За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 104

• 29 176
  • 758
  •   1
Отговори
# 300
+1 за Санколик.
Предписа ни го гастроентеролог (д-р Лазарова) и действително има ефект, особено комбиниран с Газ Бимби капките (по 5 от двете, преди всяко хранене).

Омнибиотик Панда няма да навреди, но за съжаление трябва и аз да споделя, че при нас не забелязвам особен ефект да има от него. Иначе не е малко бебето за пробиотик - нас още от болницата ни караха да даваме Био Гая на бебка всеки ден.

# 301
Блу по колко капки си давала от Санколик, преди всяко хранене нали

Докато навърши 2 месеца я мъчих с какви ли не капки и прахчета, включително и небезизвестният Омнибиотик, за който гастроентерологът много ми си смя и препоръча да не го давам. Дъщеря ми се почувства наистина добре от капки за колики Санколик, които са на билкова основа. Давах й ги докъм 7ми месец някъде, защото при захранване коликите може да се завърнат. От Еспумизан, Био Амика, Био Баланс Бейби и Омнибиотик не видяхме никакъв ефект. Чай не искаше да пие.

# 302
Чай, капки, прибиотик, прекалено много неща. Ако кърмите, тази изкуствена панда ви е излишна, бактерии и т. Н. идват с кърмата. С чая внимавайте, на тази възраст водещо е бебето да пие мляко. Т. Е. чай да не замества мястото на млякото в стомаха. Капките за колики са за успокоение на родителя, че е дал нещо. Ако смятате, че помагат, давайте, но най-добре да си остане само с тях, без другите неща. Напъване, пъшкане са нормални за възрастта, до 3ти месец ще отшумят и без медикаменти.

# 303
Използвам еспумизан капки, но детето пропуска голяма нужда, би трябвало да я прави по няколко пъти на ден, но има дни в които прескача, или само по един път на ден. Четох че това може би се дължи на симетикона в Еспумизан и други подобни. Сега не му давам нищо, само на кърма е, да видим. Много е лаком, храним се горе долу по два часа и пак се случва да реве, това нормално ли е, знам че трябва да се насукват най много за половин час. Винаги като плаче пак му давам да суче, но е много уморително,🙂

Чай, капки, прибиотик, прекалено много неща. Ако кърмите, тази изкуствена панда ви е излишна, бактерии и т. Н. идват с кърмата. С чая внимавайте, на тази възраст водещо е бебето да пие мляко. Т. Е. чай да не замества мястото на млякото в стомаха. Капките за колики са за успокоение на родителя, че е дал нещо. Ако смятате, че помагат, давайте, но най-добре да си остане само с тях, без другите неща. Напъване, пъшкане са нормални за възрастта, до 3ти месец ще отшумят и без медикаменти.

# 304
  • Пловдив
От моя опит няма смисъл от никакви капки за колики. Нашето дете нямаше особени колики, даже не знам изобщо имала ли е, но ако плачеше я носех в слинга или я слагах да лежи по корем върху мен. Това помагаше най- много.

# 305
Здравейте, бебка е на 10м, с летен вирус от морето.
Предписаха свещички и соли, нооо продължава да повръща. Търси си и ам
Как процедирахте вие, страх ме е да не се дехидратира

# 306
Следите детето много внимателно. При първи признаци на отпуснатост веднага в спешното.
Освен свещички, задължително хидтатиращ разтвор с електролити тип Хидратин или друг подобен. Бързо оздравяване!

# 307
Не се слагат свещички при повръщане при деца - ако детето повръща от апендицит, от свещичките, до час ще сте го спукали.
"Соли"? фамозните "шуслерови"? НЕ се дават!
Дават се електролити за пиене. Ако детето е на АМ? Може и Хумана HR.

И се мисли за коректната диагноза. Бебе може да повръща от:
* отит
* уроинфекция
* бронхит, пневмония, остеомиелит
* други причини...

Може да помогнете на детето, давайки му постепенно да пие електролити. НО, винаги след малко твърда храна. Иначе ще ги повърне!
Ако детето, и въпреки това, продължава да повръща, и ако възрастта му позволява,
* уточняваме диагнозата с изследвания,
* вероятно, даваме една доза Церукал/ сироп,
* или вклюваме венозна система с течности.
Няма друг път.

Последна редакция: пн, 15 авг 2022, 21:25 от Birdie

# 308
Не се слагат свещички при повръщане при деца - ако детето повръща от апендицит, от свещичките, до час ще сте го спукали.
"Соли"? фамозните "шуслерови"? НЕ се дават!
Дават се електролити за пиене. Ако детето е на АМ? Може и Хумана HR.

И се мисли за коректната диагноза. Бебе може да повръща от:
* отит
* уроинфекция
* бронхит, пневмония, остеомиелит
* други причини...

Първо не са шуслерови соли,  а изписани в спешен център специални прахчета Профилакт.
Сввщички вомутисхил също са изписани
Диагнозата е летен вирус!!!

Просто искам да помогна на детенцето. Да може да приемя течности, без да повръща и така да се дехидртаира.

Като не можете да помогнете, не се включвайте!

# 309
Мхм...ще се включа, за да ти кажа, че точно д-р Бърди би могъл да ти помогне много повече от доста спешни центрове в БГ!
От горчив опит се намесвам...
Ако не ти допада тонът, не разбираш иронията или ти звучат неразбираемо препоръките му- просто изясни подробностите,но не отричай с лека ръка.
Успех и здраве желая!

# 310
Д-р Бърди ви е написал - Хумана НR , което е АМ точно за такива случаи. За да проверите дали не е дехидратирано му пускате една урина -ОХИ. Не боли и за 10 мин. имате резултат.

# 311
А как се спира повръщане ако не със свещички? Говоря в домашни условия, за Дегана ми е ясно..

# 312
Не знам ...този филм с повръщане- още не сме го играли, но със сигурност точна диагноза е особено необходима. Респективно- изследвания, според които се решава, как да се действа. Репликата за свещичките е в смисъл- не че няма да помогнат, но че могат да маскират сериозна ситуация, ако не сме наясно какво борим.

# 313
От какво може да е това?

# 314
Повръщане от летен вирус не е като повръщане при друг проблем. То е почти постоянно на много кратки интервали, отделно, че дамата беше писала, че са минали преглед. Да се плаши с апандисит и подобни като има диагноза е излишно!!! Тя и температура може да е индикация на какво ли не?!
Има още един вид свещички против повръщане, но не са хомеопатия. Ползвала съм ги с дъщеря ми и повлия много добре оше първата свещичка, НО беше минала 2 години. Не знам дали могат да се ползват при бебе.
Общо взето се дават електролити и се надяваш повръщането дс спре и да не почне и диария.

Ели, прилича ми на ухапано на мен.

Общи условия

Активация на акаунт