Прахосмукачка робот - 23

• 110 789
  • 1 087
  •   1
Отговори
# 825
Моя близка си взе последния Роборок със станцията за 1500 от групата във фвйса.

# 826
Здравейте, някой случайно да се е сблъсквал със следния проблем, и ако да как го разрешихте:
- роборок s6 макс V (след безпощадна употреба няколко години) при функция моп дава грешка "stuck", но не е заседнал - в средата на под от плочки е, без килими, без кабели.
--> намерих онлайн само, че може да се извади контейнврчето с вода и да се пробва пак.
---> пробвах без контейнер - работи перфектно.
--> сложих контейнера пак => тръгва, криволичи, и дава грешка "stuck" и така просто спира.

Опитах се да направя рисет на factory settings - не знам дали успях - трябваше да го добавя наново като устройство, но ми показа същата карта 🤷‍♀️
-> о! И картата изглежда така все едно е бил в съседни стаи на нашите, а ние сме в къща🤷‍♀️ не е "изтърван" на двора.

Ще се опитам през уикенда да направя фактори рисет още веднъж, имам и комплект нови четки (а тъкмо го почиствах основно миналата седмица- нов филтър, махнат космите от четкитв), възможно ли е да съм повредила някакъв сензор отдолу? Гледах днес пак - не виждам такъв.

С малко бебе чат пат по ЗВБ ми е незаменим помощник 😢😥

# 827
  • Асеновград
Да не се запушило контейнерчето за вода щом без него работи .

# 828
Оставя хубава мокра следа за метрите, в които се движи, но ще го изпразня и измия за по-сигурно 👍

Да не се запушило контейнерчето за вода щом без него работи .

# 829
Момичета,  вече съм с нов робот !
В крайна сметка се прежалих и купих Roborock S8 Pro Ultra .
Много обещаващ като функции, обаче не ще и не ще да свърже към вифито. Пробвах от два смартфона - Самсунг и Нокия. Не иска и това е
Четох за такъв проблем, но единственото решение е мрежата да е 2.4 Гигахерца. Моята е такава, но пак не иска да направи връзка.
Имал ли е някой този проблем и как го е решил?
За съжаление повечето екстри се ползват само през приложението и се чувствам леко измамена.

# 830
  • София
Много обещаващ като функции, обаче не ще и не ще да свърже към вифито. Пробвах от два смартфона - Самсунг и Нокия. Не иска и това е
Четох за такъв проблем, но единственото решение е мрежата да е 2.4 Гигахерца. Моята е такава, но пак не иска да направи връзка.
За съжаление повечето екстри се ползват само през приложението и се чувствам леко измамена.

При мен проблема беше точно в мрежата с 5GHz не ставаше, веднага щом я смених с другата се свърза от раз. Аз съм с iPhone обаче.

# 831
Здравейте! Харесала съм Xiaomi - Robot Vacuum E10. Някой ползва ли го, до колко добре се справя?
Отделно, винаги ли станцията е включена в контакта или изключвате от време на време (без значение кой модел/марка)? Интересно ми е колко ток ще харчи и дали е нещо осезаемо при, да кажем, 3 пъти седмично почистване на 3 стаи и коридор (сумарно около 55кв.м.).

# 832
nad_tab,
Сърдечно благодаря за включването!
Моята мрежа е 2,4. Не е това проблема явно.
Сега се ровя в една чужда група и там се обсъждат точно проблемите със свързването с wifi. Говорят за мак адреси и протоколи, но моите познания не се разпростират чак до там Simple Smile
Трбявало да се деактивират тези мак адреси на самия рутер, както и да се разреши протокол mqtt (, каквото и да значи това) освен https.
Ще търся помощ от по-грамотен от мен, но ако не успее да се свърже, ще пиша на съпрота да еидим какво ще ме посъветват.

# 833
Не зная дали е приложимо, но ако пуснеш интернет през телефона, т.е. да го ползваш за рутер, може да се свържеш така... но пък ще работи, когато си си вкъщи🤔

# 834
  • Асеновград
nad_tab,
Сърдечно благодаря за включването!
Моята мрежа е 2,4. Не е това проблема явно.
Сега се ровя в една чужда група и там се обсъждат точно проблемите със свързването с wifi. Говорят за мак адреси и протоколи, но моите познания не се разпростират чак до там Simple Smile
Трбявало да се деактивират тези мак адреси на самия рутер, както и да се разреши протокол mqtt (, каквото и да значи това) освен https.
Ще търся помощ от по-грамотен от мен, но ако не успее да се свърже, ще пиша на съпрота да еидим какво ще ме посъветват.
Ako имате VPN също трябва да се изключи .

# 835

А дали проблемът няма връзка с избора на страна в MyHome? Аз избрах страна Китай, на доста места из нета препоръчваха така да се направи. После с +-чето добавяне на устройство, сканирах QR кода от книжката и се появи. С друг модел на Xiaomi съм.

# 836
Благодаря, момичета!
Това за избор на страна не съм го пробвала, но четох че това се правело за сериите до 6. 7 и нагоре трябвало да се избере съответната страна. То и подсказката си е България. Но утре ще го пробвам за всеки случай.
VPN нямам, така че го изключвам като причина.
Четох в американската група, че някакъв човек успял да добави дивайса като ползвал телефона на жена си и през хот спот чрез данни успял да го добави. Ще го пробвам и това утре.
Обаче като цяло се очертава, че Роборок ап има бъг, защото и от съпорта на Роборок отговарят уклончиво.
Съветите в групата  клонят към това да се използва MI Home, пак приложение за Шаоми. Пробвах го и с него се върза от раз без проблем. Но ще го боря пак Роборок ап-а пък да видим Simple Smile

# 837
Някой ползва ли робот, който мие пода? Заслужава ли си парите? На мен прахосмукачка не ми трябва. Имам голяма площ с плочки, които не смогвам да мия всеки ден.

# 838
За мен си заслужава за ежедневна поддръжка на плочки.

# 839
Аз, всеки ден. Е, сега е "в болничен " докато успеем да го оправим, но да, откакто е купен, не е пропускан ден, освен ако не съм била в къщи.
Точно защото целият първи етаж е само плочки, а се влиза през две врати от градина, и от гараж и от време на време някой ползва и входната. И все набързо се притичва по обувки 😄 роборок даже са пуснали препарат, който да се слага в контейнера.  Аз срам не срам ще си призная че слагам капка веро 🙈 то сигурно и за това се развали...
Както и да е- да! За мен в мопът е истината.

Някой ползва ли робот, който мие пода? Заслужава ли си парите? На мен прахосмукачка не ми трябва. Имам голяма площ с плочки, които не смогвам да мия всеки ден.

Общи условия

Активация на акаунт