалявам, че ще го кажа, но мъжа ти е в основата на всичко. Двоен стандарт, когато проблема е за теб и децата му, какво толкова. А когато засяга свекървата и зълвата- е проблем и трябва да сте добри. Не става така, щом е създал семейство и деца да ви защитава вас на първо място.

# 453
Бих се обадила на тази свекърва, за да обясня, че подготвям семейна изненада за рождения ден. Вероятно не е токова ттпа, за да не схване.

# 454
Малко бой е ял мъжът с моливите. Ще гледа той, че децата плачат и се дърпат за едни моливи и ще обяснява, че нищо им няма, защото я колко деца в Африка гладуват. Ау, като взема една неокастрена тояга! Ще го накарам да изяде моливите барабар с гумичките!

# 455
Съжалявам, че ще го кажа, но мъжа ти е в основата на всичко. Двоен стандарт, когато проблема е за теб и децата му, какво толкова. А когато засяга свекървата и зълвата- е проблем и трябва да сте добри. Не става така, щом е създал семейство и деца да ви защитава вас на първо място.
Така го разбирам и аз, но какво е решението, развод?

# 456
Бих се обадила на тази свекърва, за да обясня, че подготвям семейна изненада за рождения ден. Вероятно не е токова ттпа, за да не схване.

И тя на мига да се обади на сина си да пита къде ще е тази изненада и дали и тя може да иде Grinning

Разделяне на внуците и гавра с тях за мен е изключителнодолна постъпка и никога, ама никога не бих я толерирала. Искрено се надявам да не ми идва до главата, защото ще хвърчи перушина и окото няма да ми мигне. Престъпно е да се жертват деца и техните чувства заради някаква вражда/неприязън между възрастните.
Кате, аз бих чакала всеки път мъжът на вратата и бих преравяла куфара преди да влезе вкъщи.

# 457
Мая, след всичко случило се, бих ѝ казала, че планирам много специална и романтична изненада за мм и просто няма как. Дори я остави с впечатление, че той горкият няма никаква представа за твоите планове как ще го изненадваш на място далечно от вашия град.
Белким се усети...

# 458
Е сега, развод. Само малко бой е достатъчно.

# 459
  • София
Е сега, развод. Само малко бой е достатъчно.
И след боя може да му обясни да не се впряга толкова, как децата в Африка гладуват и т.н. Joy

# 460

Кате, аз бих чакала всеки път мъжът на вратата и бих преравяла куфара преди да влезе вкъщи.
Чакаме го заедно и като невидели се нахвърлят на багажа. Единственото решение е той по пътя да отваря и проверява.

# 461
Кате, ако в прав текст го помолиш да направи това, той няма ли да се съобрази?

# 462
Кате, ако в прав текст го помолиш да направи това, той няма ли да се съобрази?
Мисля, че да. Така ще правя занапред, ще му звъня по пътя да го подсещам. Този път се доверих на това, че изрично им е казал. Явно мълчанието им не е било в знак на съгласие…

# 463
И да купи някакви дреболии за трите деца.

# 464
  • Blondeville
При нас това не може да се случи - свекърите не купуват подаръци на децата дори с поводи, така че риск няма Grinning

Кате, освен да проверява всеки път, аз бих подсетила мъжа си да напомни на майка си колко броя деца имате. Ако иска да праща за всички, ако не - по-добре да не праща. То явно, че тя праща “колкото да не се обидите” Stuck Out Tongue Winking Eye , ама ако ще се изтрепват за нещо, дето ѝ е било изостанало и не ѝ се занимава да подготви и за трите деца, няма смисъл.

Последна редакция: пт, 12 авг 2022, 10:21 от blondie_anna

Общи условия

Активация на акаунт