За самотата в брака

• 12 520
  • 347
  •   1
Отговори
# 330
Цитат на:  link=topic=1465491.msg45068903#msg45068903 date=1658318038
В брака не трябва да има самота - отговарям на заглавието на темата. Семейство има само ако двамата не са самотни заедно.

Ако човек има празнота и самота в себе си, по-добре сам да  търси вътрешната си хармония,
а не да мисли, че някой друг, било то мама/тати/партньор
са длъжни/способни да я запълнят.

# 331
Много ми хареса мнението, но то пък и влюбването като че ли се гради на илюзията за разбиране и запълването на някаква липса. Simple Smile

# 332
Сериозно!?
Аз пиша тук, в тази тема. Не съм писал в друга тема с психотерапевт.
Ако иска психотерапевтът да дойде тук и да каже какво е имал предвид.
Ако иска постващият ТУК цитата да каже какво е имал предвид той или терапевта.
Не ми е работа да обикалям света за да уточнявам нещо, което друг е казал.

Както казва самият терапевт (чийто цитат съм постнала) - всеки съвет е само за питащия. За всяка друга ситуация може да е невалиден. Може би трябваше да дам линк за авторката или просто да й пиша на лични. Не съм очаквала толкова коментари за този цитат.
   И за пореден път се убеждавам, че всеки чете и интерпретира прочетеното спрямо собствените си чувства и преживявания.

# 333
Цитат на:  link=topic=1465491.msg45068903#msg45068903 date=1658318038
В брака не трябва да има самота - отговарям на заглавието на темата. Семейство има само ако двамата не са самотни заедно.

Ако човек има празнота и самота в себе си, по-добре сам да  търси вътрешната си хармония,
а не да мисли, че някой друг, било то мама/тати/партньор
са длъжни/способни да я запълнят.
Определено е хубаво, когато човек може да си се забавлява сам.
Но не това е въпросът, защото ако всеки от двамата си се забавлява сам, тогава за какво са се събрали? За споделяне на разходите?

# 334
Споделената радост е двойна, мъката е наполовина. Депресира ме мисълта, че може един ден да се прибера в празен дом.
Самотата в брака е болезнена, ако не мога да го поправя, бих избягала, с цел самосъхранение.

# 335
Споделената радост е двойна, мъката е наполовина. Депресира ме мисълта, че може един ден да се прибера в празен дом.
Самотата в брака е болезнена, ако не мога да го поправя, бих избягала, с цел самосъхранение.
И аз така. Ако ще съм сама, да съм си сама, вместо да затъвам в драми.

# 336
Хъм,
не само аз мяташ колко ти струва колата ( стоката). Смяташ и какъв клиент ще я купи и колко би бил склонен да даде.
Ако не прецениш това правилно, смятането на амортизации, данъци, енергия и още, няма да помогне.
И да то я пак науката за човека и неговото мислене.

# 337
  • София
Никъде не е твърдяно, че САМО това смяташ.
Обратното е, твърдеше се че цялата икономика се базира на психология. Няма как да е цялата, защото икономиката не е само продажби. Има и създаване на продукта.

Някои хора бъркат основен принцип в логиката, един пример не доказва цялото. Но един контрапример, да.

# 338
  • София
Нали и математиците трябва да хванете ръка у тоя живот.
Толерантна е психологията към вас Mr. Green

# 339
  • София
Ако нещо е толерантно, не го брой за наука Grinning

# 340
Разбира се. Всичко, което не може да се сметне са глупости. Добре, че е психо - то, че да не лепнем по някой етикет на пишман разбирачите с особен принос за обществото и взор сал в екрана и детайлчето, дето там имат да го смятат или изпипват.

# 341
Разбира се. Всичко, което не може да се сметне са глупости. Добре, че е психо - то, че да не лепнем по някой етикет на пишман разбирачите с особен принос за обществото и взор сал в екрана и детайлчето, дето там имат да го смятат или изпипват.

Тва математиката ли те научи да изразяваш мислите си толкова неразбираемо. И като темата е за самотата в брака, я кажи формулата за изчисляването й и рецептата за премахването й. Ама нещо по-математично дай.

# 342
Записвам та на индивидуално обучение тебе. Дистанционно, щото бързо схващаш.

# 343
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
И като темата е за самотата в брака, я кажи формулата за изчисляването й и рецептата за премахването й. Ама нещо по-математично дай.

Един известен психоаналитик точно с формули работи 🤪

http://lacast.de/wp-content/uploads/2019/03/Metapher0.png

Тук една друга за травмата:
https://i0.wp.com/lacan-entziffern.de/wp-content/uploads/2015/12 … 0%2C360&ssl=1

Наистина изхожда от математиката. Не е само така да изглежда.

# 344
  • София
Разбира се, всеки си дърпа черджето към своят принос.
Истината е, че много хора са ужасно добри, само в това, в което са добри.
Отатък няма.

Общи условия

Активация на акаунт