За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 104

• 29 169
  • 758
  •   1
Отговори
# 285
  • до най-прекрасния мъж
Пробвай Биозина на гладно сутрин. Леко настрани легнала, така го пробутвах аз и вода със дозатора на нурофена ако не иска да пие. Короната започва с температура и после идват всички екстри, но дано е някакъв друг вирус.
Така го дадох вчера, след това си изпи млякото и повърна цялото шише непосредствено след като го изпи. Изчакахме 30 мин и дадох ново шише, изпи си го и повърна много малко. Повече не е повръщала от вчера насам. По много мъничко, но тя е с рефлукс и си връща по малко.
По-късно днес ще правя теста отново, да видим какво ще покаже. Вероятно е или вирус някакъв, или Ковид. Дано детето го мине без екстри, пък ние с баща й ще се вдигнем някак.

# 286
Около нас доста дребосъци са с херпангина, включая и малката от днес. Събуди се с температура и повръщане. Бяхме на преглед, херпангина, така че освен Ковид и този бацил е опция. Бързо оздравяване на всички.

# 287
  • до най-прекрасния мъж
Благодаря на всички за съветите. С Ковид сме, днес правих два различни теста, един комбиниран за Грип и Ковид и един само за Ковид. И двата излязоха положителни за Ковид. Няма смисъл да тестваме останалите от семейството, то е ясно, че е това. Пием си лекарствата и се надяваме, че ще мине бързо и без последици.

# 288
Момичета, дали можете да ме насочите към добър детски гастроентеролог в София?

# 289
  • София/Севлиево
Блу,бързо оздравяване ❤️

# 290
След седмица бебка ще направи три месеца. Виждам, че долу, където избиват първите два зъба, е беличко. Също постоянно ръцете и са в устата. Спи си спокойно вечер, но може и да я сърбят венците вече, не знам. Искам да съм подготвена като започнат да я сърбят повече. Какво мазило да купя за венците да ги мажа? Тя още не може да държи осъзнато, само като и набуташ нещо в ръцете, но искам и някоя играчка да и купя. Какво мислите за жирафчето Софи?

# 291
На пазара има хиляди силиконови и играчки от естествен каучук. Дали ще е Софи или най-обикновена на нормална цена, няма никаква разлика. Моето дете не харесва тези от каучук, гризе силиконови, мисля, че на Канпол бяха.
За зъбите, вариантите са два, вади ги лесно и никакви мазила не трябват. Вади ги трудно и каквото и да мажеш, полза минимална.
Дете 1 ги вадеше бързо и безболезнено зъбите. Мислех, че е заради някакви хомеопатии, но като ги спрях, се оказа, че просто лесно ги вади 🙂
Дете 2 сега се мъчи доста, мажа с Калгел, ефект особен няма. Когато избие зъба, всичко приключва и почне ли нов зъб, чудото стартира пак. Търпение му е майката 🙈

# 292
Софи е скъпа гризалка, която претендира да е по-по-най Grinning

# 293
Нямали сме Софи, имаше разни от дм напр едни като четки или чесалки като химикалче са, но бе на 1г тогава, има различни и като гривна със силиконови топчета
Моето бе с бързо и леко вадене, давах само осадент пилули
Нито 1 гел не съм мазала нито 1 път, нито съм давала нурофен или панадол.

# 294
Нашвто бебче е на 5 месеца и имаме сигурно 10 гризилки. Някой изобщо не ги харесва, други ги гризе, но бързо почва да им се ядосва, че не може да ги напъха повече или да ги изяде. Само Софи му поддържа вниманието повече от 5-10 мин и може да си я дъвче в количката докато сме на рязходка. Да, скъпа е, но примерно при нас в оправдан разхода. В немския ямазон са доста по-изгодни (15 евро)

# 295
Аз купувах гризалки и чесалки на поразия. Имаме от евтин, среден и висок ценови диапазон. Имаме от всички видове материали с които са направени. Купувах, купувах ,  защото все нещо не му харесваше на тези които имаше и се опитвах да намеря точната. Най-добра работа обаче му върши лигавника от мека гума. Дъвче само него.

# 296
Купих куп гризалки и не че правя реклама ,но Софи успокояваше ,лесна е за хващане. Само нея признаваше. Никакви гелчета не помогнаха при нас ,а от Камилията се обрина.

# 297
Аз купувах гризалки и чесалки на поразия. Имаме от евтин, среден и висок ценови диапазон. Имаме от всички видове материали с които са направени. Купувах, купувах ,  защото все нещо не му харесваше на тези които имаше и се опитвах да намеря точната. Най-добра работа обаче му върши лигавника от мека гума. Дъвче само него.

Хах и при нас пада голямо ядене на лигавника. А само от 10 дни се захранваме 🙈 не се бях замисляла да го слагам и по друго времв, за да си го яде.

# 298
Здравейте мами, имам бебче на 15 дни, док ни предписа Омни биотик Панда, давам му го от два дни по едно саше, но сега ме е страх че на толкова малко бебе дали е полезно да му се дава. Почнаха ни коликите, докторката затова го изписа, въпреки че не мисля че пробиотика ни помага. Давам и Еспумизан преди всяко хранене по 15 капки, бебчо спи спокойно, без да се върти. Давам му и чая на Хип с екстракт от копър, но при нас мисля че не помага. Моля дайте ми мнение за пробиотика и за Еспумизан, на вашите дечица помогнаха ли. Не прекалявам ли с капките Еспумизан? Струва ми се че докторът изписа много лекарства за бебе на две седмици.

# 299
  • до най-прекрасния мъж
Докато навърши 2 месеца я мъчих с какви ли не капки и прахчета, включително и небезизвестният Омнибиотик, за който гастроентерологът много ми си смя и препоръча да не го давам. Дъщеря ми се почувства наистина добре от капки за колики Санколик, които са на билкова основа. Давах й ги докъм 7ми месец някъде, защото при захранване коликите може да се завърнат. От Еспумизан, Био Амика, Био Баланс Бейби и Омнибиотик не видяхме никакъв ефект. Чай не искаше да пие.

Общи условия

Активация на акаунт