За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 104

• 29 930
  • 758
  •   1
Отговори
# 330
Все се каня да питам - когато бебето откаже храна като е изяло половината да кажем - какво се прави? Дава му се нещо друго, следващото хранене е по-рано или всичко си е както би било, ако беше изяло всичко?
Допълвате с АМ. Може това АМ да сгъстите леко с каша ориз- ще издържи до следващото му хранене без проблем.
Другите хранения си остават така, както са си.

# 331
Какво е мнението ви за приема на хомеопатия от новородено?

# 332
С каква цел?
На здраво бебе не давам абсолютно нищо.
При болно дете, за моите деца този тип лечение не е било ефективно затова не прилагам такива продукти.

# 333
  • Германия

Давала съм на децат ми глобули изработени специално за тях от плацентата - при колики, зъбоникнене, настинка. Друг вид не съм давала на новородено

# 334
  • Пловдив
За мен е безсмислено на каквато и да е възраст.

# 335
С каква цел?
При болно дете, за моите деца този тип лечение не е било ефективно затова не прилагам такива продукти.

След ваксина

# 336
С каква цел?

След ваксина

Напълно излишно!:))

ТеоМ3, ти направо ве хвърли в джаза!!!! Моля те, обясни, какъв е този процес с плацентата??? Звучи МЕГА интересно!❤️

# 337
Давала съм и още давам хомеопатия по-скоро подпомагат лечението със сиропчета и т.н.да не се стигне до Аб .
50/50

# 338
През какъв интервал могат да се бият ваксини на бебе над годинка? Закъсняхме много с едните и следващите планираха много скоро. Какъв е минималния период на отстояние?

Хомеопатия не ползвам, не съм пробвала, но ми стана много интересно за хапчетата с плацента. Даване профилактично на нещо системно- всеки ден примерно ми се струва много.

# 339
  • Германия
С каква цел?

След ваксина

Напълно излишно!:))

ТеоМ3, ти направо ве хвърли в джаза!!!! Моля те, обясни, какъв е този процес с плацентата??? Звучи МЕГА интересно!❤

Съвсем случайно разбрах че има такава опция докато бях бременна с дъщеря ми. Има 1-2 аптеки в Германия, които правят плацента глобули - изпращат ти контейнерче с някакъв разтвор, в който се слага малка част от плацентата (в родилната зала акушерката отрязва малко парченце). Изпращаш им контейнерчето, след 1-2 седмици ти изпращат глобулите в различни потенции с инструкции коя потенция за какво може да се прилага. Подходящи са за детето и за майката, няма полза бащата примерно да ги пие, няма да му помогнат. Дали действително действат и помагат е отделен въпрос, но според мен няма да навредят, аз често давам D30 в опит да пресека настинките и да подпомогна по-бързото оздравяване. Поръчала съм 20г от потенция, стигат ми за няколко години. Другите потенции по-рядко ги използвам, и като цяло не давам системно, а само при нужда и като се сетя.

Но ако човек има време може да прочете малко по-подробно за свойствата на плацентата, много е интересно

Последна редакция: ср, 17 авг 2022, 21:16 от TeoM83

# 340
На съвсем новородено не, но хомеопатия помогна на рефлукса на бебето ми. Въобще не вярвам/х в действието на такива илачи, но... наистина имаше ефект.

# 341
Здравейте, бебето ми е на 2 месеца и тази сутрин като се събуди едното око беше леко подуто, зачервено и сълзеше. При вас случвало ли се е и от какво се получава?

# 342
Здравейте, бебето ми е на 2 месеца и тази сутрин като се събуди едното око беше леко подуто, зачервено и сълзеше. При вас случвало ли се е и от какво се получава?

Или е запушено слъзно каналче, или е бактерия. Задължително преглед от педиатър или детски офталмолог. Задължително!! Simple Smile))

# 343
Обмислям малката да минава ня памперс гащи, но не мога да се ориентирам в цените. Спряла съм се на памперс премиум кеър пак, как са тези като цена? Питам, понеже всички сме наясно, че на емаг много вяра не може да се има с цените.

224 броя за 92 лева, но нямам идея как вървят по принцип.

# 344
  • до най-прекрасния мъж
Виж в сайта на Вис Виталис, горе-долу и по аптеките са толкова. Например, пелени 4ка са 29 лв и стотинки във Вис Виталис. В Емаг в момента има промоция 4 пакета за 80 лв с безплатна доставка. Мисля, че е доста изгодна цената. Последните месеци и цената на памперсите скочи много.

Общи условия

Активация на акаунт