За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 104

• 29 150
  • 758
  •   1
Отговори
# 225
  • София/Севлиево
Не говореше дори на бебешки,не сочеше с пръст,не си реагираше на името,като го питаш къде е еди кой си не реагираше,нито на как прави примерно кучето,вътреше гуми с часове,нямаше очен контакт и всячески го избягваше-това на прима виста ,че беше много отдавна и не помня всичко.Хванахме го съвсем рано,под 1,6 години.До завършване на детската имаше огромен прогрес,след това се забави.Сега е на 14, много говори,но има куп проблеми -като чете не разбира,като научи нещо го забравя буквално след 5 минути (но може да си го спомни след няколко месеца),до 4-ти клас пишеше толкова грозно,че класната му дори не си правеше труда да му разчита, съответно получаваше ниски оценки,което му повлия не особено добре(друг е въпросът,че началната му учителка идея си нямаше как се работи с такова дете,а и желание нямаше да го обучава)...

# 226
Не говореше дори на бебешки,не сочеше с пръст,не си реагираше на името,като го питаш къде е еди кой си не реагираше,нито на как прави примерно кучето,вътреше гуми с часове,нямаше очен контакт и всячески го избягваше-това на прима виста ,че беше много отдавна и не помня всичко.Хванахме го съвсем рано,под 1,6 години.До завършване на детската имаше огромен прогрес,след това се забави.Сега е на 14, много говори,но има куп проблеми -като чете не разбира,като научи нещо го забравя буквално след 5 минути (но може да си го спомни след няколко месеца),до 4-ти клас пишеше толкова грозно,че класната му дори не си правеше труда да му разчита, съответно получаваше ниски оценки,което му повлия не особено добре(друг е въпросът,че началната му учителка идея си нямаше как се работи с такова дете,а и желание нямаше да го обучава)...
Благодаря Ви много ! Разбирам пред какви трудности се налага да преминете ... ,съжалявам .

# 227
Бебето ми е на 3 месеца и пъпчето отдавна падна, но това което остана отдолу е черно. Аз го минавам със спирт 70 градуса но се чудя знаете ли нещо? На някой случвало ли му се е и ще се оправи ли? Притеснявам се да не си остане черно? Няма секрет, педиатърката ми каза да продължавам със спирта и да се надяваме че ще се оправи....

# 228
Бебето ми е на 3 месеца и пъпчето отдавна падна, но това което остана отдолу е черно. Аз го минавам със спирт 70 градуса но се чудя знаете ли нещо? На някой случвало ли му се е и ще се оправи ли? Притеснявам се да не си остане черно? Няма секрет, педиатърката ми каза да продължавам със спирта и да се надяваме че ще се оправи....
Спрете спирта.
Забравете. Само ще си се оправи.
Спиртът постоянно го държи "активно", и му пречи да изсъхне напълно, и да заздравее.

# 229
Привет, малката (1г1м) е с ужасна хрема. Почиствам носа със Стеримар и аспиратор редовно, но не е достатъчно. Нослето е запушено много и не може да спи. Чета за някакви натурални мехлемчета, с които се маже нослето отвън. Имали масла и действат отпушващо. Някой да е ползвал конкретно, което да препоръча?

# 230
Не съм ползвала, но съм чела за стика на колиийф.
За себе си съм ползвала "виетнамско чудо", не знам дали е подходящо за толкова малко дете.

# 231
Препоръка за чанта за количка от която сте доволни?

# 232
Кога вкарахте бебоците да "плуват" в морска вода??

Нашето 11 месечно момче вече втори ден се плацика с пояс на морето - за кратко, разбира се, но въпреки това се притеснявам, дали реално е добра идея.   Но северното черноморие сме....

# 233
На 4 месеца. Морската вода е полезна за бебоците. Какво е притеснението?

# 234

Аз значи наистина съм куку...

Ами, тревожа се студената от вода да не настине .. Особено ако подухва и ветрец...

# 235
  • София/Севлиево
Моят го водихме на море април и юни.Април никой не влиза в морето,юни му взехме най-малкото басейнче и му го пълнех с вода под чадъра-слънцето я стопляше и той си цапаше вътре.Сега след 1 седмица отиваме отново и пак ще действаме с басейнчето.Аз не влизам в морето,какво остава бебето да вкарам.Евентуално може крачетата да му топна и дотам.И да водата наистина ми е студена,дори през август.

# 236

Аз значи наистина съм куку...

Ами, тревожа се студената от вода да не настине .. Особено ако подухва и ветрец...

Веднага след излизане се подсушава, завива за кратко с хавлийка. Температурата на водата вероятно вече е към 24 градуса, може би и повече. Ако детето не дава признаци да му е студено или неприятно не мисля, че има повод за притеснение. Още повече, че казваш влизате за кратко. Wink
Температурата на въздуха е над 30 и да има лек вятър, не мисля, че има проблем. Поне при нас не е имало.
Но в крайна сметка се довери на инстинкта си, ако мислиш, че не е ок, може и да има причина.

Редактирам се: температурата е 26С, това е чай Hands V

Последна редакция: вт, 02 авг 2022, 20:02 от sd.ad

# 237
  • Германия
А да бе, чай! 😝 на мен вода 26 градуса ми е направо студена, под 28-29 нищо не признавам 😂

# 238
Не ходи в Португалия. Sweat Smile Ей там ми беше студено на мен, за половин час посиняваш, но водата е 18-19С.

# 239
  • Германия
Не ходи в Португалия. Sweat Smile Ей там ми беше студено на мен, за половин час посиняваш, но водата е 18-19С.

То това като на Балтийско море, пък немците се плацикат там и викат, че била топла водата 🤪 а тя я има 17C я не

Общи условия

Активация на акаунт