За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 104

• 29 158
  • 758
  •   1
Отговори
# 270
  • Пловдив
Да, имаше малък обрив по корема около седмица след ваксината. Не съм давала нищо. Мина от само себе си за 4-5 дни.

# 271
Херпес зостер е съвсем различно заболяване от лабиалния херпес.
да, в бързината признавам, че обърках, знам какви са,даже свекърва ми го мина зостера и бе много гадно, но си е нещо общо, от 1 и също семейство са тия вируси, ясно е, че са различни, това имах предвид.

Всеки каквото прецени да слага и прилага, разбира се

Бибонс, същото бе при нас, нищо не давах, имаше и темп., отмина, бе от ваксината.

# 272
Мами, допитах се и до педиатъра, но да питам и вас от опит - 10 дни след ваксината за морбили днес изведнъж дъщеря ми се обрина по коремчето и слабините, червени петна със ситни пъпчици, като цяло е по-нервна днес, леко омърлушена, не иска да яде друго освен АМ. Педиатъра каза, че е реакция от ваксината, каза да й даван капки фенистил. Но на мен си ми е притеснено, при вас имало ли е реакции? Как изглеждаше обривът и за колко време премина?
Това е известна реакция към ваксината- около 7 до 11 дни след ваксинацията, бебетата или малките деца, може да са леко болни, и/или да развият висока температура за около 2 или 3 дни. Естествено, не даваме фенистил, защото не е "алергия" това.

# 273
Някоя от вас има ли такъв шезлонг/люлка да си изкаже мнението?

https://visvitalisbg.com/product/bebe-stars-bebeshki-shezlong-ly … eamy-grey-251-186
В момента е намален и му се чудя...

# 274
Някоя от вас има ли такъв шезлонг/люлка да си изкаже мнението?

https://visvitalisbg.com/product/bebe-stars-bebeshki-shezlong-ly … eamy-grey-251-186
В момента е намален и му се чудя...
Аз съм доволна, но е невъзможно да се изпере.

# 275
Детето кашля постоянно,нямаме инхалатор,мисля да купя дали ще помогне ?
Мнения за Зано?

# 276
Детето кашля постоянно,нямаме инхалатор,мисля да купя дали ще помогне ?
Мнения за Зано?
Нужно е да разберете, защо кашля.
Не инхалатор, простете... е първото нещо.

# 277
  • до най-прекрасния мъж
Момичета, има ли сега вирус само с температура? В петък вдигнах аз, а от вчера и малката е с 39 градуса. Тествах се още в петък за Ковид, но е отрицателен. Аз и кашлям, тя не. Ходихме и двете на преглед, гърло, нос, гърди са чисти. Само висока температура. Давам Нурофен и Панадол. Опитах да дам Биозин, но сред като си изпия млякото след Биозина, повърна на фонтан цялото шише. Повече не е повръщала от тогава.

# 278
Момичета, има ли сега вирус само с температура? В петък вдигнах аз, а от вчера и малката е с 39 градуса. Тествах се още в петък за Ковид, но е отрицателен. Аз и кашлям, тя не. Ходихме и двете на преглед, гърло, нос, гърди са чисти. Само висока температура. Давам Нурофен и Панадол. Опитах да дам Биозин, но сред като си изпия млякото след Биозина, повърна на фонтан цялото шише. Повече не е повръщала от тогава.
Само Т два дни имаше при нашето дете.До 39,2 стигаше ,след няколко дни я заведох за лекар за бележка за яслата и гърди,гърло бяха чисти.Панадол давах ,калциев глюконат и витЦ

# 279
Има страшна епидемия скарлатина при Вас.
Но, понеже, никой там не прави бърз стреп-тест, всичко минава за "вирусно". "Традиционно".
Виж за "биозин" и екстракт гъши дроб? винаги има място.

Цитат
,калциев глюконат и витЦ
Забранено е даването на калциев глюконат- може да/ или, предизвика/ва тежки аритмии от високи калциеви нива.
От Вит Ц? ... полза виждат само в Руската Федерация... . Само те останаха от дългият списък "фенове" на Вит Ц.

Цитат
За да се разболееш от скарлатина не трябва ли да си в контакт с болен?Големият ми я е карал няколко пъти при контакт с деца в детската градина,но бебето не. Бебето на Блу също едва ли някъде ще да е имало контакт с болен?
Възрастните около бебето, не са ли безсимптомни носители?

Последна редакция: нд, 07 авг 2022, 19:55 от Birdie

# 280
  • София/Севлиево
За да се разболееш от скарлатина не трябва ли да си в контакт с болен?Големият ми я е карал няколко пъти при контакт с деца в детската градина,но бебето не.Бебето на Блу също едва ли някъде ще да е имало контакт с болен?

# 281
  • до най-прекрасния мъж
Ние много я пазим. Едва ли е скарлатина, аз и ММ също сме болни. Те двамата имат само Т, а аз започнах с кашлица, Т, а от днес ме боли и гърлото и кашлицата стана влажна. Но аз ходя само с маска от петък и явно това ми усложни положението с кашлицата.
По-скоро бих се съгласила за Ковид, не за скарлатина.

# 282
  • Пловдив
Пробвай Биозина на гладно сутрин. Леко настрани легнала, така го пробутвах аз и вода със дозатора на нурофена ако не иска да пие. Короната започва с температура и после идват всички екстри, но дано е някакъв друг вирус.

# 283
Давах Teetha по две прахчета на ден, защото много го сърбяха венците и бяха подути, та си мислех,че всеки момент ще избият горните два зъба .. Да, ама днес вече видях, че са наистина на показване и син ми е супер , супер нервен ... Нямах Тийта и дадох камилия...Сега ..До продължавам ли с Камилия или да взема Тийта? Той ще се пренасити на тази камомила....

# 284
  • Пловдив
Камилията е много хубава, според мен няма как да се пренасити, щом сте я отворили я давай.

Общи условия

Активация на акаунт