Мнения за гимназии в Пловдив - 3

• 49 137
  • 734
  •   1
Отговори
# 705
  • Пловдив
Ех значи, Верно ли!?
Ние го писахме, макар да нямаше шанс, ама за статистиката.

# 706
Тази година специално при момичетата за ЕГ Пловдив с немски има спад на баловете с около 22 т. Миналата година е бил 440 и последното прието момиче е било около 230та позиция. Още като излезе статистиката за успеваемостта беше ясно, че баловете ще паднат за там. Детето на 230та позиция беше със сбор от БЕЛ и мат 165 (при 170 през 2022). Около нас масово момичетата бяха с висок резултат по БЕЛ и нисък по математика. Реално за ЕГ с немски последното момиче прието тази година е на 303 позиция, т.е. заради преориентиране на желанията има спад в позициите около 70 надолу. Предполагам същото е за останалите паралелки на ЕГтата. В същото време балът за ХГ, Лиляната и НТБ би трябвало да е леко повишен заради това, че доста деца са ги писали като първи желания, но не съм погледнала тазгодишната статистика.

# 707
Sea breeze, а кое е първото желание, ако не е тайна Simple Smile
Английската с английски:) Аз съм доволна, детето също. Смятам, че е по-добрият вариант за него.

# 708
Здравейте, някой запознат кои преподаватели ще поемат 8-мите класове на "Руската" с Немски език? Моята дъщеря е приета там, като има шанс на второ да се класира и за Италиански език /1 точка не и достига/, но за няколко дена си е променила желанията и иска да я записвам по първо класиране. Успех на всички!
P.S. Ако някой има питане за паралелките с испански мога да дам мнение - голямата завърши там преди 2 години.

Последна редакция: чт, 13 юли 2023, 13:39 от arpi

# 709
  • Пловдив
За майката, която писа в темата за 7 клас.
Аз лично не мисля, че балът ще падне с толкова много на второ класиране.
Миналата година спадът е бил с около 7 т. (413,5 на първо и 407 на второ)
дете с бал 359 т. се намира на приблизително 769 място в класирането на момичетата.
миналата година момичето на тази позиция е било с бал 364 т (ако приемем, че балообразуващите от дипломата са 6), като този бал категорично не е стигнал за второ класиране в ЕГ.
Хуманитарната е в центъра, но не се знае с ремонта, който започват, дали няма да ги преместят да учат в някое училище в Тракия. Но, все пак, един куп деца пътуват всекидневно от Тракия към ЕГ, та в обратна посока е същото - директни автобуси, които даже няма и да са претъпкани.
Автобус от общежитията до центъра само да искаш. Картата за автобус не е вдигана от години. Бъдете сигурни, че детето няма да се заключи в общежитието 5 години и няма да мръдне никъде из града.
Подайте си заявление за второ класиране и каквото стане. В крайна сметка нищо няма да загубите. Най-много да си остане на същата позиция.

# 710
  • Пловдив
Здравейте, някой запознат кои преподаватели ще поемат 8-мите класове на "Руската" с Немски език? Моята дъщеря е приета там, като има шанс на второ да се класира и за Италиански език /1 точка не и достига/, но за няколко дена си е променила желанията и иска да я записвам по първо класиране. Успех на всички!
P.S. Ако някой има питане за паралелките с испански мога да дам мнение - голямата завърши там преди 2 години.
Не се знае кой ще поеме 8-мите класове. По принцип мисля, че Паралюзова водеше сега 12-ти клас и би трябвало да слезе в 8-ми, но не е 100% сигурно.
В 8 клас водят и Митева, и Зафирова. Не са най-добрият вариант, но друг избор няма. Преподавателите се разбират кои ще са на 15-ти септември.

# 711
  • Пловдив
НТГ наесен ще се връщат в тяхната сграда, доколкото разбрах. Така че е напълно възможно да пратят ХГ в Тракия, макар че не знам дали ще се съберат само в едно училище. 8, 9 и 10 клас от НТГ бяха в СУ "Софроний Врачански", 11 и 12 клас - в СУ "Свети Седмочисленици".

# 712
  • Пловдив
НТГ наесен ще се връщат в тяхната сграда, доколкото разбрах. Така че е напълно възможно да пратят ХГ в Тракия, макар че не знам дали ще се съберат само в едно училище. 8, 9 и 10 клас от НТГ бяха в СУ "Софроний Врачански", 11 и 12 клас - в СУ "Свети Седмочисленици".

Дано наистина са си в сградата Търговската.
Утре като ида да се записваме ще питам.

Иначе за хуманитарната чух, че за сега няма да ги местят, но не знам колко е достоверно това.

# 713
  • Пловдив
Сградата си плачеше за основен ремонт още по мое време, а аз завърших преди 20+ години в ХГ

# 714
Базата на ХГ е в окаяно състояние.
Сега започват ремонт - като начало на фасадата.

# 715
  • Пловдив
Връщам се от МГ-то. Записах я!
В тазгодишните им бележки с адреси за униформите НЯМА "поръчват се 2 броя" и изрично попитах, махнали са условието!
https://omg-bg.com/files/2022_23/priem_7_klas/uniformi.pdf?__cf_ … 757-0-gaNycGzNDGU

по телефона жената от ул. "Булаир" за момичешките ризи каза, че работят от 8:30 до 18:00 делничните дни, но ако кажа можело да дойде и в събота Hands Plus1 не приемала плащане с карта Hands Minus1

# 716
  • Пловдив
Хуманитарната гимназия е "най- желана", заради кривата на Гаус. Върхът на камбаната съвпада със средния приемен бал на това училище. Чиста математика е това и е добре журналистите поне малко да анализират фактите, които публикуват.

# 717
  • Пловдив
Журналист и анализ в най-общия случай е оксиморон. 😄 Масова се работи с копи-пейст.

# 718
Базата на ХГ е в окаяно състояние.
Сега започват ремонт - като начало на фасадата.
То тази сграда въобще не става за училище. Как толкова години са  разрешавали това от МОН и ХЕИ ми е чудно. Нека стане музей.

# 719
Сградата е паметник на културата, но ми се струва,
че в задната част са "сглобявани" някакви подобрения през годините.
Като цяло съм съгласна с теб, Миа,
не знам как никой досега не се е "утрепал" по тези тесни и стръмни стълби.

Общи условия

Активация на акаунт