Време е за ИКЕА! - Тема 38

• 36 950
  • 761
  •   1
Отговори
# 420
  • Deutschland/HE
В Германия го има във всеки магазин за хранителни стоки/дрогерия и предположих, че и в българския Лидл ще го има. Той не е ябълков/винен, а е с киселина направен и аз го ползвам само за поистване, те го продават при другите оцети.

# 421
  • In transit
Знам, за кой оцет говориш, но не съм виждала тук ( и аз търся), затова те питах да уточниш.

# 422
  • Deutschland/HE
Жалко, че го няма.

От момичетата във варненската теба бях чела за турски препарат срещу варовик, той ще се справи, но трябва сериозно изплакване след това на филтъра.

# 423
В ДМ - Essig Reiniger е бял оцет за почистване
Скрит текст:
Frosch също имат такъв
Скрит текст:

# 424
  • In transit
Азалия, голяма да пораснеш! Hug

# 425
Азалия, голяма да пораснеш! Hug
Ненене, стига толкова! Satisfied

# 426
  • Варна
Дами, моля за мнение. При стандартна височина на стаята/хол/ 2,60м, каква дължина пердета да си купя? Харесала съм на теория Sanela. Релсата е на тавана, зад перваз, за кукички, по цялата дължина на стената. Гледам, че ги има в два размера т.е. дължина - 2,50 и 3 метра. Завесите по принцип ще са си декоративни, ще си седят дръпнати в двата ъгъла на стаята. Няма да има втори тънки завеси.
Та се чудя за дължината, без да правя корекции.
Втория въпрос е ако сте ползвали, изобщо стават ли тези завеси? Като материя ми изглежда тип плюш, след пране дали няма да се намачка непоправимо?

# 427
Бих купила по- дългите и първо ще ги изпера, а чак след това ще ги дам за подкъсяване.

# 428
  • Варна
Аз по принцип съм тъкмо на темата, че преди 10 дена поръчвах пердета. Трябва да е сложен корниза или перваза и кукичките. Размера ми го искаха от края на халката до пода. Перваза се монтира на таван, а корниза на средата между прозореца и тавана или по-високо. Като ширина, добре е да има по 10см разстояние от двете страни на светлия отвор.

# 429
  • In transit
Дами, моля за мнение. При стандартна височина на стаята/хол/ 2,60м, каква дължина пердета да си купя? Харесала съм на теория Sanela. Релсата е на тавана, зад перваз, за кукички, по цялата дължина на стената. Гледам, че ги има в два размера т.е. дължина - 2,50 и 3 метра. Завесите по принцип ще са си декоративни, ще си седят дръпнати в двата ъгъла на стаята. Няма да има втори тънки завеси.
Та се чудя за дължината, без да правя корекции.
Втория въпрос е ако сте ползвали, изобщо стават ли тези завеси? Като материя ми изглежда тип плюш, след пране дали няма да се намачка непоправимо?
2.50 ще са ти къси, според мен.
Миналата седмица скъсявах икейски пердета, които бяха 3.0м дълги. 50см отрязах, после подгъв още към 6см...т.е 2.45м (приблизително). Стаята ни също е 2.60м висока, но перваза е на стената, над прозореца. От края на пердето, до тавана има 20см разстояние.

А ти всъщност къде видя, че ги има в два размера? Аз виждам, че ги има само с дължина 3м. Като материя са 100% памук, не са плюшени.

# 430
  • Варна
mariat, добра идея, макар, че не спасява от гадно намачкване от което се опасявам. Гледах увеличена тази снимка/на клиент на икея/ и ми се привидя подобно нещо.
Скрит текст:

Didi_Bidi, при мен е даже малко повече откъм стената, заради перваза на прозореца който е малко по-широк, а преди имаше и конвектор долу. Както и да е, Simple Smile

Mikkey, ами в немския, там има евентуалния цвят който бих взела, dunkelgrün. Ама още не съм на 100% сигурна в това де, ще изчакам да сглобим стаята и да видя тогава какво ще ми хрумне. Ще остане да си намеря нов диван, като си представя на това голямо петно какъв цвят ще му търся, тогава ще са ми ясни и завесите.
Уф. И пак там съм харесала май една серия дивани FAMMARP.
Тук не ми излизат изобщо, що така сме трета глуха ... Confused

# 431
  • In transit
Флаш, диванът е супер, както и цвета му, но тогава няма да имаш нужда от такива пердета. Сам по себе си, той е чудесен акцент.

Памучните пердета ще се мачкат малко повече от изкуствените. Според мен ще трябва да ги изгладиш много добре с пара, за да изгладиш всички гънки след пералнята.

В Руди Ан, гледала ли си за дивани? Преди 4 години имаха много готини италиански дивани и други тяхно производство.

# 432
Днес изтече последния срок за доставка на поръчката ми. Въпреки всички разговори и имейли от отдел обслужване не можаха да ми отговорят дали изобщо някога ще ми доставят гардероба, въпреки че е наличен и плащам солена доставка. Просто съм без думи. Как е възможно такова безхаберие не знам.

# 433
  • Варна
Платен ли е този гардероб? Ако е платен, можеш да се обърнеш към КЗП.

# 434
  • София
Благодаря за съветите за оцета. Ще проверя в Лидл и ДМ за тези препарати, макар че това не е варовик, а пясък. Тука няма варовик, но ще пробвам и с такова.
Мъчихме се с игла да го почистим, но не става. 

Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт