Нов колега с който не може да се разберем

• 6 304
  • 136
  •   1
Отговори
# 45
Много бързо ме разбраха колегите. Преди 2 седмици /в петък/ климатици включени на 22 градуса. Никой не го вълнува, че духа студено точно над мен. Съответно леко настинах. В събота и неделя се лекувах. В понеделник им заявих, че при следващо такова несъобразяване от тяхна страна, лечението ми няма да е само двата почивни дни, а и цялата седмица. След минути се настроиха градусите на 26 и на нормални обороти. Компромис от двете страни е необходим, но здравето ми е мой приоритет.
В болничен не помня от колко години не съм излизала, но колежките през две седмици са болни. Разбраха много добре какво им казвам.
Странно. Топлите вълни и искащи студен въздух в офиса са от колеги, които са на 25 - 30 г.
В момента е нормална и  хладна температурата в офиса. През втората седмица нямаше болни. Работеше се спокойно. Липсваха само тези с плануван отпуск.
Пушач съм. Не е нормално в офис да се пуши и аз не го правя, както и моите колеги.

# 46
На мен пък ми се струва че е и до някаква 'мода' и от навлизането на чужди тенденции да се използва прекалено много климатик, не че е толкова горещо. Била съм в чужда държава, където лятото не се издържа от студ в магазин например. Миналата седмица в началото бе беше толкова топло. Даже до обяд нямаше слънце и беше 20тина градуса но колежката го пусна още към 10. Между другото вкъщи се оказа че няма климатик. Grinning

# 47
Ти не бери грижа за оцеляването ми в работни условия. Здравето ми е на първо място. Взаимни компромиси не означава аз да правя компромис със здравето си. Нека колегиално другите да направят компромис и много ще се обичаме.

Като ескалира до чР, пускам заявление за случая с климата до прекия си ръководител и други хора и институции по веригата и нататък действаме по трудовото законодателство. Няма да се занимавам с кокоши истории.

За open office за момента не съм била. Ако ми се случи ще го решавам конкретно.
Не бера грижа. Само констатирам, че говориш, без да имаш опит в офис среда, а с нагласата, която демонстрираш, ще оцелееш нищожно малко време там.

Марилин, индивидът ще бъде отстранен, не защото не иска да загине от хипотермия,  а защото нарушава работния климат с тръшане и неумение да прави взаимноприемливи компромиси, което го прави неприемлив за работа в екип.

# 48
На мен пък ми се струва че е и до някаква 'мода' и от навлизането на чужди тенденции да се използва прекалено много климатик, не че е толкова горещо. Била съм в чужда държава, където лятото не се издържа от студ в магазин например. Миналата седмица в началото бе беше толкова топло. Даже до обяд нямаше слънце и беше 20тина градуса но колежката го пусна още към 10. Между другото вкъщи се оказа че няма климатик. Grinning
В нашия офис през лятото го пускат още в 8 и нещо-9:00 часа. Simple Smile

# 49
Не разбирам защо се приема по подразбиране, че който не иска свръхниска температура, се тръшка, не прави компромис и нарушава работния климат. Всеки път като се повдигне темата за климатика, точно така излиза.

# 50
Не се приема по подразбиране. Ти го приемаш така. Ако прочетеш отговора ми, който беше към тръшкането на Андариел "Аз компромиси не правя", ще стане ясно какво имам предвид.
"Аз компромиси не правя" вирее у дома, не в офиса.

# 51
  • София
И какво толкова ще стане? Ще ме уволнят заради един климатик ли? Или ще ме бойкотират? Как ще стане тази работа? Или разчиташ, че ще трябва да се изплаша пред евентуален натиск от групата или ЧР-рите? Какво толкова ще ми направят? Защото имало мнозинство? Хубаво, мнозинството си е мнозинство, но и индивидът има значение. От такива работи се страхуват децата, че групата ще ги изключи. Голяма работа!
Много мило, че ми обясняваш как бих или не бих виряла.

# 52
Темата чета. Отново биват подигравани и оценени като някакви си точно хората, които не искат климатикът лятото непременно да духа сибирски студ.
Моят личен опит и наблюдения е за точно обратното - компромис не правят точно тези с горещите вълни. И после се подиграват на тема хипотермия.

# 53
И какво толкова ще стане? Ще ме уволнят заради един климатик ли?
Не заради един климатик. Съвсем ясно съм ти обяснила защо ще изхвърчиш.

# 54
  • София
Не, не си обяснила ясно. Защо ще изхвърча? Ще отидат да реват на шефа и той ще реши да жертва един, за да се възстанови мирът? Или ще подбира следващите кандидати по това дали са готови да стоят на засилен климатик? Нещата не са толкова прости.

# 55
Никой не реве на шефа. Ескалират те, задвижват си процедурите и всеки, който създава смут в екипа, хвърчи. Особно, ако работиш в голяма корпорация, шансът номерът "с климатика компромис не правя" е около минус хиляда. Или правиш компромиси с какво ли не и си налягаш парцалите, или излиташ.

# 56
  • София
Процедурите важат за всички, така че работникът също може да ги задейства. Приемането, че работникът по дефиниция трябва да си наляга парцалите често удрят на камък, защото той се оказва по-упорит и също може да използва процедурите. Те работят и в двете посоки.

# 57
Процедурите важат за всички.
Аха. Точно по тази причина "Аз с ...компромиси не правя" не вървят.

# 58
Темата чета. Отново биват подигравани и оценени като някакви си точно хората, които не искат климатикът лятото непременно да духа сибирски студ.
Моят личен опит и наблюдения е за точно обратното - компромис не правят точно тези с горещите вълни. И после се подиграват на тема хипотермия.
Точно така е, Нарцùса. Знаеш ли, че аз 3 лета подред съм мръзнала като куче в тоя офис и излизах в обедната почивка на 35 градуса жега, за да се стопля.. Няколко пъти повдигнах темата, но видях, че на никой не му пука за другия, и си мълчах след това.. Затова сега аз страдам от болки и схващане на врата, за да са доволни другите, които не могат да правят компромиси.. Това дали е правилно?

# 59
  • София
А какво искеш,

Общи условия

Активация на акаунт