Изследване на ХОРМОНИ – 25 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 51 361
  • 740
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Благодаря ти много, Денис ❤ Наистина нямаше задържан фоликул или киста. Сега се сещам, че докторката видя
Скрит текст:
малки миомни възелчета, които не отчете като проблем. А за Е2 коментарът беше, че и тя се чуди защо е висок и че може да е нещо моментно.
Този месец правим стимулация с естествени опити и предполагам отново ще проследим хормоните, като се надявам да са по-добре.
Пропуснах да кажа и че се оказах с хипофунция (само леко завишен Тсх), ако това е възможно да е дало отражение по разбъркването на хормоните (защото пък и Прогестерона на 21ви ден се оказа нисък и ще приемам препарат за него този месец). От 2 месеца коригираме и щитовидната, надявам се успешно, предстои контрола другата седмица.
Изобщо - сложна ситуация, но се надяваме на положителни резултати Simple Smile
Aз мога само да предполагам, какво се случва, на база нивата на хормоните и комбинациите които се получават.
За лекаря - не ми се иска да коментирам, но след като се е очаквала О. и респ. Прогестерона е бил нисък, това показва, че може и да не е имало такава... и респ. ДФ да се е преобразувал в ЛУФ ( при него има ниски нива на прогестерон... зависи какви са били нивата на Е2 и Прогестерон ) или да си е ЗФ ... и ако този ЗФ не е с много голям размер ( т.е.да търпи обратно развитие), възможно е лекаря и да не го е видял ( случвало се е и то, не малко пъти).
От мен - Успех! Peace

# 661
Денис моля за коментар на моите изследвания. Направени са на трети ден от цикъла, на 41 г. съм. Поставям ги в скрит текст.

# 662
Здравей Денис.Ще те помоля за коментар на резултатите ми.С базед съм...от 5-6 години поддържам тсх между 2-2.5 с една таблетка тирозол на ден...след като реших да правя опити за бебе ендокринолога ми смени тирозола с пропицил и минах на 1/2 т пропицил на ден за да свалим тсх под 1...за около месец и половина тсх падна до 0.2...също така ми скочиха малко чернодробните...тъкмо се нормализираха чернодробните  и минах на 1 т пропицил на ден от 10 .05 ...последна М на 15.04...положителен тест за бременност на 15.05...още не съм ходила на АГ...разбрахме се с ендокринолога контрола на хормоните след 15 дни ..аз ги пуснах днес на 13тия ден от както съм на 1т пропицил...притесняват ме отново чернодробните и това че тсх продължава да пада ..незнам дали мога да пия карсил по време на бременност...ето резултатите ми от 10.05 и от днес...също така как ти се вижда прогестерона?
Тези са от 10.05

Тези са от днес

# 663
Здравейте Денис, много моля за коментарче и тук, днес ги пуснах, 3ти ден МЦ
Виждам и ДХеа и тестостеронът повишени, много ли е лошо, само изключих да пусна и17ОН Прогестерон..  😬😔 още не е готов андростензион, но ми стана лошо като ги видях така високи особено ДХЕА като чета разни неща.. Ппц нямам проблем с МЦ и О.. правиме инвитро опити(последна стимулация декември, ЗЕТ февруари) това може ли да е причина за неуспех?

Днес бях при Начев, каза ми да не пускам тестостерон, нямам симптоми. Но аз така и така си бях решила, ендокринно заключи че съм ОК, само TSH да следя на 3месеца

Щитовидните хормони дали са ок? Какво мислите. За забременяване ме интересува има ли какво да се коригигира
И вит Д в какви дневни дози за приемам за да го повиша?

denis здравейте! Много моля за коментар на резултатите  Hands Pray

Вит Д и виждам че има дефицит. Какви дневни дози са необходими, попринцип правиме инвитро, ако има значение

Последна редакция: вт, 23 май 2023, 18:33 от InYan238

# 664
  • София
Денис моля за коментар на моите изследвания. Направени са на трети ден от цикъла, на 41 г. съм. Поставям ги в скрит текст.

ТСХ е висок и показва, че си с Хипофункция на ЩЖ. Нямаш Хашимото.
КЗ и Инсулин са Ок. - или нямаш ИР или добре я контролираш .. ти си знаеш Simple Smile
Имаш дефицит на вит. Д, а В12, ФК, вит. А са ниски... трябва да ги приемаш. В6 е висок -  ако си приемала някакви добавки с него, може да е от това... не е проблем.
Прогестеронът е висок - може да има киста ( лутеинова?!... защото и Е2 е малко висок, на база ЛХ и ФСХ?!) или да си с по-високи нива на някои андрогени?! - лекар трябва да прецени ... желателно е веднага да те видят на УЗ ( за да не изчезне кистата) - ако няма киста, пускаш Андростендион, Тестостерон и 17ОН Прогестерон на 3 ден от МЦ и се консултираш с Ендокринолог.
АМХ е сравнително добре, на база Инхибин В... но той (АМХ) може да варира, така че е добре лекар да прецени ... възможно е, да показва ПКЯ /СПКЯ ( да е изкуствено малко повишен) ... а това е важно най-вече за подхода на лекаря.

# 665
Денис, моля те , кажи дали антихистаминови медикаменти (срещу сенна хрема) могат да повлияят на резултат от изследване на Анти Мюлеров хормон.

Изследвах го януари тази година и беше 1,34. От любопитство го изследвах пак онзи ден и резултатът ме шокира: 0,29! Обадих се в лабораторията и ги помолих за провека, казаха, че са повторили изследването и резултатът е същият.
Витамин Д януари беше в дефицит, но сега е по-висок (33 при норма 30-100, знам, че все още не е оптимален, целя се в стойности около 50). Изследвах и фолиева киселина и Б12, стойностите ми са в средата на референтните.

На 32 години съм.

# 666
  • София
Денис, моля те , кажи дали антихистаминови медикаменти (срещу сенна хрема) могат да повлияят на резултат от изследване на Анти Мюлеров хормон.
Скрит текст:
Изследвах го януари тази година и беше 1,34. От любопитство го изследвах пак онзи ден и резултатът ме шокира: 0,29! Обадих се в лабораторията и ги помолих за провека, казаха, че са повторили изследването и резултатът е същият.
Витамин Д януари беше в дефицит, но сега е по-висок (33 при норма 30-100, знам, че все още не е оптимален, целя се в стойности около 50). Изследвах и фолиева киселина и Б12, стойностите ми са в средата на референтните.

На 32 години съм.
Според мен - не, но се консултирай и с лекар. Поне 2-3 дни преди изследването не ги приемай, ако е възможно.
АМХ се тълкува заедно с Инхибин В ( на 3 ден от МЦ).
В12 и ФК трябва да са на горна граница.

# 667
Денис благодаря за коментара. Преди повече от десет години съм се изследвала за ИР и тогава се оказа, че имам, но не съм спазвала никаква диета. От една седмица започнах на Високо мазнина- ниско въглехидратна диета, но ми е трудно да изключа напълно хляба, картофите и шоколада. Обожавам шоколад и сладки с шоколад. Последните години прекалявам със ядене на слеадки храни.
Относно дефицита на вит. Д съм поръчала от Iherb , както и други добавки за наваксване наипсите. Интересното при фолиевата киселина е, че от близо 4 години пия всеки ден, но от резултата не си личи. Трябва ли да приемам от нея 800 вместо сегашните 400 mg? Относно вит. 6 последно преди 3 месеца пих комбинирани витамини за бременни, защото бях бременна, но се наложи кюртаж и ги спрях. Този месец цикъла ми беше много обилен и дълъг, чак се изплаших, имам записан час за гинеколог в събота, дано не е късно ако имам киста да се види. При предишни прегледи не са ми откривали. Имам миома, която е станала много голяма, но според АГ е на лошо място за операция и може само коремна операция. Според него не пречи за забременяване и износване и не трябва да я махам докато не родя, а това ми е целта.

# 668
Здравейте, на 23 май след положителен домашен тест за бременност си пуснах кръвен- резултатът беше 318. Днес(след 48ч) стойността е 824, но понеже имам проблеми с щитовидната жлеза пуснах и ТСХ и ФТ4, според вас как са резултатите?

# 669
Здравейте, може ли да ми помогнете с разчитането на резултата. Изследването е направено на 21 ден от месечния цикъл по препоръка на гинеколога.

# 670
Благодаря, Денис!

Скрит текст:
Скрит текст:

На 32 години съм.
Според мен - не, но се консултирай и с лекар. Поне 2-3 дни преди изследването не ги приемай, ако е възможно.

magda91, доколкото знам прогестерон се изледва на 7ми ден след овулация- (т.е. трябва да е на 21ден при стандартен цикъл от 28 дни) за да се докаже овулация. Според мен този нисък резултат показва, че не е имало овулация. Колко дни ти е цикъла? Имаше ли доминатнен фоликул?
Скрит текст:
Здравейте, може ли да ми помогнете с разчитането на резултата. Изследването е направено на 21 ден от месечния цикъл по препоръка на гинеколога.

# 671
Благодаря, Денис!

Скрит текст:
Скрит текст:

На 32 години съм.

magda91, доколкото знам прогестерон се изледва на 7ми ден след овулация- (т.е. трябва да е на 21ден при стандартен цикъл от 28 дни) за да се докаже овулация. Според мен този нисък резултат показва, че не е имало овулация. Колко дни ти е цикъла? Имаше ли доминатнен фоликул?
Скрит текст:

Благодаря за отговора. Аз съм с нередовен цикъл. Изследването,както и останалите хормонални изследвания, които са в норма ми бяха назначени с цел да се установи каква е причината за нередовен цикъл.

# 672
Здравейте!

Искам да ви попитам за моя резултат от изследването на прогестерон 21ден.
Имах два положителни тестове за овулация.
Чудя се обаче дали прогестеронът не е малко нисък за забременяване? Започнахме и ние вече да мислим за бебче.

По принцип имам редовен цикъл, но понякога 2-3-4 дни по-рано започва зацапване. Бях пила дуфастон, но не помогна, а друг лекар ми каза, че всичко е наред, просто такъв ми е организма.
Много трудно вече вярвам на лекари Sad

# 673
Момичета, цикъла ми закъснява, а искам да започна подготовка за ЗЕТ. Какви хормони да изследвам ? За втори път ми се случва ,като цяло нещата се объркаха след слагане на лутинус инжекция , за започване подготовка за зет, но се разболях и  спрях циклопрогиновата, но после цикъла дойде нормално. Сега никакъв го няма.

# 674
  • София
Здравейте, на 23 май след положителен домашен тест за бременност си пуснах кръвен- резултатът беше 318. Днес(след 48ч) стойността е 824, но понеже имам проблеми с щитовидната жлеза пуснах и ТСХ и ФТ4, според вас как са резултатите?
Скрит текст:
Здравей! ... и тихичко, Честито!
Ако преди изследването си пила медикамента за ЩЖ - възможно е да е от това.
Повтори ги и трите (ТСХ, Т3 и Т4) и се консултирай с лекар. В началото на бременността, ЩЖ често се "държи неадекватно" и може да има такива моментни отклонения. ТСХ в момента показва Хиперфункция, но тъй като Т4 е добре ( дори е малко нисък) , може да е лабор. грешка, инцидент и т.н., така че не бързай да се притесняваш.
И просто съвет - на 2-3 седмици е добре да следиш тези хормони... още повече, че при теб явно ЩЖ е доста неспокойна.
Ще чакам да споделиш, какво е мнението на лекаря.
Посети Ендокринолог, от клиника по репр. медицина.

Здравейте!
Искам да ви попитам за моя резултат от изследването на прогестерон 21ден.
Скрит текст:
Имах два положителни тестове за овулация.
Чудя се обаче дали прогестеронът не е малко нисък за забременяване? Започнахме и ние вече да мислим за бебче.

По принцип имам редовен цикъл, но понякога 2-3-4 дни по-рано започва зацапване. Бях пила дуфастон, но не помогна, а друг лекар ми каза, че всичко е наред, просто такъв ми е организма.
Много трудно вече вярвам на лекари Sad
Здравей!
Прогестеронът е нисък, дори не е сигурно дали е имало О.... ако е изследван точно да 7-ми ден след предполагаемата О.... ако не е - не може да му се вярва, т.е. не е ясно какво точно се случва.
Тестът за О. показва пика на ЛХ, но О. настъпва 12 до 48 часа след този пик. ... или, има едни почти 2 дни, възможно отклонение от пика на Прогестерона.
Приемът на Дуфастон, само попълва и поддържа оптимални нивата на Прогестерон, грубо казано.
И такова нещо като такъв ти е организма - няма... просто на лекаря не му се търси причината за по-ниските нива на Прогестерона... а нивата са ниски, ако има проблем с О., некачествени яйцеклетки, проблем с функцията на ЖТ ( което синтезира този прогестерон), високи нива на някои хормони, които потискат синтеза на Прогестерон и т.н. ( Пролактин, ТСХ, Андрогени и т.н.)
При по-ниски нива на Прогестерон може да се зачене, но винаги има един риск за износване, в различна степен, при различните момичета - зависи от това, какви са техните проблеми и комбинацията от такива проблеми ( един може да е с високи нива на Пролактин, друг да е с висок Пролактин и ИР, трети с висок Андростендион и Пролактин и т.н. ... + различни дефицити - ето ти и различни случаи.
Правилният подход, преди зачеване е, да се търси причината за тези по-ниски нивата на Прогестерон и тя да се коригира/лекува/контролира + подпомагане синтеза на Прогестерон ( напр. с витамини, минерали, ЕМК и т.н.), а не само да се допълват неговите нива(кол-ва), защото по този начин риска си остава ( за бременната, за бебето, за самата бременност).

Момичета, цикъла ми закъснява, а искам да започна подготовка за ЗЕТ. Какви хормони да изследвам ?
Скрит текст:
За втори път ми се случва ,като цяло нещата се объркаха след слагане на лутинус инжекция , за започване подготовка за зет, но се разболях и  спрях циклопрогиновата, но после цикъла дойде нормално. Сега никакъв го няма.
По-добре да те видят на УЗ и лекаря да прецени кои хормони да се изследват ... защото, хормоните само ще предположат, какво се случва, но пак ще трябва УЗ преглед ( за да се потвърди или отхвърли това).
След като М. закъснява, т.е. тези които са на 3-ти ден от МЦ и които показват, донякъде, как ще се "развие" МЦ, няма как да се изследват.?! ... - не могат да се изследват.

Последна редакция: пт, 26 май 2023, 07:52 от denis©

Общи условия

Активация на акаунт