Връзка с разведен мъж с пораснали деца

• 9 032
  • 314
  •   1
Отговори
# 15
Зле възпитана. Формално погледнато си е кражба. Колкото и на великодушен да се прави партньорът ти. Да вземеш чужди продукти без да питаш, пък били те и в хладилника на баща й!
Dizzy Face
Ще късаш нерви. И по-важното, че той не е на твоя страна.

# 16
  • София
Поведението на дъщерята за мен не е приемливо, но познавам такива семейства. Порасналите деца идват без предупреждение, когато решат. Не съм чула родителите да възразяват, явно нямат проблем с това.

Да, още в началото написах, че и за мен нейното поведение е неприемливо. Но даже тук, във форума, има много хора, които твърдят, че дома, в който са израснали, винаги ще бъде техен дом. Имат и ключове. Явно и дъщерята е на този принцип.

# 17
Ако тя е израснала в този дом е нормално да се чувства вкъщи и да има ключ. Едва ли анализира хладилника кой какво е купил в него и може или не може да си вземе парче сирене за обяд.  Не казвам, че е окей, а че за това семейство е окей.
Ситуацията може да се погледне от огледалната страна. Авторката кани партньора си да живее при нея. Нейният пораснал син/дъщеря минава през тях. Случва се и да обядва/да си вземе обяд. Мъжът се дразни, защото му ядат от храната. Какво ще посъветвате майката - да вземе ключа от детето си и да му забрани да пипа хладилника, защото на партньора не е приятно?

# 18
То и аз имам ключове от домът на нашите, и имам позволение да ходя без покана, но чак пък да им ровя в шкафовете, хладилника и да изнасям храна....изобщо не е приемливо такова поведение.

Авторката може да му предложи да живеят в нейният дом, но на нейно място аз бих приключила с тази връзка.

# 19
Много е неприятно и невъзпитано това ровене, НО... Жилището, в което сте се били събрали, на кого е?

Има ли значение? Негово е, но ако беше мое какво? Значи ли че цял живот ще съм гост?

# 20
Това определено не е твоят човек, щом не те защитава и не слага граници. По-добре се изнеси заедно с дрехите си и ако не тръгна след теб да те върне, значи не си струва да си тровиш живота. Наслаждавай си се на спокойствието и толкова. Може да се появи и друг, който да си струва повече. Засега вложението ви основно емоции и някое друго парче салам, което дъщерята да си хапне, ако вземеш да влагаш по-значими неща ще е доста по-трудно.

# 21
Ти вече си се изнесла, и си права да го направиш. Ако твоя човек не се усети и не промени правилата, значи не е твоя човек. Важното е да не се размекваш.
Иначе не е до това, че е разведен с деца, до човек е и до възпитание и учене на поставяне на граници.

# 22
Явно жилището е на мъжа, затова дъщеря му влиза и излиза когато си поиска, чувства се у дома си. Авторката обаче също би трябвало да се чувства така, след като вече живеят заедно. И отговорността за това е на мъжа. Предполагам, че жената не се е нанесла неканена.
Дъщерята може да е родена и израсла в това жилище, и затова да се чувства като у дома си. А може и да не е така. Мъжът е в пълното си право да определя правилата в собствения си дом. А може и да е под наем. Авторката, обаче, пусна мухата и изчезна без да отговори на нито един въпрос, което ме кара леко да се съмнявам.

Ако темата е истинска, авторката е най-добре да направи това, което Как' Сийка предложи: да покани мъжа в собственото си жилище, където тя определя правилата, там дъщерята няма да бърка когато си поиска.
Това жилище е под наем. Той се е изнесъл от семейното жилище. А в моето не е удачно защото там живеят моите деца. Но моите деца нямат ключ от жилището в което живеем. Аз не съм им дала защото не смятам, че е редно.

# 23
Не виждам светлина в тоя тунел. Ако на 27г се държи по този начин вероятността да се подобрят нещата е нищожна. По-вероятно е да стане по-зле.
Как се държи другото ''дете''?
Няма други деца той. Аз имам син,бно не съм му давала ключ. Не смятам, че е редно.

# 24
Стига де, това не е сериозно. Аз съм много близко до годините на дъщерята. Не живея в дома, в който съм израснала от няколко години. Имам ключове и мога да си ходя, когато си искам. Но винаги питам майка ми удобно ли е да отида на гости от предния ден. Как ще отида да ровя в хладилника й, особено като я няма. Селяндурщина...

Последна редакция: нд, 17 юли 2022, 18:06 от Jane122

# 25
И моето и на ММ децата имат ключ от нас. За всеки случай или ако пътуваме да наглеждат и тн.
Но никой от тях не би си позволил да влезе без да ни уведоми, дори и да сме си в къщи.

# 26
Благодаря на всички отзовали се! Исках да се уверя, че не греша! Адски ми беше гнусно...

# 27
Ако дъщеря ми е голяма, а аз живея с мъж, никъв шанс да й кажа: "Чедо, няма да идваш вече в нас и да вземаш храна от хладилника! Иван се дразни! Изяла си му супата!" Joy

WTF?! Joy
Дъщеря ми винаги ще си е у дома вкъщи. Който не му изнася, да си седи в собствения дом.

# 28
И за теб е нормално Иван да си купува храна, а твоето дете да му я взима без да пита?

# 29
Нищо не правиш, а приключваш. Там само проблеми ще имаш. Мъжът няма да си загърби дъщерята и ясно го е казал. Търси си някой друг. Кръвта вода не става.
Не очаквам да я загърби, но да постави граници... Усещането, че ми рови във личните вещи ми е много гнусно...

Общи условия

Активация на акаунт