Изследване на ХОРМОНИ – 25 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 51 515
  • 740
  •   1
Отговори
# 105
Здравей! Може ли коментар на изследванията ми по-долу. Направени са на 4ти ден.

# 106
  • София
Привет на всички, днес ми излезнаха резултатите от Геника и моля за малко информация преди да се консултирам
Скрит текст:
с наблюдаващият ми лекар. Какво показват резултите ми? На 34 години съм, преживях Юли месец "missed abort", бях в 10г.с. Плодът отговаряше на 12та г.с. Това са резултите от пакета в Геника. Според вас може ли да се каже, че причината за аборта е генетична на база резултатите?

Здравей!
Лекар трябва да прецени, но да, изследването показва, че има риск при бременност - от страна на кръвоносните съдове ( новообразуваните) и самата кръв, образуване на съсиреци.
Консултирай се с генетик, който да ти изготви план за превенция..
Успех и дано скоро да ни се похвалиш с най-прекрасната новина и да си имаш здраво и красиво бебе Peace

Денис, може ли коментар .На зо години съм ,изсл.са правени на 3 ден от М.
Скрит текст:
LF-3.7 /1.8-11.8/
FSH-5.4 /3.0-8.1/
Oestradiol-188/70-950/
Progest. на 21 ден-30.9 /3.8-50.6/
Пролактина е двойно завишен на 3 ден, но аз съм с пролактином и завишихме Достинекса.Опитвам за бебе, но несе получава нещо.Благодаря предварително.
ФСХ и Е2 са завишени - може да е инцидент или да е имало киста, ЗФ...?!
Прогестеронът показва, че е имало О., но е много вероятно, да не е изследван точно на 7-ми ден след О., или има вероятно да не е обективен.
За Пролактина - ако е висок, дозата ти не е подходяща - консултирай се с Ендокринолог.

Здравей! Може ли коментар на изследванията ми по-долу.
Скрит текст:
Направени са на 4ти ден.
Здравей!
Добре са

Последна редакция: чт, 13 окт 2022, 14:11 от denis.

# 107
Здравейте! Моля за коментар относно резултат от прогестерон тестван на 7ми ден след доказана овулация при АГ. Цикъл 31-34 дни, като О този месец беше на 20ти ден, съответно резултата ми е от 28ми ден от МЦ - 80.79; лут. 5.82 - 75.9, бременност 1во тримесечие - 35.00-141.00. Чела съм, че е добре, когато е в горна граница, че дори и над нея, но повече ме интересува дали може да говори за бременност този резултат или не е показателно...

# 108
  • София
Здравейте! Моля за коментар относно
Скрит текст:
резултат от прогестерон тестван на 7ми ден след доказана овулация при АГ. Цикъл 31-34 дни, като О този месец беше на 20ти ден, съответно резултата ми е от 28ми ден от МЦ - 80.79; лут. 5.82 - 75.9, бременност 1во тримесечие - 35.00-141.00. Чела съм, че е добре, когато е в горна граница, че дори и над нея, но повече ме интересува дали може да говори за бременност този резултат или не е показателно...
Здравей!
Нивата са супер, показват че е имало О. и че ЖТ функционира много добре.
По нивата на прогестерона, не може да се предполага, дали е имало зачеване или не.
Дано да е станало. Peace

# 109
Благодаря много за бързия отговор Blush

# 110
Здравейте!
Може ли коментар на изследванията ми. Правени са на 3-ти ден от м.ц.

# 111
  • София
Здравейте!
Здравей!
Показват ПКЯ на яйчниците - проявена или не, вижда се на УЗ.
Не е страшно, но трябва да се търси причината и тя да се лекува.
Проследи О., поне 2-3 поредни МЦ, на УЗ ( ФМ) и с лекаря ще прецените къде може да е проблема.

# 112
Ако е проявена, не смятам, че се лекува ПКЯ. Все пак това е синдром.

# 113
Здравейте!
Здравей!
Показват ПКЯ на яйчниците - проявена или не, вижда се на УЗ.
Не е страшно, но трябва да се търси причината и тя да се лекува.
Проследи О., поне 2-3 поредни МЦ, на УЗ ( ФМ) и с лекаря ще прецените къде може да е проблема.

Благодаря, Денис!
Преди 4 дена бях на репродуктивен специалист и абсолютно нищо не ми каза за ПКЯ  Имах по 8-9 фоликула на яйчник, но го каза като да е нещо нормално. Ще взема мерки, благодаря ти,много!

# 114
  • София
Ако е проявена, не смятам, че се лекува ПКЯ. Все пак това е синдром.
Лекува се, лекува се  Simple Smile - просто на лекарите не им се занимава да търсят причината/-те, а те, понякога са няколко.
Защото, тя (ПКЯ) не е пречка, нито за стимулации и опити на ЕЦ, нито за инвитро... но, проблем ( със самото зачеване, имплантация, ранна бременност... и т.н.) може да създаде точно този, хормонален дисбаланс, който е характерен, както за ПКЯ, така и за СПКЯ.
СПКЯ е синдром, а ПКЯ си е просто един от симптомите ѝ, проявата.  
СПКЯ включва ПКЯ.

# 115
Аз имах предвид, че ако яйчниците имат изразени множество фоликули, които се виждат на ехографа, не мисля, че тази структура ще се промени с времето. Има и жени, при които кистите са изчезнали, но те са единици, според мен.
Иначе за симптомите от този синдром съм съгласна, че се коригират.

# 116
  • София
Аз имах предвид, че ако яйчниците имат изразени множество фоликули, които се виждат на ехографа, не мисля, че тази структура ще се промени с времето. Има и жени, при които кистите са изчезнали, но те са единици, според мен.
За появата на тези кистички, си има причина и това е, отклонението в нивата на различни хормони и комбинацията между тях. Когато нивата на тези хормони се нормализират, ПКЯ изчезва. Вярно, отнема време, докато се открие първопричината, но това си е напълно възможно - трябва само търпение, постоянство и воля.
Затова и когато коментирам хормони и в комбинацията от тях, виждам подобна индикация, винаги я споменавам, дори и много момичета да се сърдят и засягат. Колкото по-рано се вземат мерки, толкова по-добре... още преди да се е разгърнал този СПКЯ с всичките си симптоми. Много по-лесно се коригират 1-2 симптома, отколкото всичките, накуп.

# 117
Понеже аз съм със СПКЯ и от моя опит дотук никой лекар не ми е обърнал внимание на всички хормони, които съм изследвала досега с годините. Дори и репродуктивният, при който ходя не се хвана за никой мой хормон и да лекува поликистозата ми.

# 118
За появата на тези кистички, си има причина и това е, отклонението в нивата на различни хормони и комбинацията между тях. Когато нивата на тези хормони се нормализира - ПКЯ изчезва. Вярно, отнема време, докато се открие първопричината, но това си е напълно възможно - трябва само търпение, постоянство и воля.
Затова и когато коментирам хормони и в комбинацията от тях, виждам подобна индикация, винаги я споменавам, дори и много момичета да се сърдят и засягат. Колкото по-рано се вземат мерки, толкова по-добре... още преди да се е разгърнал този СПКЯ с всичките си симптоми. Много по-лесно се коригират 1-2 симптома, отколкото всичките, накуп.

Аз съм много благодарна за цялото търпение и информация,която ни даваш.
Въпросът е откъде да тръгна, защото е повече от ясно,че репродуктивните доктори не винаги виждат  някои неща, или по-скоро не им се занимава.

# 119
  • Ланкър, планините Овнерог
Здравейте
На 44г съм и вече трета година, като дойде по-хладното време, започват да ми излизат подкожни пъпки по брадичката и това продължава до пролетта. Знам, че може да е хормонално, но кои хормони да изследвам и кога? В края на този или началото на следващия месец съм на контролен при ендокринолог ( с Хашимото съм, пия по хапче и половина Еутирокс от 0.25) и ми се иска да ида с готови изследвания и по този проблем.
Благодаря предварително!

Общи условия

Активация на акаунт