За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 104

• 29 066
  • 758
  •   1
Отговори
# 75
Благодаря! Да, може би от жегите да е, доста се поти. Уж махнахме памперса през деня, само през нощта го оставям, ама явно си влияе. 😕

Слагайте и пудричка след баня. Simple Smile))

# 76
Някой дали е давал сладко от рози за разхлабване? Детето беше със запек няколко дни явно после я болеше докато се изходи и сега като че ли се стиска.. Иска ми се да "омекотя" малко положението да и е по-лесно.  Та въпросното сладко много ми го похвалиха, тъй като с плодовете е много трудна, под каквато и да е форма..

# 77
Здравейте.
Намалихме спането в гнездото до минимум, защото вече и е малко, гнездото е антирефлуксно и тя се изхлузва.
В кошарата като я сложа и много се върти. Страх ме е да не си удари главата или да не си заклещи краката между решетките.
Сега бях в бебешкия магазин, чудех се дали да не взема обиколници, ама мисля, че четох, че били опасни, а и не ми изглеждат особено бюджетни.
Не знам какво да правя.

# 78
Обиколниците не са препоръчителни в никой случай .Възможно е детето да си удари главата ,възможно е и дори да я удря съзнателно.Не е опасно и в един момент спират сами,освен ако не страдат от Синдром на ритмичните движения ,но и това не винаги е повод за притеснение,има нюанси.
Като майка мога да кажа,че детето ми си блъска главата месеци наред,по-скоро почукваше,не е било с цел нараняване  .Също си пъхаше краката между решетките,но аз се намесвах ако тя даде сигнал. Като специалист съветвам,да не купувате обиколници.На колко месеца е детето?

# 79
Ако ви притеснява удрянето и заклещването, вземете сгъваема кошара Wink

# 80
Обиколниците не са препоръчителни в никой случай .Възможно е детето да си удари главата ,възможно е и дори да я удря съзнателно.Не е опасно и в един момент спират сами,освен ако не страдат от Синдром на ритмичните движения ,но и това не винаги е повод за притеснение,има нюанси.
Като майка мога да кажа,че детето ми си блъска главата месеци наред,по-скоро почукваше,не е било с цел нараняване  .Също си пъхаше краката между решетките,но аз се намесвах ако тя даде сигнал. Като специалист съветвам,да не купувате обиколници.На колко месеца е детето?
На два месеца е. Точно се притеснявам за главичката, понеже още не се е затворила фонтанелата.

# 81
Здравейте , преди малко при опит да снимам бебето си изтървах телефона от ниско върху главичката , тя спеше и дори не помръдна , не се разплака. Трябва ли да се притеснявам

# 82
Литълмъфин,обиколниците са една от причините за СВДС.Бебето няма такава сила да се засили и да се трясне опасно.Може да предпочита усещането за допир около главата,което напомня за живота в утробата и да предпочита да спи близо до таблата.Безопасно е по всички препоръки за безопастност на съня ,за разлика от обиколниците .Препоръчва се в леглото да има само бебе и нищо друго.Спален чувал може .Одеалца ,възглавници ,обиколници -не.
Поздравления,че опитваш сън в отделно легло.

# 83
Здравейте , преди малко при опит да снимам бебето си изтървах телефона от ниско върху главичката , тя спеше и дори не помръдна , не се разплака. Трябва ли да се притеснявам

Не се притеснявай!!:)?)

# 84
  • Пловдив
Просто вземете мека/ сгъваема кошара.

Ние поради тази причина от самото начало сме с такава и детето се върти из цялото легло, навира се в краищата , но няма проблем; защото е мека/ от плат.

Така не ви трябват нито обиколници, нито друг аксесоар.

# 85
  • до най-прекрасния мъж
Мъфин, Не се притеснявай. Дъщеря ми редовно си блъска главата в кошарата. Вече е по-голяма и доста активна и понякога нощем чувам само едно дрън. Но тя продължава да си спи и хич не отразява, че се е ударила. Спи в чувал от 2.5 месечна възраст, именно защото започна да си вдига краката нощем и да се отвива и навира краката между решетките. С чувала е една идея по-добре. Сега нарочно си ги пъха между решетките, така й е по-удобно. И аз спазвам правилото без нищо друго в леглото. Има една играчка, но тя седи откъм краката и си играе с нея, само като е будна. Приспива се с една кърпа, която денем й оставям, защото я наблюдавам непрекъснато. Нощем, обаче, й я взимам малко преди да заспи. Така е най-безопасно. Много ти е мъничко бебето, няма такава сила да се удари.

# 86
+1 за кошара

Нашата спи в такава от самото начало

# 87
  • гр.Пловдив
Бебето ми не ака по 3 дни ,на смесено хранене е ,като дохранвам с НАН Supreme Pro,като се изходи е течно и обилно,но ме притеснява,че се случва на 3 дни,а в началото си беше по 2,3 пъти на ден ..Дали да не сменя млякото ?

# 88
  • Пловдив
Скоро пак коментирахме тази тема. Нормално е това; не сменяйте млякото.

# 89
  • Пловдив
Аз пък подкрепям смяната на млякото. В родилното даваха Нан, после съответно го продължих, акаше на 3-4 дена, откакто го смених с Хип се регулираха нещата. И не ревеше така от болки и колики. Лично за мен Нан и продуктите на Нестле не са хубави... Лактана също е хубаво мляко, ако обмисляте смяна.

Общи условия

Активация на акаунт