Студенти в Нидерландия - 14

• 68 933
  • 760
  •   1
Отговори
# 210
За да платя осигуровките на детето и да подам удостоверението за прием в НАП трябва ли да имам пълномощно от студента?

# 211
  • ride my bike...
За да платиш осигуровките - не
За да подадеш удостоверението - да. Би трябвало да може и с ПИК.

# 212
  • дядовата ръкавичка
Никога не са ми искали пълномощно за подаване на удостоверение в НАП. За Младост, София.

# 213
  • ride my bike...
На мен искаха - НАП Варна. Дори и копие му направиха.

# 214
  • гр. София
Мами, зная, че на първата страница в пост сте посочили точно с кои фирми може да направим доставки за Нидерландия.
Въпросът ми е обаче: Мога ли да изпратя лекарствен продукт и с коя фирма?

# 215
Мами, зная, че на първата страница в пост сте посочили точно с кои фирми може да направим доставки за Нидерландия.

Със сигурност знам,че със Спиди не може!
https://www.speedy.bg/bg/prohibited-substances-and-items

С другата фирма мисля,че става.
https://aramex.bg/forbidden.php

Вариант е с транспортните фирми(бусчета, които пътуват), но не знам от кой град сте.

# 216
Доколкото знам, лекарствата са забранено съдържание по принцип. Ако премълчите какво е съдържанието и не се сканира пратката, може и да мине.

# 217
Аз изпратих със Спиди - вкл. антибиотик. В торбичката сложих касовата бележка и рецептата.
И за информация - пратката пристигна на 10-я ден. Доста се забави, според имейла поради недостиг на служители в офисите в Нидерландия.

# 218
Ползвала съм тази фирма http://www.dostavkinl.com/. Не съм изпращала лекарства, но казаха, че не взимат само акцизни стоки, като алкохол и цигари, всичко друго може.

# 219
Точно сега когато всички деца пътуват натам, може да помолите някой да я занесе.

# 220
  • гр. София
Точно сега когато всички деца пътуват натам, може да помолите някой да я занесе.
Ами... тогава да Ви кажа, че става дума за Хага... Моята дъщеря учи там. Ако някоя мама скоро ще пътува натам или пък студент/студентка се канят да летят... можете на ЛС да ми драснете....

# 221
  • София
Искам да вдъхна кураж на тези, които все още не са намерили квартира! Да, късно е, но се появяват дори стаи в общежитията, освободени, предполагам, от отказали се да се запишат, избрали друг университет в последния момент или друго. Синът ми прекара няколко месеца в ежечасно търсене и не успя да намери, но въпреки ужаса на родата тръгна онзи ден само с резервация за хотел ( не студентски, а нормален) и няколко уговорки за оглед, не особено приемливи или перспективни. В последния ден получи оферта от университета, където месеци  фигурираше в листа на чакащите и му писаха, че през септември има сериозни размествания поради отказали се. Вярно, че е първокурсник и поради това се ползва от известна подкрепа от УвА, като такъв. Късмет на всички!

# 222
  • София
Един въпрос за кандитатстването за субсидия DUO-може ли да се кандидатства при започване на работа или трябва да се направят преди това часовете за поне един месец?
Благодаря предварително за отговорите.
Успех на всички деца и спокойствие за родителите.

# 223
  • София
За децата, които пътуват тези дни. Проверете си маршрутите, ЖП-то стачкуват. Синът ми снощи го игра този филм. Райън излетя с час и половина закъснение - в 19,20 вместо в 17,50. После от летището не успя да се качи в първия автобус до Айндховен и чак с втория се добра до града /още час забавяне/. Междувременно видях, че няма шанс да стигне до Мидълбург тази вечер заради стачката. За минути се разграбиха местата в един хостел, който открих /нощувката беше 82лв/. Взех му стая в студентския хотел до гарата за 265лв, по-евтино и близо не открих. Тази сутрин първия влак спрял малко след като излязъл от гарата и машинистът просто слязъл и си тръгнал. Добре, че са били близо и са се върнали. Слава богу със следващия успя да се прибере, до последно се чудеше дали няма да ги зарежат насред нищото.

# 224
Здравейте имам два въпроса вероятно вече са коментирани,
1. При наличие на ЕЗОК необходимо ли е да направя и друга здравна застраховка ( като за пътуване в страна от ЕС), не съм сигурна дали ЕЗОК покрива всичко, което и другата застраховка?
2. Каква карта за студент бихте препоръчали за ползване на влак в Холандия? ( вече е регистриран, с BSN,, банкова сметка и т.н.)

Общи условия

Активация на акаунт