Връзка с разведен мъж с пораснали деца

• 9 060
  • 314
  •   1
Отговори
# 60
Скрит текст:
Явно жилището е на мъжа, затова дъщеря му влиза и излиза когато си поиска, чувства се у дома си. Авторката обаче също би трябвало да се чувства така, след като вече живеят заедно. И отговорността за това е на мъжа. Предполагам, че жената не се е нанесла неканена.
Дъщерята може да е родена и израсла в това жилище, и затова да се чувства като у дома си. А може и да не е така. Мъжът е в пълното си право да определя правилата в собствения си дом. А може и да е под наем. Авторката, обаче, пусна мухата и изчезна без да отговори на нито един въпрос, което ме кара леко да се съмнявам.

Ако темата е истинска, авторката е най-добре да направи това, което Как' Сийка предложи: да покани мъжа в собственото си жилище, където тя определя правилата, там дъщерята няма да бърка когато си поиска.
Това жилище е под наем. Той се е изнесъл от семейното жилище. А в моето не е удачно защото там живеят моите деца. Но моите деца нямат ключ от жилището в което живеем. Аз не съм им дала защото не смятам, че е редно.
Добре, жилище под наем, което обаче той е наел още преди да заживеете заедно, вероятно и преди да се познавате, ако правилно разбирам. Тоест той го чувства свое, дъщеря му - също. И пак стигаме до това, че твоят проблем не е с дъщерята, а с бащата. Под наем или не, това е неговият дом, той определя правилата там. Явно тези правила не те удовлетворяват, а той няма намерение да ги промени.

# 61
  • София
Нищо не правиш, а приключваш. Там само проблеми ще имаш. Мъжът няма да си загърби дъщерята и ясно го е казал. Търси си някой друг. Кръвта вода не става.
Не очаквам да я загърби, но да постави граници... Усещането, че ми рови във личните вещи ми е много гнусно...

Кои лични неща, в шкафа с бельото ли ти рови? Не знам какво се опитваш да постигнеш с тази тема, да ти кажат, че ти си правата ли? Ок, и да си права, какво от това? Той ти е казал директно за дъщеря си, а на теб като не ти харесва си тръгваш и точка. Ако щеш, тя не те харесва и не те иска. Едва ли този мъж чак толкова е златен, че да си готова да водиш война с дъщеря му, за да се докажеш, че ти командваш. Води, ако искаш, но ще я изгубиш. Щом имаш голям син, значи си достатъчно зряла, за да знаеш, че насила хубост не става.

Къде живееш сега?

Последна редакция: нд, 17 юли 2022, 14:08 от Andariel

# 62
Учудена съм, хора, явно само за мен е нормално изнеслото се дете да си има ключ от нас и да си взима каквото си иска от хладилника. Единственото, което не приемам добре, е, че не предупреждава, за да се знае, че нещо е свършило в хладилника.
Та по-скоро съм като мъжа, отколкото като жената в тази история.
"Детето" е на 27г. Живее с мъж! А освен всичко останало хладилника не е само на баща й. И аз слагам в него. Но не това е проблема както казах. Моя син няма ключ от там. Не смятам, че има в дома ни нещо което да им е толкова важно, че са не може да почака до прибирането на някой от двама ни.
Това жилище е под наем и в него живее мъжът от преди да заживееш с него? Тоест той е живеел самостоятелно, срещате се и ти се преместваш.
Ако е така, най-вероятно дъщерята и преди това се е отбивала при баща си. За нея нищо не се е променило освен, че си се нанесла ти. В тази ситуация няма как твоят син да има ключ от жилището, защото той се явява никакъв в картинката, че да го изтъкваш като довод.
След като мъжът е заявил нежелание да променя ситуацията по начин, който те устройва и ти си се изнесла, не виждам какво толкова има да се мисли.

# 63
Здравейте, това, може би е единственото място, на което хората обсъждат реални проблеми...
Моят проблем е следния:
Събрах се да живея с мъж, който е разведен от няколко години. Той има дъщеря на 27г..  Тя си има дом, а от около година живее с приятеля си ...но... От както се събрахме с баща й тя се държи недобре с мен. Първоначално ме игнорираше, но след забележка от баща й се прави на приятелски настроена. Най-неприятното е, че ежедневно влиза у дома в наше отсъствие, уж да си вземела храна за в работата, взема различни неща без да пита, без да уведоми и без разрешение. Понякога си мислех, че имам нещо в хладилника и започвам да готвя нещо и разбирам, че някой продукт е изнесен... Мисля, че имам достатъчно храна за вечеря и се оказва че тя я е взела "за на работа"... Имам усещането, че ми се рови не само в шкафовете, но и в душата...
Когато повдигнах темата и казах, че ми е неприятно това, партньора ми ми каза "Свиквай. Тя е моя дъщеря и ще си идва у нас когато пожелае. "Обясних, че нямам против да идва, но не е редно да идва в наше отсъствие и да пипа нещата ни без да се обади или да каже...Каза, че той не можел да й забрани да идва и щяла да си взема каквото иска. Обясних, че аз съм външен човек и е редно да имам лично пространство, но отново не срещнах разбиране. Дадох време за размисъл и си изнесох дрехите в моя дом. Сега не знам какво да правя... Помагайте...

Тя разрешение си има, просто не твоето. Но то не ѝ е нужно. Това е положението - връзка баща и дъщеря, независимо дали ти харесва или не. Изобщо не постъпва правилно девойката, ама.. явно така са си свикнали.А и да бъдем реалисти- малко родители биха отказали достъп до дома и храната си на децата им. Друг е въпроса децата ще се възползват ли.
Щом от него не срещаш разбиране, опитвала ли си се да поговориш с нея ? Нямаш кой знае какви опции- или си се разделяте, или приемаш ситуацията, или опитваш да намериш разбиране от девойката. С мъжа нямаш шанс да излезеш на глава- нито е 20 годишен, с който те първа да си напасвате характерите.. на неговата възраст мъж е тооолкова трудно да се нагажда и да се променя… направо си граничи с невъзможно.

А май и ти не си много позитивно настроена към дъщеря му- все пак идва да си вземе ХРАНА, а не да ти носи роклите Simple Smile

# 64
Според мен не е добра идея двете жени да се опитат да се разберат помежду си. Едва ли ще има резултат, те и двете не изглеждат положението настроени една към друга и готови на компромис.

# 65
Как така нищо не се е променило? Аз разбрах, че дъщерята преди не си е чопвала от хладилника, но в един момент, при наличие на фуста вкъщи, различна от майката, е решила да покаже коя е шефка.

# 66
Как така нищо не се е променило? Аз разбрах, че дъщерята преди не си е чопвала от хладилника, но в един момент, при наличие на фуста вкъщи, различна от майката, е решила да покаже коя е шефка.
Не знам, може нещо да съм пропуснала или да не съм разбрала правилно, но не помня авторката да е писала, че това поведение е започнало впоследствие. Тя пише, че първоначално дъщерята я е игнорирала, а след забележка от страна на бащата (вероятно да бъде малко по-любезна), е започнала да се държи приятелски. Но сякаш никъде не споменава кога дъщерята е започнала да се отбива у тях. Вероятно го е правила и преди и двамата с баща й го приемат за нормално.

# 67
Да не е 5 годишна, че да взема храна. Още повече храна, купена не от баща й. Да си заработи храната. Ако е мързелива да помоли за храна. Това е абсолютно безобразие. На мястото на авторката преди да се изнеса щях да им обясня някои неща и на бащата и на дъщерята.

# 68
Вече ми стана интересно каква толкова храна отмъква въпросната дъщеря? Може ли пример? И колко често?

# 69
Хмм, в съседната тема изядохме с парцалите 20-годишна с двумесечно бебе, че не е самостоятелна и друг се грижи за детето. Тук е нормално 27-годишна жена да ходи до жилището на баща си да си взема храна за работа?!?

# 70
Мисля, че се визира неудобството , което се очаква да изпита дъртата магарица, когато вербално изяви желание да взима храна, купена ит друг, чужд човек.

# 71
  • София
Тя, щерката хладилник няма ли си? Нали дом е свъртяла с гаджето? И за него ли изнася?

Инфантилно ми се струва, и често.

# 72
Да не е 5 годишна, че да взема храна. Още повече храна, купена не от баща й. Да си заработи храната. Ако е мързелива да помоли за храна. Това е абсолютно безобразие. На мястото на авторката преди да се изнеса щях да им обясня някои неща и на бащата и на дъщерята.
Всеки има различни разбирания. Изглежда, че в тяхното семейство такова поведение се приема за нормално. Ако някой се опита да им обясни, че не е точно така, най-много да излезе виновен. А и не мисля, че някой има право да оспорва установените отношения и навици в едно семейство. Ако тя иска да стане част от това семейство, но намира навиците им за неприемливи, значи не си пасват и няма място там. Не може да промени пълнолетни хора с отдавна установен начин на живот. Щом те явно не са склонни на компромис, значи така им е добре и новодошлата не им е важна. Ако държаха на нея, можеше и да положат усилия за някаква промяна.

# 73
  • София
Хмм, в съседната тема изядохме с парцалите 20-годишна с двумесечно бебе, че не е самостоятелна и друг се грижи за детето. Тук е нормално 27-годишна жена да ходи до жилището на баща си да си взема храна за работа?!?
Кой го е написал това?

# 74
Бърди, например. Да не се връщам да цитирам. Има и достатъчно други мнения, че за тяхното семейство е нормално.

Общи условия

Активация на акаунт