Мнения за гимназии в Пловдив - 3

• 50 559
  • 734
  •   1
Отговори
# 645
  • Пловдив
Има по-рано в тази тема.
Прочетете.

# 646
В ЕГ, осми клас, са четири паралелки с 4-ри различни преподаватели, при Спасова, без да искаш го научаваш. Има обаче и къси клечки, където не ми се коментира. Като цяло от сегашните 11-ти класове доста се подготвят за DSD. Каква ще е успеваемостта ще разберем в края на годината. За съжаление повечето ходят и на частни уроци по немски, което показва, че само обучението в училище не е достатъчно за DSD.
А мнение за Русева, Стамболджиева?

# 647
А има ли изобщо опция да се заяви предпочитания за учител при записването?

# 648
А има ли изобщо опция да се заяви предпочитания за учител при записването?
Не няма, учениците се разпределят по бал, като четирите класа са с приблизително равен. Където се паднеш, на късмет е.

# 649
  • Пловдив
Доколкото знам, разпределението става по ред на записване.
Първият записал се е в А, вторият в Б, третият във В, четвърти - в Г, пети - в А и т.н. Поне на този принцип беше преди няколко години.
Теоретично не можеш да избираш, на практика става, рядко, но трябва да имаш познат учител в гимназията.
Директорът не е фен на практиката с избор на учител. Който ти се падне.

# 650
  • Пловдив
Учители не се избират, такава е практиката. Няма силен или слеб клас, децата се разпределят на случаен принцип, като във всеки клас има и с висок и с по-нисък бал ( ако може да се нарече нисък бал 400+). Класовете са изравнени , което според мен е страхотна практика.
Това са резултатите на ДЗИ 2023 за Пловдив, ако някой още се интересува Blush

Последна редакция: пн, 10 юли 2023, 21:55 от mrancho

# 651
  • Пловдив
Ще си имам 8-класничка в Мг с АЕ. Първото й желание.
Казаха ми, че при записването, ще ми обяснят точно какво от къде да купя от униформата.
От наборчета на баткото (9кл) обаче зная, че не се носи много-много униформа...
Та, някой от първо лице да ми сподели какво и колко от униформата си струва да купя....
Thinking

# 652
  • Пловдив
Казаха ми, че при записването, ще ми обяснят точно какво от къде да купя от униформата.
Та, някой от първо лице да ми сподели какво и колко от униформата си струва да купя....
Thinking

Риза - за официални празници, снимки за личното досие, дипломата и за откриване на учебната година, и вратовръзка. Евентуално суитшърт и тениски, ако ще ги носи. Панталоните са отврат,  става и с черни дънки/панталон/пола по ваш избор.
Честито за приема и дано това е нейното място. Аз лично не съжалявам, че дъщеря ми учи в МГ.

# 653
  • Пловдив
Поздравления за детето Hug
Моята девойка си взе само 3 ризи и 1 тениска. Плюс вратовръзка. Носи основно ризите /с поли, клинове, панталони, дънки/. Харесва ги. Отдолу слага блуза често.
На сайта на МГ има информация кое от къде се купува, но ще Ви дадат и листче при записването.

# 654
Поздравления и едни прекрасни 5 години!
За МГ вземете си бяла риза и тениски тип Лакост откъдето ви е най-изгодно. В малкия търговски център до Гранда има емблеми, които може да пришиете (продават се само емблеми). От самия Гранд на последния етаж може да си вземете суитчър (заслужава си). Вратовръзката беше някъде в Тракия, ама не мога да го обясня. На "зайците" им следят за униформи. Униформените тениски от Гранда са скъпи и некачествени, след 2рото пране се спра на дължина.
Ние сменяме с английската с немски. Дано е за добро, че големи терзания бяха кое да е първото желание. Там доколкото разбрах няма униформи, само вратовръзка и бяла риза за официалните поводи?

# 655
  • Пловдив
Asita - да! Една вратовръзка от Капана, до полицията е магазина (ще ви кажат!) и каква да е бяла риза. За ежедневието - свободна програма в облеклото!
Дано немският да е нейното (на дъщеря ти)!
Като среда и учене - препоръчвам АГ Пловдив!!!

[ Евентуално суитшърт и тениски, ако ще ги носи.
dundi73,
благодаря!
А има ли право ДА НЕ ГИ носи в ежедневието?!

# 656
  • Пловдив
Thinking
Честито! На сайта на МГ има качена информация за униформите и кое от къде се поръчва/купува.
Ето линка направо:
https://omg-bg.com/files/2022_23/priem_7_klas/uniformi.pdf
Задължителни са ви ризи и вратовръзка за официалните празници на училището. Тениски, тип лакоста, суичъри, пола и панталон купувайте само ако девойката иска и смята да носи. По принцип е разрешено да се ходи със всякакви черни или тъмносини поли/панталони. Голямата дъщеря /от 8 клас/изкара само с ризи и вратовръзка. На малките /5клас/ купувах всичко, но те, малките са все още много изпълнителни и си носят всичко.

# 657
  • Пловдив
В началото доста ще ги следят за униформа в 8 клас на МГ. После всичко си идва на мястото 😉
Оригинална риза с емблема е хубаво да има. Поръчват се обаче по 2 бр. задължително. Може да комбинираш с някой друг. Иначе ризата не е лоша, не се мачка. Вземете по-голяма, обикновено ги мятат върху други тениски или блузи, особено в часовете при определени учители 😉
Моята 8 класничка носеше точно една седмица ризата в началото, после цяла година я разнасяше в раницата и я мяташе при нужда.
От 5 до 7 обаче си ги носиха редовно.

Поздравления за всички ❤️

# 658
Синът ми носеше само чат-пат 8-9-10 клас униформите, ама тогава бяха пандемия и учиха вкъщи.. та почти нищо не носеше.
10-11 клас абсурд да сложи, само с черни тениски се мята.

# 659
  • Пловдив
Благодаря на всички!
Аз пък гледам един нов сайт на гимназията....
https://bulsports365.com/

дописвам се - намерих и там линк с униформите!
https://bulsports365.com/2023/03/%d0%b8%d0%bd%d1%84%d0%be%d1%80% … %b0-%d1%83%d0%bd/
Трябва да търся някой за комбина за двете ризи.....Thinking

Последна редакция: ср, 12 юли 2023, 13:08 от JiD

Общи условия

Активация на акаунт