А на мен така ми олекна, ох на кака златото, така се притесних, че е нещо сериозно. А онзи ми ти мъж беснее, как докато се бил обърнал да сгъва и бърбори, и кота се мушнал в куфара. Обръща се баш в момента, в който котарака тамън е поприкленал недвусмислено, нашият го сграбчва, обаче то като тръгнало, няма спиране...
Следва пране на куфар, сушене със сешоар, а аз трябваше да изслушам цялата драма, да мецам съчувствено, да задавам заинтригувно въпроси относно новоизпрания куфар. А през цялото време се мъчех как да овладея смехът, как да придам драматизъм на интонацията на иначе развеселеният си глас. Но защо котаракът е сторил това? Ми защото той много добре знае, че отвори ли се куфара, следват обичайно 3 дена самота. И ето ти малко котешко отмъщение...От тогава никога отворен куфар пред котка! Само затворен и подреден до вратата, а котака се паркира върху него, сакън да не го забравиме. И като го отместваме се чувстваме като абсолютни гадини.
Така. Ето ти го и мъж ми в Истанбул. Приятно хотелче с хубава тераса и ресторант на закуска. Аз отивам по задачи, а мъжът ми решава табиетлийсксата да закуси на терасата. То други закусващи нямало навън, само пушачи с кафета, ама той хич не разсъждавал върху въпроса. Надиплил си закуската, влязъл за кафе, и като да излезе, какво да види, един гларус му отмъква закуската.... Следва звънене на мен и
' Мамм....д....и гларус.....маммм д....
и гларуса....'
Както се досещате, аз отново сподавяйки смехът си трябва да демонстрирам съчувствие относно гларусовата драма....
Та така с котешко-орнитоложките му приключения.
Коня си е точно на мястото, много ми хареса !