Време е за ИКЕА! - Тема 38

• 36 924
  • 761
  •   2
Отговори
# 345
  • София
Ето това е от кухненските, но е 80 на 40 на 100см няма да стане за прахосмукачката.
Иначе и за детските стаи корпусите вече са Платса, Стува няма вече.
https://www.ikea.bg/products/kitchen-worktops/kitchen-cabinets/w … 4-vrati/19470152/

# 346
Моля за помощ!
Поръчах артикул онлайн. Платих с карта онлайн. Обаче искам да откажа поръчката и/или да заменя с друг артикул.
Всичко това може ли да се случи онлайн без да се разхождам до Центъра за поръчки Пловдив след като пристигне поръчката?

# 347
  • Пловдив
Трябва да пишете на  мейл  cs.ecommerce@ikea.bg. в който да споменете че се отказвате от поръчката и цитирате номера и. Ще получите мейл че поръчката ви е отказана и след около 2 седмици ще си получите парите по картата.
П.П Отказвала съм поръчки , не е имало проблем досега .

# 348
  • In transit
А ако пък случайно вече са я изпратили, ще ви кажат да я откажете на куриера. Така пратката ще се върне до Икеа, а на вас ще ви възстановят сумата.

# 349
Някой взимал ли е от готовите пердета? Доволни ли сте? Ако са 2х140см, а при мен ширината трябва да е 305см, мога ли с набора да оберат разликата? Също трудно ли се подгъват?
Вземаш 2 комплекта. Лесно се подгъват. Стига да не са от най-добрите и плътни пердета. Мериш, изрязваш и слагаш от икейската двойно залепваща лента. Тя ти играе ролята на подгъв. Здрава е, може да переш след това пердетата, без проблем.
Може ли линк към тази лента?
Моля и за съвети за кукичките -
    Наумила съм си да преместя икейски пердета, които до сега са на корниз тип тръба, монтиран на стената с отстояние от тавана и са със съответния перделък (тръбата минава през нишките в перделъка). Искам да ги сложа в стая, където корниза е от Бриколаж и е монтиран на тавана. Тоест кукичките трябва да са си за този тип релса.
Трябва ли да пришивам нов перделък? Не ми трябва набор. Пердетата са полупрозрачни.

# 350
  • Пловдив
Ако сегашния перделък има места където може да се закачат кукичките от таванния корниз може и да стане. Проблемът е че , ако пердетата са били до пода, сега ще станат по-къси тъй като ще са закачени за тавана а не за стената .

# 351
Аз да споделя за рамките на Pax бял, които купихме преди година. ММ най-накрая стигна до там да ги сглоби и е дълбоко разочарован от качеството. Последно Пакс купувахме преди 2 години и прези 5, тези нямат нищо общо... Сега съжалява, че не ги разкроихме и тях като рафтовете и чекмеджетата, защото тогава не ми се чакаше да ги зарезят. Добре, че в детската ни ги нарязаха, защото пак нямаха плитки 35 см и сме прецакани само с 6 рамки Confused.

Последна редакция: нд, 04 сеп 2022, 12:25 от drago_2008

# 352
  • In transit
Тетка, това е лентата: https://www.ikea.bg/products/textiles-curtains-rugs/fabrics-and- … ta-lenta/50078746

Ако си намериш такива кукички по кинкалериите (в Икеа не видях да се продават), няма да се налага да слагаш нов перделък.

Намерих ги: https://www.ikea.bg/products/curtains/curtain-rails-rods/riktig- … br-v-k-t/40212203

Последна редакция: нд, 04 сеп 2022, 13:21 от Mikkey

# 353
Момичета от Варна на някоя да ѝ се бави поръчката с доставка до Икея магазин над 3 седмици?
Аз все на късмет явно съм карала досега с доставки до адрес или до обекта(преди до Декатлон), а ето, че се вливам в редиците на разочарованите бг клиенти.
Скрит текст:
На 13.08. реших да хвана отстъпката от 30лв и си поръчах налични неща за около 400лв с доставка до магазина. На 14.08. получих мейл, че е приета, а на 20, че е предадена за транспорт и да чакам смс...според техните условия до 7 работни дни трябва да е в обекта. Така с проследяващия номер съм все "НА ПЪТ", а на линка към транспортната фирма- Ренус поръчката се води в междинен склад и виждам, че кода е 9000, т.е. някъде във Варна. Реших, че просто са ме забравили и може би вече е в магазина, а нямам смс за получаване и писах на мейла на Икея, също и на другия мейл към Варна да проверят какво се случва с поръчка еди-кой номер, естествено отговор нямам. Обаждам се на номера на 30.08. и разбира се, че ще проверят и ще ми върнат техните служители отговор. Мхм, чакам културно 2 дни на 2.09. говоря с друга служителка, която се опитва да ми обясни, че те от юли не работят с Ренус, а аз казвам че от 20 август линка, който следвам да си проверя пратката е на Ренус и искам просто да намерят поръчката в кой "междинен склад" е. Да-да-да ще го направят и ще ми се обадят. Чакам! Smiley
 И най смешното е, че нещата не са от липсващите или бързо изчезващи, а дреболийки, столове, маса и бяха налични в магазина, та да си ги бях събрала от рафтовете...

# 354
  • Варна
Пристигна ми пратката от турската Икеа. Поръчах я на 22ри август, в петък беше в превозвача днес е при мен. Донесоха ми я на адрес. За 5 врати Grimo доставката ми излезе 100лв +20лв доставка от Икеа до превозвача. И сега ако на някой му трябва 1 врата Grimo да казва, ще я дам на турската цена, че някак си съм поръчала 5 вместо 4 😀
Искам също да попитам за икейските двойни корнизи кукички продават ли или направо от там, откъдето ще поръчвам пердетата да купя?

# 355
  • София
Didi, аз дебна Grimo, ама сива, твоята какъв цвят е?Simple Smile

# 356
  • Варна
Бяла :/

# 357
https://www.ikea.bg/products/textiles-curtains-rugs/fabrics-and- … ta-lenta/50078746

С тази подлепваща лента става много лесно лепенето, но ако мразите прах и си перете често пердетата като мен - поне веднъж на месец, много лесно се разлепя. Накрая ми писна и ги заших. Днес с приятелка коментирахме, че и нейните се разлепили.

# 358
  • София
Благодаря! Аз кухня не посмях да поръчам от Икеа, че с тая схема "това го няма, онова го няма" моя приятелка отиде година докато я сглоби.
Скрит текст:
Сега, обаче като ни правиха проект за гардеробното (Варна), жената ми каза, че с кухните вече ставало много по-лесно. Но пък за врати на гардероби ще си чакаме неизвестно колко. Нашата кухня в крайна сметка я взехме от Никора, за 5.20м права кухня с малка чупка излезе около 10хил с мивка и смесител и ни дадоха 500лв ваучер за бъдеща покупка, с който си взехме секция за хола. За 45 дни кухнята беше монтирана, но (едно голямо НО) бяхме поръчали и платили вградено осветление. Дойдоха, монтираха и ще си ходят вече и мъжът ми пита къде е осветлението. Ми забравили го били. И трябвало да се свалят пак всички шкафчета, което ние отказахме, защото стената отгоре си е гипсокартон и не искаме сто пъти да се пробива (вече беше рязана заради объркани изводи за Вик и контакти) и в крайна сметка платихме за вградено осветление, а получихме една светеща лайсна отвън. Сега.. сигурно просто такъв ни бил късметът, но като цяло като изключим тоя проблем, съм доволна и който е от Варна може и там да хвърли едно око, проектът е безплатен. Качвам снимка (масата е от Икеа)
Mikkey, драго ми е да те срещна и тук 😘
Същата работа. Това го няма, онова няма как да стане. Тук ще остане луфт, ама нищо. Това ще трябва да го уточните после с майсторите и да го доплатите, ама пак не е сигурно, че ще се получи. Еми .... то аз 5 шкафа мога да взема и от ширпотреба и да ги закача. Сигурно ние попаднахме на най-калпавия сътрудник. Иначе съм фен на Икеа.
Чакаме оферта от фирма, която прави кухни по поръчка, и ако се включим в бюджета, хич няма да си късам нервите.

# 359
  • Пловдив
Здравейте!
Имам въпрос за спалното бельо в Икеа.
Досега съм купувала само единични комплекти плик+ калъфка. Там всичко е точно - завивките са /не са икейски/ ни 150/200 и пасват идеално. Сега обаче, искам да купя двоен комплект, само че завивката е 200/220 /не е икейска/ Влизам да ги разгледам и виждам, че техните пликове са 240/220. А мислех, че 200/220 се води някакъв стандарт. Дали ще дойдат много големи и няма да е удобно и да се насоча към друго спално бельо? И завивката ми ли не е стандартна или икейските пликове? Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт