Време е за ИКЕА! - Тема 38

• 36 965
  • 761
  •   1
Отговори
# 465
  • Варна
Аз не бих поръчала кухня без да съм отишла да ми направят проект. Като знам за един гардероб колко галимации бяха, представям си за кухня.
Нищо общо. Имам Пакс ...абсолютно безпроблемно. Имам и Пакс с плъзгаща врата. Без драми. Всичко поръчано и сглобено от нас.

Кухнята си има трикове. Аз лично получих някои съвети на място, за които не бях помислила.
Да добавя- липсващото шкафче е налично. Информацията на сайта им е тотал щета.
Е ако е прав двукрилен гардероб - да. При нас е с чупка, ъглов модул, трябваше да се помисли добре как да се нагласят модулите за да паснат в нишата. А и жената, която го проектира даде много ценни съвети и решения за вътрешното разположение, за които аз изобщо не бях помислила. С кухня е още по-сложно - къде са ти ВиК, контакти, аспиратори, къде ще имаш вграждане, кое след кое да следва, какви модули да имаш така че да е и красива и функционална, ъглови модули...Проекта за кухня и самата кухня ми ги правиха друга фирма и отново имаше страшно много детайли, за които аз сама абсурд да се сетя дори да ги помисля. Може би ако веднъж вече си участвал в проектиране на кухня има шанс, но иначе си е рисковано според мен.

# 466
  • София
😂 Чак пък толкова да е сложно с кухнята... Мен единственото сложно ми е, че ъгловите им шкафове не ми пасват и с плота и снадките му.
Но при нестандартни размери или остава дупка или се скриват с панел, ако искате модулни шкафове. 🤷‍♀️

# 467
  • Варна
Ами не знам, може аз да съм тъпа. Играх си с предната програма преди да я обновят и не пасваха нещата. Все нещо беше в повече или не достигаше или не пасваше където го искам. Отделно както го бях направила ъгловия беше нефункционален, после жената ми показа как е по-добре. Още повече, че навсякъде почти проектите са безплатни, не виждам смисъл да се мъча сама с неща, които не са ми професия и не разбирам достатъчно.

# 468
  • София
Ми не знам, аз не се мъча, а ми е приятно и се забавлявам, може интериорния дизайн да не ми е професия, но все пак се водя някакъв вид дизайнер и не ми е чуждо да редя форми. 🤷‍♀️ Освен това знам какво искам от кухнята си, точно. Честно, не знам колко е безплaтен проекта в икеа и колко се чака за консултация и колко е обвързано с покупка, но ако прилича на това, което предлагаха по магазините за бани... Не знам, с баните не се разбрахме, то самите предложения за безплатен проект си бяхa подигравка... Накрая седнах и криво ляво сама си го направих, къде на 2d, къде на 3d.
Така или иначе, aко твърдо реша кухнята все пак да е икея и да си преработваме ъгловoте им шкафове, сигурно бих отишла да доуточним някои подробности на място. Обаче, като цяло мн ме стреснахте с тези липси на наличности и не знам дали в крайна сметка проект по поръчка няма да е по-добър вариант, но идея нямам как да търся качествена фирма на близки до икейските цени.

# 469
  • Варна
Липсите са най-големият проблем. 50лв се заплаща за проект и после се приспадат при закупуване, просто трябва да се запази час. Проект за баня също ми правиха онзи ден, спестиха ми доста броене на плочки, изчисляване и чудене кое как да е. За първата баня сама си я мислих и правих, но там беше елементарно, защото само една цяла стена беше с декоративна плочка и нямаше прозорец. За втората баня са 4 вида плочки и грам не ми се занимаваше. Платих 30лв и после ми ги приспаднаха при поръчката, направиха ми 3 различни проекта за да видя как ще стои най-добре.

# 470
  • София
С проекта за банята нещата се получиха перфектно. Проектът за кухня от ИКЕА беше катастрофа във всяко едно отношение. Затова се отказах от модулна кухня и се обърнах към фирма за кухни по поръчка. Разликата в цената не е голяма, а усвоих всяко местенце максимално, без да скривам луфтове с панели и т.н. Но да си кажа, че и консултантката, на която попаднах в магазина, и направи някакво подобие на проект, беше гОла вОда. Вероятно малшанс.

# 471
  • София
missence - може ли да споделиш коя е фирмата?

не е за тук за банята, извинения, но
Скрит текст:
Това, което ми предложиха в двата магазина, където харесах някакви плочки беше визиоализация реално, не проект. Казаха - давате ни размери, кое къде се намира в банята и кои точно плочки сте си харесали. До 2-3 дни ще получите от нас 1 проект (един вариант разбирай, като на него може безплатно да направим 2 (май 2 бяха, даже не 3) корекции, всяка следваща се заплаща по 10 лв....под корекции имат предвид дори смяната на цвят, което отнема 5 секунди).
Не седиш с проектанта(даже на една жена отказваха да го пратят по мейла, трябвало на тяхния комп в магазина да го гледа, ако й пратели файла можела да отиде в др магазин????)  и когато като мен се колебаеш между 10 вида плочки, за да избереш 2-3 от тях и имаш колебания кои къде и как искаш разположени, тяхното предложение реално, не върши никаква работа или накрая ще се събере за проекта сума по-голяма от цената на самите плочки, а корекциите ще отнемат сигурно няколко месеца Simple Smile
Та някак напълно ме отказаха.
Но до колкото виждам в икеа не е точно такава схемата, там си сядате заедно обсъждате и те правят,което е далеч по-човешко. само не знам по-колко време отделят на клиент

Последна редакция: вт, 20 сеп 2022, 12:42 от Angel_Dust

# 472
На мен ми е забавно да си чертая. Отнема ми доста време, докато навляза в материята и докато самата аз си изясня какво точно искам, но като цяло се справям. Имам в актива си два гардероба Пакс, една кухня, едни модули Платса и една Беста за стена. Семпли работи. После ползвам за консултант майка ми и вуйна ми, че двете четат много списания за интериор и като цяло са навътре в темата.

Ние сме в чужбина и за проекта не са ни искали пари, но пък и го правихме на онлайн среща.

Банята ни е за ремонт, но мисля, че няма да стигнем до него в следващите две години. Тогава ще го мисля.

# 473
  • София
missence - може ли да споделиш коя е фирмата?

......
Но до колкото виждам в икеа не е точно такава схемата, там си сядате заедно обсъждате и те правят,което е далеч по-човешко. само не знам по-колко време отделят на клиент
Да, веднага бих я написала, но не е в София и около София. Във Варна е и едва ли ще ти свърши работа.

На мен в ИКЕА ми отделиха 2 часа и резултатът беше плачевен. Ще се разровя да намеря проекта от ИКЕА и да постна тук сегашния проект, разликата е умопомрачителна. Тук нямате място за шкаф, ама ще си е празно място, то няма да се вижда много, ама ще "дръпнем плота тук" и т.н. Този плот го "дърпахме" накъде ли не, като дъвка го разтягахме, и накрая излезе едно голямо нищо за над 5 бона, но (вече споменах), че вероятно попаднахме на служителка, която хабер няма от дизайн на кухни. Просто умее да реди шкафчета на програмата и то не много добре.

Скрит текст:
Проектът на баня си го платихме, правихме корекции, изпратиха го накрая по mail, и поръчахме плочките без проблем.

# 474
Имах драми с пантите за PAX. Като купувахме гардероба нямаха налични. Взехме от друг магазин, но не паснаха. Върнахме ги, с мостра отидохме в трети, пак взехме, пак не паснаха.
Решихме, че ще чакаме икейските. И чудо, в този момент, според сайта им имаше наличност около 200 бр. в големия магазин в София. Мъжът ми си освободи половин ден, за да отиде и точно преди да тръгне бройката стана 0. Звъннах на оператор да провери в склада, дали не е някаква техническа грешка. Отговориха ми, че са изчерпани, а доставка ще има чак ноември. Каза, че единственият начин да се сдобием с тях е онлайн поръчка. Няколко часа по-късно бройката в сайта отново си беше около 200 Smiling Imp
Пуснах сигнал, казаха, че ще проверят защо има такова разминаване в информацията от оператор.
В крайна сметка все пак поръчах, защото нямахме възможност да отидем пак. Знаете моите драми с доставките, идват след месец, затова го направиих със свито сърце. Но! Сменили са фирмата и сега доставят CVC. Поръчах в петък, получих ги в понеделник! Още не мога да повярвам Bowtie

# 475
  • Варна
Иначе още няма мейл за 11%. Май само дето си играх да разделям поръчки.

# 476
  • София-Младост
Някой да е записвал монтаж на диван или подобна мебел...за кои дати дават сега?

# 477
  • София
Скрит текст:
Имах драми с пантите за PAX. Като купувахме гардероба нямаха налични. Взехме от друг магазин, но не паснаха. Върнахме ги, с мостра отидохме в трети, пак взехме, пак не паснаха.
Решихме, че ще чакаме икейските. И чудо, в този момент, според сайта им имаше наличност около 200 бр. в големия магазин в София. Мъжът ми си освободи половин ден, за да отиде и точно преди да тръгне бройката стана 0. Звъннах на оператор да провери в склада, дали не е някаква техническа грешка. Отговориха ми, че са изчерпани, а доставка ще има чак ноември. Каза, че единственият начин да се сдобием с тях е онлайн поръчка. Няколко часа по-късно бройката в сайта отново си беше около 200 Smiling Imp
Пуснах сигнал, казаха, че ще проверят защо има такова разминаване в информацията от оператор.
В крайна сметка все пак поръчах, защото нямахме възможност да отидем пак. Знаете моите драми с доставките, идват след месец, затова го направиих със свито сърце.
Но! Сменили са фирмата и сега доставят CVC. Поръчах в петък, получих ги в понеделник! Още не мога да повярвам Bowtie

Ей, тези как ми вдигнаха кръвното днес. Получавам сутринта смс, че ще ми доставят поръчката, отменяме всичко и започваме да чакаме. в 16:30 все още ни вест, ни кост. Звъня аз на номера от смс, питам кога ще дойдат. "Може ли утре, че днес съм далече". Как така си далече, бе, в 9 без 15 си взел поръчката, офисът им е близо до моя квартал, София се минава в час пик дори за час и половина-два, а като няма да успееш сливи ли имаш в устата да се обадиш да кажеш, ами трябва аз да звъня. Заявих, че няма да мога утре, тъй като съм си променила задачите, за да го чакам днес. "Добре, ще се опитам да дойда до 18". Определено очаквам този опит да е проформа. Само чакам да стане 18:30 (работното им време) и пиша едно оплакване и до фирмата, и до Икеа.

# 478
Ех, жалко! Тъкмо си мислех, че сега всичко ще е безпроблемно с доставките. Дано е инцидентна грешка на конкретния куриер.
При мен нямаше никакво съобщение. Изненадаха ме, че са пред нас, а аз не бях там. Обясних, че пътувам и мога по-късно. Очаквах, че ще го отложи за друг ден, но не, наистина я донесе.

# 479
  • София
Аз затова влязох в темата да прочета какви са мненията за новата фирма, защото пък и от Икеа онлайн магазина вече изобщо не ми предлага като опция взимане на поръчката от физическия магазин в София. Което е още по-голяма трагедия.

П.С.: Поправям се, дойде поръчката.

Последна редакция: вт, 20 сеп 2022, 18:43 от ElzaFB

Общи условия

Активация на акаунт