Витамин В12 - тема 9

• 49 547
  • 802
  •   1
Отговори
# 345
  • на земята
Здравейте,да побутна темата.
Да има много здраве и късмет през новата 2023 години ви пожелавам!
Искам да попитам,направихме изследвания на мен и детето витамин Б12 на детето излезе малко над нормата
      586.8    -   pmol/l     145 - 569 реф,стойност.
Да се притеснявам ли,утре ще се консултирам с личния лекар. Реших и тук да попитам.Как да се намали.Тренира по усилено худ.гимаснтика дали това има значение?
Благодаря ви
Благодаря

# 346
Не, нормата е занижена. А за деца се искат стойности около 600-700 в тази мерна единица

# 347
  • на земята
Не, нормата е занижена. А за деца се искат стойности около 600-700 в тази мерна единица
Много благодаря,че се включихте .Олекна ми.

# 348
Здравейте, момичета! Приемах метилкобаламин на Солгар, но свършиха и взех сублингвалните таблетки на Нейчъръл Факторс. Само на мен ли ми се гади от тях, като ги сложа под езика?

# 349
На мен не ми се е гадело, но не ми вдигна нивата добре

# 350
Здравейте, момичета!
От кой вид продукти сте най-доволни като действие и подобрение? Става дума за облекчение на неврологични симптоми. Освен тях получавам и схващане в прасците, а магнезия ми е в норма.
В момента приемам спрея на Better you + мета фолиева к-на.

# 351
Изследването за магнезий не отразява реално нещата първо. Второ не всеки път крампите са от липса на магнезий, да може от В12 да е, може от недостатъчен прием на вода, може и от стрес.
Аз съм доволна от Солгар и спрея на БетерЮ

# 352
  • София
Здравейте и Честита Нова година, с пожелание да е здрава и щастлива!
Обръщам се към вас за съвет, като няма да се впускам в дълга предистория Simple Smile от известно време съм с влошено физическо и психическо състояние, с ужасни вибрации като от ток в краката, слабост, сърцебиене, замайване, световъртеж внезапно с горещи вълни. Бях на ендокринолог, прилагам изследванията и понеже в понед ще ходя да пускам и полови хормони се чудих какво мога още да пусна - четох за хомоцистеин, че е хубаво да се изследва? Б12 ми е странно, че е така завишен, не съм привмала нищо с активно вещество, само Милгамма заради болки в кръста, но доколкото видях там е мин Б12. Как мога да разбера този "висок" Б12 дали го усвоявам или само си плува в кръвта и нищо не прави... Благодаря:)

# 353
Б12 е добре според мен, приамали ли сте б12?

# 354
Ако говориш за Милгама Н, там хич не е малко В12 - по спомен карам 250мкг на таблетка а те се пият по 3 на ден, което става 750мкг. Но и няма значение колко е, приемала ли си витамина преди това изследването не е реално. Трябва поне 20дни без прием на всякакви витамини от група В. Фолата иначе е нисък и трябва да се вдигне още.
Инсулина ти е висок, вероятно част от симптомите ти са от това.

# 355
  • София
Мерси, да наистина е 250 мкг на капсула в Милгамма Н, но някак си мислех, че не е активна форма там на Б12 и че това е малко Simple Smile явно от него се е вдигнало. За инсулина ми е висок , да, от 2017 съм с ИР, ще му обърна внимание, ще суплементирам и с фолат, защото фолиева изобщо не приемам. Благодаря отново

# 356
Здравейте момичета ,   от няколко месеца при кръвни изследвания забелязвам понижени еритроцити и хемоглобин  на ръба на долната граница . Това ме накара да си изследвам Б12, желязо и фолиева киселина . Днес ми излязоха резултатите и Б12 ми е 138,4 /  реф. ст-ти 197 - 771/ . Фолиевата киселина и желязото са в норми , но пак в долните граници . Като оплаквания нямам абсолютно нищо и съвсем случайно реших да се изследвам . В понеделник съм на хематолог , но вие какво мислите за този резултат  и какво ви накара вас да се изследвате за първи път ? На 28 години съм

# 357
Здравейте при прием на витамин Д два пъти в седмицата по 10 капки трябва ли да се приема и витамин к2...

# 358
При по-голяма доза от 3000, някъде съм чела за 5000 единици трябва. 10 капки ако са Вигантол са 5000 единици, така че да в тези дни когато се приема е хубаво да се взема и К2

# 359
Здравейте момичета,

Днес бях на преглед при Проф. Стефан Горанов , който ми назначи 4 ампули по 1000мг по един път в седмицата за месец. Интересното , което ми каза и исках да ви споделя и да попитам дали някоя от вас знае е , че най голямо количество Б12 можело да си набавим чрез бирената мая или туршия .

Общи условия

Активация на акаунт