За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 104

• 29 056
  • 758
  •   1
Отговори
# 60
Поликлиниката на България- да!
За Майчин дом и Токуда, не мисля...
Нас ни върнаха от Токуда. Насочиха ни към Инфекциозна.

# 61
Поликлиниката на България- да!
За Майчин дом и Токуда, не мисля...
Нас ни върнаха от Токуда. Насочиха ни към Инфекциозна.

Дали толкова мъничко бебе няма да го вземат?
Оф, вбесявам се, честно!!!!!!

# 62
  • София
В Токуда си чакаш като, да не казвам какво. Не ги интересува.
Най-простата болница.

# 63
Хора- в Токуда ни върнаха, БЕЗ преглед!!! Защото е ковид!
Още долу- администрацията. За протокола- 5 месеца е бебето с висока температура и домашен тест, отидохме по спешност и като човек обясних всичко...нищо не съм крила, та така!

# 64
Потресена съм. Къде изобщо имат желание да прегледат бебе с Ковид? Не питам за личната на някого или някой къде има връзки. Питам аз, без връзки, в София къде мога да заведа бебе с Ковид?
Моите сега са здрави, ама то знае ли се кога ще потрябва...
Има ли домашни тестове за Ковид за бебе? Не искам да им бъркам в носовете, а и те няма и да позволят.

# 65
Момичета, имам въпрос.
Давах на бебка 120мл вода + 4 лъжички. Изпива до дъно, но постоянно реве след храна.
Мога ли да правя 150мл вода + 5 лъжички и пак да и давам по 130мл. Или повече, зависи колко иска.
На два месеца е.

# 66
  • София
Не няма, не в носа, а в гърлото, нищо страшно няма.
В Окръжна болница няма да ви върнат.

# 67
Потресена съм. Къде изобщо имат желание да прегледат бебе с Ковид? Не питам за личната на някого или някой къде има връзки. Питам аз, без връзки, в София къде мога да заведа бебе с Ковид?
Моите сега са здрави, ама то знае ли се кога ще потрябва...
Има ли домашни тестове за Ковид за бебе? Не искам да им бъркам в носовете, а и те няма и да позволят.

От моя скромен опит- инфекциозна и се молиш да не те започнат с прием и пол. България и МЦ Здраве, СЛЕД  обаждане и записан час. По спешност- не може...

# 68
Момичета, имам въпрос.
Давах на бебка 120мл вода + 4 лъжички. Изпива до дъно, но постоянно реве след храна.
Мога ли да правя 150мл вода + 5 лъжички и пак да и давам по 130мл. Или повече, зависи колко иска.
На два месеца е.

Да.

# 69
Ние бяхме болни от ковид през май и педиатърката ми каза, ако искам да се обадя на 112 да прегледат бебето. Дори не беше спешно, просто имаше температура 38.5 втори ден и исках да я види лекар.
Като им се обадих им казах подробно какво е положението, да си преценят дали да дойдат, но те веднага се отзоваха! На мен дори нямаше да ми хрумна да викам Бърза помощ за това, но все пак е бебе и първото й боледуване, бях доста притеснена и щом педиатърката го предложи, реших да се обадя.

# 70
Момичета , с какво да мажа мазолите  на бебка на пръстчетата на краката за да изчезнат ?

# 71
Оф, тези неуредиците в държавата...

А като се увеличи броят на заболелите, дали няма да направят ковид кабинети/коридори в други болници също?

# 72
Детето имаше поне седмица-две малък участък с пъпчици долу на гърба (ляво). Някак не им обърнах внимание, но сега гледам втори участък. Сърбят също. На почти 3 е. Не сме давали някаква нова храна или нещо особено. Ще питам ЛЛ в понеделник, но вие имате ли идеи какво е? Да ги мажа ли с нещо подръчно?

# 73
Според мен е от жегите  и съответно от пелената, запарване
. Ако е тава,С каквото и да мажеш няма особен ефект.
На обяд и вечер къпане и хубаво подсушаване, при смяна на пелената го оставяй малко на въздух, да се освежи и подиша  кожата...🙂

# 74
Благодаря! Да, може би от жегите да е, доста се поти. Уж махнахме памперса през деня, само през нощта го оставям, ама явно си влияе. 😕

Общи условия

Активация на акаунт