Отговори
# 15
В днешно време колко наистина религиозни хора има, в смисъл практикуващи тримирене (например) християни?

# 16
Не. Имат значение единствено личните ценности и морални разбирания на индивида.
Нима личните ценности и морални разбирания на индивида падат от небето? Нима те не са поети от него несъзнателно от културната среда, в която е израснал? И нима религията не е част от тази среда?

# 17
Не. Имат значение единствено личните ценности и морални разбирания на индивида.
Нима личните ценности и морални разбирания на индивида падат от небето? Нима те не са поети от него несъзнателно от културната среда, в която е израснал? И нима религията не е част от тази среда?
май не правите разлика между религия и възпитание! Религиите може да се различават във някои неща, но възпитанието не.... Това, което виждате във ежедневието си се във хората не е религия, а възпитание! Като малък пример, няма религия във света, която да не казва да не обичаш ближният си....

# 18
Wish, несъзнателно - да.
Но когато са осъзнати могат сериозно да се променят.

# 19
Какво общо има религията? Аз имам приятели мюсюлмани, добре се разбираме, имаме еднакви разбирания за нещата, затова сме приятели. Иначе мъжът ми е българин, източно православен.

# 20
Какво общо има религията? Аз имам приятели мюсюлмани, добре се разбираме, имаме еднакви разбирания за нещата, затова сме приятели. Иначе мъжът ми е българин, източно православен.
Мисля, че тук не се има предвид приятели. Повечето хора си имаме приятели от други религии и националности. Ам ако беше мъжът ти мюсюлманин? Децата ви, какви щяха да са? Син, ако имаш, ще го обрежеш ли? Примерно.

# 21
Да, щях да го обрежа, защо не. Обрязването е много здравословно.

# 22
  • София
Съвсем наскоро имахме тема за турчин /мюсюлманин/ който е гадже с майка с дете, но не желае да я представи на родителите си и се влияе от тях. Така че да, има. Специално с мюсюлмани, възпитани с всички теми правила, трябват много нерви и пак няма да се получат особено качествени отношения.

# 23
Да, щях да го обрежа, защо не. Обрязването е много здравословно.

Глупости на търкалета. Обрязването е полезно, ако живеете на място с ограничен достъп до вода, като пустиня например, което прави личната хигиена трудна за поддържане. Иначе е абсолютно безмислено.

# 24
  • Наблизо
Има значение до колко са вярващи.Имам познати супер вярващи християни и евреи и ме са много по-добре от вярващите мюсюлмани.
Това,което прави исляма по-набиващ се на очи,е факта че имат много повече истински вярващи от горните две,което и влиза в корелацията много вярващи и обуславя и живота си само върху религията=бедна държава и оттам варварски обичаи.
Друга националност няма проблем,моят съпруг е чужденец.Абсолютно същите сме,имали сме и подобно детство с тази разлика,че той не е преживявал 90тте в България .

# 25
май не правите разлика между религия и възпитание!
Не, просто Вие не схващате ролята на религията за изграждането на културния бекграунд на индивида. Въпреки цвъкнатата удивителна, просто Ви липсва образование.

# 26
  • София
В днешно време колко наистина религиозни хора има, в смисъл практикуващи тримирене (например) християни?
Толкоз католици, толкоз юдеи.

Имам си приятел мюсюлманин, моето лежерно и фриволно поведение го фрустрира все повече. При все, че сме расли заедно и при все, че аз не съм простачка.
Едни 10 г в родината му наместиха мирогледа.

Уиш, покажи на тия хора ДЕБЕЛИТЕ разлики

# 27
  • София
Да се слага знак за равенство между религия и семейни ценности е много наивно.

# 28
Tessaria, не ми казвай кое е глупости на търкалета! Тук съм за да се забавлявам и не съм споменавала каква ми е професията. На основа на професията си обаче най - отговорно заявявам, че обрязването е полезно за здравето, без това да има нищо общо с религията. А, и глупости на търкалета казвай на майка си, баща си или мъжа си, ако имаш такъв.

# 29
Ще казвам каквото и на който си искам, когато говори глупости.

Общи условия

Активация на акаунт