Мнения за гимназии в Пловдив - 3

• 50 616
  • 734
  •   1
Отговори
# 585
Дъщеря ми завърши 7-ти клас тази година с г-жа Гайдаджиева по бълг.език. Изключително съм доволна, следила съм начина на преподаване на уроците (аз също съм учител по БЕЛ), мога да кажа само хубави неща. Подготовката беше на ниво още от 5-ти клас, много добро усвояване на материала. И определено обича децата, а и те нея.

# 586
  • Пловдив
Разглеждам сайта на МГ-то. Не намирам учебна програма или учебен план... като хорариум по различните предмети по години/класове на различните паралелки.
Няма или аз не зная къде да гледам...
Thinking
редактирам се
 намерих в линк "документи" утвърдените учебни планове за учебната 2022/2023.
Предполагам и за нататък няма да има (голяма) разлика
...
от 9 клас на паралелките с АЕ пише "втори чужд език"... да не би да не е задължително немски?

Последна редакция: пт, 30 юни 2023, 13:19 от JiD

# 587
...
от 9 клас на паралелките с АЕ пише "втори чужд език"... да не би да не е задължително немски?
Има избор: немски , френски или руски.

И да, учебните планове не се променят особено

# 588
  • Пловдив

Има избор: немски , френски или руски.

И да, учебните планове не се променят особено
чудесно!
и се учи езикът, който повече от 50% от децата в класа изберат, или?

# 589
Не, цепи се класът и се формират групи по езиците. Имат по едно и също време втори език класовете. Така, че какъвто си избере, такъв учи.

# 590
  • Пловдив
Silver Blade,
margitog!
Благодаря!

# 591
  • Пловдив
В МГ-  Гайдаджиева и Вазова на всички 7ми класове ли са или всеки 7 клас си има различни учители?
И един учител като изкара от 5ти до 7ми продължава от 8ми нагоре , или някой поемат след 7ми пак 5ти?

# 592
Гайдаджиева и Вазова бяха на 7а и 7б, 7в имаха други учители.Но той 7в си беше необичаен за нашия випуск. За съжаление никой не може да каже кои учители ще продължат нагоре с децата. Разбира се в последния момент, но Гайдаджиева засега уж ще продължи в 8 клас.

# 593
  • Пловдив
Здравейте, в МГ и в НТГ няма квоти момчета и момичета. Как горе-долу е съотношението момчета и момичета в паралелките. За да направя горе-долу сметка какви са шансовете на дъщеря ми да се класира в НТГ. В момента преди нея има 586 момичета. От миналогодишните балове й стига за някои паралелки при второ класиране. Но не знам тази година дали баловете няма да са по-високи.

# 594
  • Пловдив
Гайдаджиева и Вазова бяха на 7а и 7б, 7в имаха други учители.Но той 7в си беше необичаен за нашия випуск. За съжаление никой не може да каже кои учители ще продължат нагоре с децата. Разбира се в последния момент, но Гайдаджиева засега уж ще продължи в 8 клас.
А само вашия набор ли имаше и "в" клас за от 5 до 7 имам предвид?
След вас пак ли са си само  А и Б?
Знаете ли кои са учителите на 6а и 6б?

# 595
  • Пловдив
След вас пак ли са си само  А и Б?
Да, единствено сегашните седмокласници са 3 паралелки. Пети и шести клас са по две.
На шестокласниците по БЕЛ им преподава разкошна учителка-Бистра Иванова. Строга, спокойна, взискателена. Децата я обичат. Родителите също много я харесваме.
По МАТ е Димка Огнянова. Там е средна хубост. Строга е, изискваща, натоварва достатъчно и разумно. Но нещо и куца... Не влага сърце и душа, както Бистра Иванова, сякаш идва просто на работа... Simple Smile Мое мнение.

# 596
  • Пловдив
Здравейте, в МГ и в НТГ няма квоти момчета и момичета. Как горе-долу е съотношението момчета и момичета в паралелките. За да направя горе-долу сметка какви са шансовете на дъщеря ми да се класира в НТГ. В момента преди нея има 586 момичета. От миналогодишните балове й стига за някои паралелки при второ класиране. Но не знам тази година дали баловете няма да са по-високи.
В МГ няма квоти само за професионалните паралелки, класическите са си с квоти. При "програмистите" са 80% момчета, при "графиката"-обратно.

# 597
  • Пловдив
Момчетата в НТГ са като цяло кът - до 10 най-много в клас. Мисля, че май в икономическата информатика само са повече. В класа на племенничката ми (10 клас завърши вчера) са 7 или 8 момчета само.

# 598
Здравейте, сега в 8-ми клас вече ще се плащат всички учебници, така ли? И за МГ униформите какви са и какво е задължително да се носи /например тениска, или риза?/ Мисля също някой беше писал, че може да се сложат просто емблемите на училището върху каквато и да е друга дреха и тя да е вместо униформа, така ли е?

# 599
  • Пловдив
След вас пак ли са си само  А и Б?
Да, единствено сегашните седмокласници са 3 паралелки. Пети и шести клас са по две.
На шестокласниците по БЕЛ им преподава разкошна учителка-Бистра Иванова. Строга, спокойна, взискателена. Децата я обичат. Родителите също много я харесваме.
По МАТ е Димка Огнянова. Там е средна хубост. Строга е, изискваща, натоварва достатъчно и разумно. Но нещо и куца... Не влага сърце и душа, както Бистра Иванова, сякаш идва просто на работа... Simple Smile Мое мнение.
А някой с отзиви за г-жа Бъчварова?

Общи условия

Активация на акаунт